شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

مقابله با تشکیل دولت مستقل فلسطینی، سیاست شکست خورده رژیم صهیونیستی


مقابله با تشکیل دولت مستقل فلسطینی، سیاست شکست خورده رژیم صهیونیستی
آنچه رژیم صهیونیستی، دولت و رسانه‌های آمریكا از آن غافلند تبعات منفی چنین سیاستی است. تلاش اولمرت برای نابودی دولت فلسطین و عدم قبول مذاكره با فلسطینیان، عدم حل بحران و مناقشات اراضی اشغالی را به دنبال دارد و خطرات این امر در تمام كشورهای جهان گسترش خواهد یافت. حملات اخیر رژیم صهیونیستی به غزه بخوبی بیانگر هراس و نگرانی این رژیم از وجود دولت مشروع فلسطین است، چرا كه این رژیم بخوبی می‌داند وجود چنین دولتی لزوم مذاكره بین اسراییل و فلسطین را مورد تأكید قرار می‌دهد.
از زمان خروج اسراییل از غزه در سال ۲۰۰۵ میلادی تاكنون، ارتش اسراییل حضوری چنین چشمگیر در مناطق فلسطینی نداشته و این امر به افزایش بی‌سابقه درگیری‌های این مناطق منجر شده است.
حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به غزه به هیچ عنوان با اقدام تلافی‌جویانه مبارزان فلسطینی (كه به كشته شدن ۲ سرباز اسراییلی و اسارت یك تن دیگر منجر شد) تناسب ندارد و نمی توان گفت این حملات پاسخ مناسبی برای اقدام مبارزان فلسطینی محسوب می‌شود.
حملات اخیر رژیم صهیونیستی به منطقه بی‌دفاع و فقیر غزه این منطقه را تا مرز بحران انسانی پیش برده، دولت فلسطین را با مشكل اساسی مواجه كرده و صلح و ثبات خاورمیانه را بیش از پیش به مخاطره انداخته است. به نظر می‌رسد ایهود اولمرت با اجرای این سیاست‌ها قصد دارد دولت فلسطین را به شكست بكشاند و همانند گذشته ادعا كند كه برای مذاكره با فلسطین، هیچ طرف مذاكره‌ای وجود ندارد. به این ترتیب رژیم صهیونیستی قصد دارد حتا بدون تظاهر به انجام مذاكره با فلسطینیان، سیاست‌های اشغالگرانه خود را دنبال و مناطق بیشتری را به مرزهای خود الحاق كند.
این استراتژی كوته‌بینانه كه به تأیید دولت آمریكا و ایادی مطیع و رام آن در اروپا نیز رسیده است، به خوبی بیانگر سیاست‌های افراطی، نژادپرستانه و اشغالگرانه رژیم صهیونیستی است كه همواره به دنبال گسترش نفرت، خونریزی ظلم و جنایت علیه مسلمانان می‌باشد.
اگر رژیم صهیونیستی و طرفداران كوته فكر آن هر چه زودتر منطق خود را به كار نگیرند و به جای تلاش برای نابودی دولت فلسطین، با آن به مذاكره ننشیند، خطرناك‌ترین مناقشه جهان تبعات غیرقابل جبرانی را برای تمام دنیا به دنبال خواهد داشت.
منطقی‌ترین پاسخ رژیم صهیونیستی به اقدام فلسطینیان، اعزام نیروهای اسراییل به ماموریت‌های تجسس برای یافتن سرباز ربوده شده اسراییلی بود. اما اولمرت به جای چنین اقداماتی، دست به حمله گسترده‌ای زد و با اعزام سربازان و تانك‌های خود به غزه تأسیسات زیربنایی این شهر را ویران كرد و غیرنظامیان بیگناه آن را به كشتن داد. وی حتا دستور داد جت‌های اسراییلی در طول شب با شكستن دیوار صوتی غزه، ساكنان این شهر را كه بیشتر آنان را كودكان بیگناه تشكیل می‌دهند، به وحشت اندازند. این اقدام درست همانند روش‌ شكنجه آمریكاییان در زندان‌های ابوغریب و گوانتانامو است كه با تولید اصوات گوشخراش زندانیان را مورد شكنجه قرار می‌دادند.
اولمرت اخیراً به اعضای كابینه خود گفته است، حتا یك نفر هم در غزه نباید قادر به خوابیدن باشد.
