پنجشنبه, ۲۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 16 May, 2024
مجله ویستا

موشکهای ایرانی ، پاسخ به تهدیدها


موشکهای ایرانی ، پاسخ به تهدیدها
ایران با آزمایش همزمان موشکهای جدید خود که امکان دفاع به این کشور در فضایی ۲۰۰۰ کیلومتری را می دهد ، نشان داد که از حد " کفایت منطقی " در امر دفاعی عبور کرده و نه تنها قادر به دفاع از خود است ، که در صورتی مورد تعرض قرار گیرد می تواند منافع متعرضین را در هر نقطه از شعاع عملیاتی موشکهایش هدف قرار دهد. دفاع موشکی چند سالی است که در برنامه دفاعی ایران قرار گرفته است .
این سیاست ایران متکی بر تجربیاتی است که در جنگ هشت ساله رژیم بعثی عراق با ایران بدست آمده است . در آن جنگ ، رژیم بعثی با استفاده از موشک خسارت های زیادی به مناطق مسکونی و صنعتی ایران وارد کرد و تنها در یک شهر کوچک جنوبی ایران ، دزفول ، بیش از ۱۵۰ فروند موشک فرود آمد که اگر همت مردم این شهر در بازسازی سریع آن نبود ، قاعدتا نباید از آن چیزی باقی می ماند. صدام حسین در آن جنگ از سوی قدرتهای بزرگ بخصوص آمریکا ، فرانسه ، انگلیس ،آلمان و شوروی (‌وقت ) به سلاح های مختلف از جمله موشک و تسلیحات شیمیایی مجهز شد و فرانسه تا آن حد در حمایت از رژیم بعثی پیش رفت که هواپیماهای نیروی هوایی خود را به رژیم صدام اجاره !! داد . ایران با آنکه تهدیدهای روزانه !! آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه خود را که در بالاترین سطوح مقامات آنها و حتی در مجامع رسمی ! صورت می گیرد ، به واسطه اطمینان به درک پیامدهای آن توسط این دو رژیم چندان جدی نمی گیرد ، ولی دلیلی بر آن هم ندارد که در برنامه های دفاعی اش این نوع تهدیدها را نادیده بگیرد و به تقویت ساختار دفاعی خود نپردازد. در منشور ملل متحد برای همه ی حاکمیت ها در سطح جهان (حتی آنهایی که عضو سازمان ملل نیستند ) اصل تساوی حاکمیت به عنوان یک اصل بنیادی دیده شده و ترتیباتی توصیه گردیده تا همه ی کشورها بتوانند از یاری ها و پشتیبانی ملل متحد برای برقراری صلح جهانی استفاده کنند . بند۴ از ماده ۲منشور ملل متحد فصل مقاصد و اصول ، حکم و ایجاد تعهد می کند تا همه ی کشورها " در روابط بین المللی خود از تهدید به زور یا استفاده از آن علیه تمامیت ارضی یا استقلال سیاسی هر کشوری یا از هرروش دیگری که با مقاصد ملل متحد مباینت داشته باشد ، خودداری کنند."
از جمله ترتیباتی که اعضای ملل متحد درمنشور آن برای حفظ صلح و امنیت بین المللی دیده اند ، در بند اول از ماده ۲۴منشور (فصل وظایف و اختیارات شورای امنیت ) اشاره به این مهم دارد که :" به منظور تامین اقدام سریع و موثر از طرف ملل متحد ، اعضای آن مسئولیت اولیه حفظ صلح وامنیت بین المللی را به شورای امنیت واگذار می نمایند و موافقت می کنند که شورای امنیت در اجرای وظایفی که به موجب این مسئولیت برعهده دارد ، از طرف آنها اقدام نماید." شیوه عمل و اختیارات دیده شده برای شورای امنیت در این خصوص در مواد بعدی همین فصل از منشور ملل متحد آمده است که برای مطالعه بیشتر می توان به آن رجوع نمود. با این توضیح ، می توان مصداق هایی را در وضعیت امروز جهان دید که بالقوه مخل صلح و امنیت جهانی دانسته می شود و تهدید های روزانه آمریکا و رژیم صهیونیستی در توسل به قوه قهریه علیه ایران و امکانات و تاسیسات زیر بنایی اش از آن جمله است .
