چهارشنبه, ۲ خرداد, ۱۴۰۳ / 22 May, 2024
مجله ویستا

تیم ملی کشتی دیشب به چین رفت


سعید ابراهیمی می گوید من مدارك خود را از مدت ها قبل تحویل متصدی مربوطه در فدراسیون دادم و به من گفتند هیچ مشكلی وجود ندارد اما امروز به من گفتند كه تو نمی توانی تیم را همراهی كنی!
فدراسیون كشتی اشتباه بزرگتر را در جایگزینی مجید خدایی مرتكب شد، كسی كه در رقابت های انتخابی حضور نداشته و هفته گذشته در جام علی اف نیز با دو شكست از گردونه مسابقات كنار ماند. حق این بود كه از فریدون قنبری یا مصطفی یونسی نیا به جای سعید ابراهیمی در ۸۴ كیلوگرم استفاده شود.
نكته اعجاب انگیز دیگر این كه حسن رنگرز هم در ساعات باقی مانده تا اعزام تیم ملی، جایگزین علی اشكانی شد. اشكانی بیماری پوستی گرفته و نمی تواند تیم ملی را همراهی كند اما چگونه حسن رنگرز كه در ۵۵ كیلوگرم نیز به دلیل غیبت در مسابقات انتخابی جایی در تیم ملی نداشت، حالا به سهولت در وزن ۶۰ كیلوگرم فیكس می شود! در این وزن نیز حمیدرضا باوفا كه جدی ترین گزینه برای جایگزینی علی اشكانی است كنار گذاشته شده و شدت اعتراض اش كمتر از سعید ابراهیمی و مصطفی یونسی نیا نیست. فدراسیون كشتی مجید خدایی و حسن رنگرز را از پنجره به پرواز شماره ۸۰۲ هدایت كرد.هجدهمین دوره مسابقات كشتی آزاد قهرمانی آسیا به میزبانی ووهان از پنجشنبه این هفته آغاز خواهد شد. چینی ها قبلاً هم در سال ۱۹۹۶ و ۲۰۰۰ این رقابت ها را در دو شهر شیائو سین و گویلین برگزار كرده بودند.اولین دوره مسابقات قهرمانی آسیا سال ۱۹۷۹ به میزبانی شهر گمنام جلندر در هندوستان برگزار شد و تاكاشی ایری كشتی گیر وزن ۴۸ كیلوگرم ژاپن برنده اولین طلای تاریخ كشتی آزاد آسیا به شمار می رود.تیم ملی ایران در ۱۵ دوره از هفده دوره قبلی به مقام قهرمانی رسیده. در سال های ۱۹۹۹ و ۲۰۰۰ این عنوان نصیب ازبكستانی ها شد. در سالی كه المپیك سیدنی برگزار شد، تیم ایران در رقابت های آسیایی حتی یك طلا هم نگرفت، اتفاقی كه در هیچ دوره ای رخ نداده بود.مدال طلای فوق سنگین همیشه نصیب ایران شده غیر از سال ۲۰۰۰ كه آرتور تایمازوف ازبكستانی قهرمان شد. در سال ۲۰۰۱ هم این مدال به گردن اوسوخ بایار از مغولستان افتاد.تاكنون ۴۶۷ مدال در این رقابت ها توزیع شده. ۱۵۶ مدال طلا، ۱۵۵ مدال نقره و ۱۵۶ مدال برنز. در سال ۱۹۸۱ فینالیست فوق سنگین به دلیل اینكه در شب پایانی مطابق مقررات آن زمان سر وزن نرسیده بود، از جدول مسابقات كنار گذاشته شد و به همین خاطر تعداد مدال های نقره كمتر شده است.
صدمین مدال طلای تاریخ كشتی آزاد قهرمانی آسیا، در سال ۱۹۹۵ نصیب مرحوم منصور عابدیان شد. این كشتی گیر با اخلاق خراسانی در فوق سنگین روی سكوی قهرمانی ایستاد. در جدول پرافتخارترین آزادكاران آسیا به ترتیب محمدحسن محبی، علیرضا سلیمانی، رسول خادم، محمدحسین محبی، علیرضا حیدری، مجید تركان، اوسلان كینچاكف، بهروز یاری، محمدرضا توپچی و علیرضا رضایی در ردیف اول تا دهم قرار دارند. تنها كشتی گیر غیرایرانی در جمع ۱۰ مرد برتر نیز كینچاكف از ازبكستان است.
اگر علیرضا رضایی در ووهان طلا بگیرد، به مكان ششم این جدول صعود خواهد كرد.
تیم ملی ایران تاكنون ۸۰ مدال طلا در ۶ تاریخ مسابقات كشتی آزاد قهرمانی آسیا كسب كرده كه ركوردی دست نیافتنی است... جدول طلایی های این رقابت ها را ملاحظه می كنید...
۱- ایران= ۸۰ مدال طلا
۲- كره شمالی= ۲۱ مدال طلا كه تمام آنها در اوزان سبك بوده.
۳- ژاپن= ۱۵ مدال طلا كه سیزده طلای آن در دهه هشتاد میلادی كسب شد.
۴- ازبكستان= ۱۴ مدال طلا، با این توضیح كه آنها در ۹ دوره یعنی تا قبل از فروپاشی كمونیسم در این مسابقات حضور نداشتند!
۵- مغولستان= ۱۲ مدال طلا
۶- كره جنوبی= ۸ مدال طلا
۷- قزاقستان= ۳ مدال طلا
۸- كشورهای هندوستان، تاجیكستان و عراق نیز هركدام یك مدال طلا از قلمروی بی چون و چرای ایران به یغما برده اند و امروز كه تیم ملی عازم ووهان است، همه چیز مهیای افزایش مدال های ایران در رقابت های كشتی آزاد قاره پهناور است. نیازی به توضیح نیست كه مسابقات قهرمانی آسیا با بازی های آسیایی تفاوت دارد و قاعدتاً افتخارات ایرانی ها در بازی های آسیایی در این جداول محاسبه شده است.
منبع : باشگاه اندیشه