تخریب شبكه آب و برق غزه باعث به وجود آمدن بحران انسانی در این منطقه شده است. صدها هزار انسان بیگناه مجبورند تمام شب را در تاریكی به سر برند. بیمارستان‌ها به دلیل عدم وجود برق قادر به انجام درمان‌های اورژانسی نیستند و اتاق عمل بیمارستان‌ها با معضلات جدی روبرو است. وسایل خنك كننده برقی، پمپ‌ها، تصفیه‌خانه‌های آب، و دیگر وسایل برقی كه در آسایش مردم غزه نقش اساسی دارند، از كار افتاده‌اند.
رژیم صهیونیستی در حملات اخیر خود ۲ بار دفتر وزیر فلسطین را مورد حمله قرار داده است. این حملات به خوبی اهداف و سیاست‌های رژیم صهیونیستی برای مقابله با دولت فلسطین را به اثبات می‌رساند. در حالی كه مقامات رژیم صهیونیستی ادعا می‌كنند عدم وجود امنیت در مناطق فلسطینی برای آنها تهدید جدی به شمار می‌آید، حمله به تنها مركز ایجاد و حفظ امنیت قابل توجیه نیست.
رژیم صهیونیستی به اسارت گرفته شدن سرباز اسراییلی را دلیل جنایات خود در غزه بیان می‌كند و عقیده دارد این اقدامات برای جلوگیری از حملات راكت‌های گروه قصام است. باید پرسید آیا به اسارت در آمدن یك سرباز اسراییلی و راكت‌های دست‌ساز جوانان گروه قصام كه به ندرت خسارتی به اسراییل وارد می‌كند با جنایاتی كه هم اكنون در غزه صورت می‌گیرد، برابر است؟
از آن گذشته حمله فلسطینیان به پاسگاه ایست بازرسی رژیم صهیونیستی و به اسارت گرفتن سرباز اسراییلی، خود اقدامی تلافی‌جویانه و به دنبال حملات توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی كه به كشته شدن ۳۰ غیرنظامی فلسطینی منجر شده بود، صورت گرفت.
كاملاً واضح است كه دلیل واقعی این جنایات، تلاش‌های بی‌وقفه رژیم صهیونیستی برای مقابله با دولت حماس و انزوا كشاندن غزه است.
رژیم صهیونیستی، آمریكا و اروپا همواره بدون ارائه دلایل منطقی از مذاكره با حماس سرباز زده‌اند و به بهانه مبارزات این گروه كه در راستای دفاع از حقوق طبیعی مردم فلسطین صورت می‌گیرد، آن را گروه تروریستی نامیده‌اند.
از آن جا كه حماس حاضر نشد بدون احقاق حقوق مردم فلسطین، رژیم صهیونیستی را به رسمیت بشناسد، آمریكا و اسراییل بلافاصله پس از تشكیل دولت فلسطین، كمك‌های مالی و حتا درآمدهای مالیاتی آن را متوقف و مسدود كردند. تنها نتیجه این اقدامات غیرانسانی این بود كه مردم عادی و بیگناه فلسطین با مشكلات بی‌شماری مواجه شوند.
وضع اسفبار بهداشت، ضعف مراقبت های پزشكی، بی‌كاری، فقر و گرسنگی در مناطق فلسطین بیش از پیش مردم را با مشكل مواجه ساخت.
شهر غزه بیشترین ادارات و مراكز دولتی را در خود جای داده است و اسراییل به خوبی می‌داند حمله به این شهر می‌تواند به دولت فلسطین آسیب برساند.
این رژیم به خوبی آگاه است كه با وجود دولت مستقل و مشروع فلسطین باید به مذاكره بنشیند و در صورت انجام چنین مذاكره‌ای باید از بسیاری از منافع خود دست بكشد. به همین دلیل است كه این رژیم همواره با انجام مذاكره به بهانه عدم وجود طرف مذاكره مخالفت كرده‌اند. آنها پس از تشكیل دولت فلسطین كه در راستای انجام انتخاباتی كاملاً آزاد و قانونی صورت گرفت نیز تمام تلاش خود را برای از بین بردن این دولت به كار بسته‌اند.