تحلیل محتوای چند رسانه بزرگ جهان در فاصله اول فروردین ۱۳۸۷ تا ۲۰ تیر همین سال نشان می دهد که مقامات آمریکایی و اسراییلی تقریبا روزی یک بار ! وحتی از پشت تریبون های نهادهای جهانی ، ایران را به "‌صراحت " تهدید به حمله نظامی کرده اند که از نظرحقوق بین الملل ( حتی در همین حد هم ) از مصادیق صریح و روشن " تجاوز " دانسته می شود که باید براساس وظیفه ذاتی ، شورای امنیت سازمان ملل سریعا به آن واکنش نشان می داد ، حال آنکه شورا تاکنون جز انتشار شکایت های ایران ، اقدام موثری در این جهت صورت نداده است. دفع تجاوز(حتی احتمال آن با توجه به صراحت آن درحقوق بین الملل ) خواه فردی و یا دستجمعی ، لطمه ای به حق ذاتی هیج عضوی از اعضای ملل متحد که در منشور نیز دیده و مورد تاکید قرار گرفته است ، وارد نخواهد کرد و طبیعتا نه تنها ایران که هر واحد سیاسی دیگر در صورت لزوم ، دست به اقدامات بازدارنده لازم برای دفاع از خود خواهد زد . دفاع از واحد سیاسی مورد تجاوز قرار گرفته و تنبیه متجاوز از طرق مختلف از جمله "عملیات اجرایی دستجمعی بین المللی " آنگونه که اشاره شد از وظایف ذاتی شورای امنیت است که نه تنها منافاتی با حق ذاتی دولتها برای دفاع از خود ندارد ، که می تواند تقویت کننده آن نیز باشد. و این اقل انتظار ایران از شورای امنیت سازمان ملل در برابر تهدیدهای روزانه ! رژیم های شرور و غیر مسوول حاکم بر واشنگتن و تل آویو است.
ساکنان خانه های عنکبوتی و آنهایی که درخانه های شیشه ای جا خوش کرده اند ، باید بدانند نمی توانند تمامیت سرزمینی تاریخی و حکومت مستقل و برخوردار از حمایت توده های مردم و برخاسته از آرای عمومی را تهدید کنند ، و در مقابل انتظار واکنشی نداشته باشند. آنها خوب می دانند که هرتعرضی به ایران همانطور که برلوسکونی نخست وزیر ایتالیا نیز این هفته به آن اعتراف کرد در حداقل ! به " تغییر جغرافیای جهان "‌خواهد انجامید و یا آنگونه که " فاینشنال تایمز" چاپ لندن در شماره روز ۱۹ تیرماه نوشت :" همه ی شواهد حاکی از آن است که حمله اسراییل به تاسیسات هسته ای ایران ، فاجعه ای را برای خاورمیانه بزرگ ، اقتصاد جهانی و امنیت غرب به همراه خواهد آورد و چنین حمله ای اصلا به نفع اسراییل نیست ."
پیامدهای هرگونه حمله ای به ایران بارها و توسط استراتژها و نظامیان ارشد آمریکایی و غیر آمریکایی به رهبران کاخ سفید گوشزد شده است. مطبوعات آمریکا و محافل سیاسی و نظامی این کشور پنهان نمی کنند که ارتش آمریکا با درک پیامدها ! علاقه ای به درگیر کردن خود با ایران ندارد."هرالد تریبون " چاپ آمریکا در شماره روز ۱۹ تیر ماه خود به عدم همراهی ارتش آمریکا با بوش در هر تحرکی علیه ایران این گونه اشاره دارد:" هیچ حمله ای به ایران صورت نخواهد گرفت اگر ارتش آمریکا تمایلی به انجام آن نداشته باشد. بوش فرمانده کل قوای آمریکا است و اوست که دستورات نهایی را صادر می کند ، اما او هم باید به توصیه های مشاوران نظامی خود توجه کند."
رئوف پیشدار
منبع : خبرگزاری جمهوری اسلامی ـ ایرنا