سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 7 May, 2024
مجله ویستا
مارچوبه
مارچوبه ، گیاهیست دائمی . قسمت خوراکی این گیاه ساقه های خیلی جوان آن می باشند که هنوز از زیر خاک خارج نشده اند و به همین دلیل رنگ انها سفید است.
اگر این ساقه های جوان که در زیر خاک قرار دارند از خاک خارج شوند رنگ آنها تغییر نموده و سبز رنگ می شوند و حتی به ارتفاع ۱۰۰ تا ۱۵۰ سانتیمتر نیز می رسند لکن قابل مصرف نخواهند بود .
● آب و هوا و خاک :
این گیاه در هر آب و هوا و خاکی به عمل می آید ولی بهترین خاک برای این گیاه زمین های شنی و هموسی قابل نفوذ به آب می باشند که رطوبت کافی داشته باشند.
برای برداشت محصول خوب بایستی زمین مورد استفاده برای کشت را از نظر کود فسفر تقویت نمود و از کشت مارچوبه در زمین های رُسی مرطوب پرهیز کرد . مگر آن که آن زمین را قبلا اصلاح کرده باشند و یا آن که زهکشی شده باشد.
● روش کاشت :
این گیاه را وسیله بذر تکثیر می کنند .بذر آن سیاه رنگ و نسبتا درشت است . به این معنی که در هریک کیلوگرم بطور متوسط ۵۰ عدد بذر یافت می شود .بذر مارچوبه ، مدت ۵ تا ۸ سال قدرت رویش خود را حفظ می کند (قوه نامیه ) و پس از کاشت حدود یک ماه طول می کشد تا دانه ها سبز شوند .
برای کشت بذر ابتداء محل مناسبی را برای خزانه نمودن این گیاه در نظر می گیرند و آن را آماده می سازند . به ترتیبی که زمین خزانه کاملا پوک ( قوی و سبک ) باشد .
در پائیز بذر را به صورت خطی در زمین خزانه می کارند و پس از سبز شدن گیاه مرتبا آبیاری و وجین می کنند .
در بهار سال بعد در فروردین ماه تا اواخر اردیبهشت ماه نهال ها را به زمین اصلی که از قبل اماده شده است منتقل می سازند و روی خطوط به فاصله ۲۵ تا ۳۰ سانتیمتر از هر طرف می کارند .
در صورتی که بخواهند این گیاه را مستقیما در زمین اصلی بکارند ، در فروردین ماه و یا اردیبهشت ماه بذر را به فاصله ۲۰ تا ۲۵ سانتیمتر از هرطرف در زمین اصلی کاشته و زمین را آبیاری می کنند .
کشت مارچوبه ، در مزارع بسیار آسان است و در گذشته این گیاه را در فاصله بین درختان می کاشتند و از ساقه های جوان آن که در زیر خاک قرار دارند برای مصرف خوراکی استفاده می کردند .
ساقه های جوان و سفید رنگ را که از زیر خاک خارج می سازند دسته دسته کرده برای فروش به بازار فروش می فرستند .
زمین محل کشت مارچوبه، نیاز به تقویت دارد و بایبستی از نظر مواد غذائی غنی باشد تا محصول پُربار بدهد .
لازم به تذکر است که مارچوبه در واقع در ایران یک نوع سبزی اشرافی میباشد و عموم مردم علاقه ای به استفاده از آن از خود نشان نمیدهند .
منبع : گل و گیاه
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
رافائل گروسی اسماعیل هنیه عراق رهبر انقلاب حج نیچروان بارزانی مجلس شورای اسلامی شورای نگهبان انتخابات دولت حسین امیرعبداللهیان دولت سیزدهم
حجاب قتل تهران شهرداری تهران قوه قضاییه وزارت بهداشت فضای مجازی آموزش و پرورش سلامت سیلاب سازمان هواشناسی شهرداری
مسکن قیمت خودرو مالیات ایران خودرو خودرو قیمت دلار قیمت طلا بانک مرکزی بازار خودرو دلار حقوق بازنشستگان قیمت
تئاتر دفاع مقدس محمدعلی علومی تلویزیون نمایشگاه کتاب سینمای ایران مسعود اسکویی صدا و سیما سریال
دانشگاه آزاد اسلامی دانش بنیان
حماس اسرائیل رژیم صهیونیستی غزه فلسطین جنگ غزه آمریکا روسیه رفح اوکراین طوفان الاقصی نوار غزه
استقلال فوتبال پرسپولیس لیگ برتر ذوب آهن نساجی لیگ برتر ایران لیگ برتر فوتبال ایران بازی سپاهان رئال مادرید جواد نکونام
هوش مصنوعی اپل سامسونگ آیفون باتری گوگل مایکروسافت ناسا تلفن همراه ماهواره
آب معدنی آب بیماران خاص کاهش وزن زیبایی چای بیمه دندانپزشکی فشار خون سبزیجات