پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

۹ توصیه برای بهتر خوابیدن کودکان


۹ توصیه برای بهتر خوابیدن کودکان
۱) نقاشی کردن خواب‌ها: هرگاه خواب ترسناکی کودک شما را اذیت می‌کند از او بخواهید آنچه را که در خواب دیده نقاشی کند. همچنین کودک می‌تواند خواب‌های قشنگ خود را هم نقاشی کند و شما هم به این صورت می‌توانید از روی این رویاهای زیبا در شب‌های آینده قصه‌های خوبی برای او نقل کنید.
۲) شمردن گوسفندان: لازم نیست که فرزند شما حتما گوسفندانی را تصور کند که در ذهن خود به آنها اجازه عبور می‌دهد. از طرفی نباید آنها را بشمارد چون کودک شما را مجبور به بیدار ماندن می‌کند. به فرزندتان بگویید بره‌های ناز، بچه‌گربه‌ها یا پروانه‌های رنگارنگ را تجسم کند که در صفی طولانی سلانه‌سلانه از مقابل چشمان او عبور می‌کنند.
۳) تغذیه مناسب: بهتر است که کودک حدود دو ساعت قبل از خواب به همراه دیگر اعضای خانواده شامش را بخورد و قبل از خواب نیز به اندازه کافی آب بخورد، همچنین به دستشویی برود تا نیمه شب مجبور نباشد به این دلیل دوباره از خواب برخیزد. در ضمن کمبود آهن در بدن می‌تواند در بدخوابی کودک موثر باشد. برای این منظور می‌توانید از گوشت، سبزی، میوه یا حبوباتی چون نخود و لوبیا که سرشار از آهن هستند استفاده کنید. اما گوشت و ماهی بهتر است.
۴) رنگ‌ها: کوچولوها از ملافه‌ها و روبالشی‌هایی که طرح‌های گل و اسباب‌بازی یا حیوانات با نمک و کارتونی روی آ نها حک شده باشد، بسیار خوش‌شان می‌آید. بچه‌های پیش دبستانی هم نسبت به رنگ‌های قهوه‌ای روشن، قرمز سیر، سبز ملایم و آبی روشن احساس خوبی دارند. یک محیط ساده و عاری از تنوع زیاد، همراه با آرامش، می‌تواند بهترین موقعیت برای خواب کودک باشد.
۵) احساس ناامنی: سعی نکنید در هنگام خواب تندتند به بچه سر بزنید. این کار سبب مزاحمت برای کودک می‌شود و او فکر می‌کند که شما از دستش ناراحت یا عصبانی هستید و در نتیجه مرتب از خواب بیدار می‌شود.
۶) دما و رطوبت اتاق: در زمستان‌ها اتاق خواب بچه‌ها را بیش از حد گرم و هوای آن را خیلی خشک نکنید. چند ساعت قبل از خواب، شوفاژ یا بخاری را خاموش و هوای اتاق را تهویه کنید. دمای اتاق در طول زمان خواب نباید از ۱۸ درجه سانتی‌گراد تجاوز کند. همچنین در مواقع فوری قرار دادن دستمال مرطوبی روی شوفاژ یا کتری آب روی بخاری نیز به ازبین بردن سریع خشکی هوا کمک می‌کند.
۷) کودک را حتما در رختخواب خودش بخوابانید: در مواردی که بچه مریض می‌شود یا به دلیل یک کابوس ترسناک نیمه شب از خواب می‌پرد و دیگر خوابش نمی‌برد می‌توانید او را استثنائا پیش خودتان بخوابانید.
۸) بازی کودک: هنگام نزدیک شدن وقت خواب، به آرامی‌ به کودک بگویید بازی دیگر بس است و باید زودتر به رختخوابش برود. سپس دستش را بگیرید و او را در مسواک زدن، پوشیدن لباس خواب، شب‌بخیر گفتن به اعضای خانواده و عروسکش همراهی کنید و در نهایت، قبل از خواب برایش قصه بگویید.
۹) نگاه مثبت به روزی که در پیش است: کودک را در جریان برنامه‌ها و تفریحاتی که قرار است فردا با همدیگر انجام دهید بگذارید. در ضمن از دادن وعده‌های پوچی که در او تأثیر منفی می‌گذارند پرهیز کنید.
منبع : روزنامه سلامت