شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

خواب سفید


خواب سفید
آلزایمر یكی از مهمترین عوامل نگرانی در میان افراد بالای ۶۰ سال است. این بیماری یكی از شایع ترین انواع دمانس (زوال عقل) است كه ۵۸ درصد از افراد بالای سنین ۶۵ سال را تهدید می كند. در این بیماری استیل كولین كاهش می یابد (استیل كولین ماده ای است كه انتقال پیام های عصبی را تسریع می كند).در دوران سالمندی مشكلات اختلال در فهم زمان و مكان و تمامیت فرد و كندی عملكرد عصبی در اثر تغییرات بیوشیمیایی و ساختمانی منجر به تغییراتی در فعالیت مغزی می شود، به عنوان مثال نروترانستیرها یا ناقلین عصبی مثل دوپامین، استیل كرلین و سروتونین كاهش می یابند كه تمام این موارد برای هویت تریكات عصبی لازم است و كمبود عوامل تغذیه ای می تواند سبب كندی عملكرد سیستم عصبی شود به عنوان مثال كمبود ویتامین B۶ و B۱ مشكلاتی در سیستم عصبی مركزی (CNS) ایجاد می كند.در زیر به مواردی كه در بهبود این بیماری مؤثرند اشاره می كنیم:
۱ – پژوهشگران معتقدند مصرف كالری كمتر می تواند از بروز علایم بیماری آلزایمر جلوگیری كند، در واقع كاهش كالری پروتئینی به نام SIRT (پروتئین ضد پیری) را در مغز تولید می كند كه این پروتئین جلوی تولید پلاك در مغز را كه مشخصه بیماری آلزایمر است می گیرد.
۲ – طبق تحقیقی مشخص شده است كه نرخ ابتلا به آلزایمر در هند به میزان چشمگیری كمتر از آمریكاست و دلیل آن استفاده از زردچوبه در غذاهاست، بنابراین با افزودن زردچوبه به غذاها از آلزایمر پیشگیری كنید.
۳ – ورزش و تحرك بدنی به میزان ۳ بار در هفته هر بار حداقل ۲۰ دقیقه (پیاده روی) از ابتلا به آلزایمر جلوگیری می كند.
۴ – سعی كنید حداقل ۸ – ۷ لیوان آب در روز بنوشید.
۵ – سعی كنید از مصرف مواد حاوی آلومینیوم بپرهیزید. البته در غذا، خاك و حتی هوایی كه تنفس می كنیم وجود دارد و میزان بروز بیماری آلزایمر با میزان آلومینیومی كه در آب آشامیدنی یافت می شود، ارتباط دارد. با مصرف مرتب چای غیرگیاهی، آنتی اسیدها برای درمان ناراحتی معده و آسپرین ها برای درمان سردرد، كافی میت، ترشی یا پنیرهای پرورده ، بیكینگ پودر كه در تهیه شیرینی ها ، رولت ها، كرم ها استفاده می شود حاوی آلومینیوم است.
۶ – محققین دریافته اند كه چای سبز می تواند فعالیت آنزیمی كه انتقال پیام عصبی را تخریب می كند، از بین ببرد، بنابراین از دم كرده آن در طول روز مصرف كنید.
۷ – مصرف ماهی حداقل ۳ بار در هفته برای جلوگیری و بهبود علایم آلزایمر بسیار كارآمد است بنابراین سعی كنید تا گوشتهای مصرفی خود را از نظر گوشتهای قرمز حاوی چربی های اشباع بسیار كاهش داده و آن را با ماهی جایگزین كنید.
صدف كوهكن
منبع : روزنامه همشهری


همچنین مشاهده کنید