سیاست‌های مزورانه رژیم صهیونیستی، جنایات بیشماری را به دنبال داشته است كه علاوه بر جنایات اخیر غزه می‌توان به كشته شدن یك خانواده فلسطینی در ساحل غزه (۹ ژوئن) كه اعتراضات گسترده جهانی را در برداشت، اشاره كرد. طبق معمول ارتش اسراییل با عدم قبول مسوولیت این جنایت اعلام كرد، خانواده فلسطینی در اثر اصابت موشك‌های فلسطینی كشته شده‌اند. اما ناظر حقوق بشر سازمان ملل و بسیاری از رسانه‌های غربی این ادعا را تكذیب كردند. اگر چه روزنامه‌های اسراییلی همانند ما آری از انعكاس این خبر سرباز زدند، اما ضجه‌های كودك فلسطینی در كنار اجساد خانواده خود صفحه اول اخبار روزنامهه‌ای عربی را برای چند هفته به خود اختصاص داد.
بدون شك آنچه در اراضی اشغالی، غزه و كرانه باختری اتفاق می‌افتد، تبعات گرانباری به دنبال دارد كه تمام منطقه و چه بسا كل جهان را تحت‌الشعاع خود قرار می‌دهد.
در ۲۲ ژوئن سال جاری میلادی شبكه الجزیره گزارش داد یك گروه مبارز عراقی حمله‌ای را علیه نیروهای آمریكایی تحت عنوان هدی گالیا (دختر بازمانده خانواده فلسطینی) انجام داده است. با تشدید بحران غزه، امكان تشدید بحران در عراق و دیگر كشورهای جهان به طور چشمگیری افزایش می‌یابد. تظاهرات گسترده ضد رژیم صهیونیستی در سراسر جهان، گواه این ادعا است.
پس از جنایت ساحل غزه، احساسات ضد رژیم صهیونیستی در این شهر و كرانه باختری افزایش یافت و حمله به پست نگهبانی اسراییلی و كشته و اسیر شدن سربازان رژیم صهیونیستی در واقع پاسخی به این جنایت بود. با آن كه هیچ دلیلی برای دست داشتن گروه حماس در این حمله یافت نشده است، رژیم صهیونیستی كه به دنبال بهانه‌ای برای مقابله با دولت فلسطین بود، از این اقدام در جهت پیشبرد سیاست‌های خود استفاده كرد.
در ۲۷ ژوئن اسماعیل هنیه، نخست‌وزیر فلسطین پیشنهاد مذاكره عباس را پذیرفت. اما چند روز بعد رژیم صهیونیستی حمله خود به غزه را آغاز و شبكه برق این شهر را از كار انداخت. پس از آن نیروهای اسراییلی چندین تن از وزرا و دیگر مقامات دولت فلسطین را ربودند.
تمام این افراد پس از انتخاباتی كاملاً آزاد و مشروع در راس كار قرار گرفته بودند و از آن جا كه هیچ دلیلی برای دست داشتن آنها در اقدامات نیروهای مقاومت فلسطین وجود ندارد، ربودن آنها از سوی رژیم صهیونیستی غیرقابل توجیه است. در واقع این اقدام اسراییل نیز همانند دیگر سیاست‌های آن، كاملاً غیرقانونی می‌باشد.
تنها توجیه این عملكرد، تمایل رژیم صهیونیستی برای تضعیف دولت فلسطین و ترویج افراط‌گرایی میان مردم است. واضح است كه رژیم صهیونیستی با توسل به چنین راهكارهایی نمی‌تواند نظم و قانون را در اراضی اشغالی اجرا كند. علاوه بر این، جنایات ضدانسانی در غزه نیز باعث آزادی سرباز اسراییلی نمی‌شود.
در واقع باید گفت هدف ایهود اولمرت از جنایات غزه آزادی سرباز اسراییلی نیست. اقدامات وی بیانگر این واقعیت است كه او قصد دارد مطمئن شود تا پیش از اجرای طرح‌های یكجانبه خود و الحاق كرانه باختری به مرزهای اسراییل، مردم فلسطین فاقد دولت مستقل خواهند بود.
اما آنچه رژیم صهیونیستی، دولت و رسانه‌های آمریكا از آن غافلند تبعات منفی چنین سیاستی است. تلاش اولمرت برای نابودی دولت فلسطین و عدم قبول مذاكره با فلسطینیان، عدم حل بحران و مناقشات اراضی اشغالی را به دنبال دارد و خطرات این امر در تمام كشورهای جهان گسترش خواهد یافت.
نویسنده: جوآن كول
منبع: سایت عملیات روانی
منبع: Salon News
منبع : خبرگزاری فارس