سه شنبه, ۲۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 14 May, 2024
مجله ویستا

چالش جدی برای ارتش آمریکا


چالش جدی برای ارتش آمریکا
«به گفته اکثر کارشناسان نظامی جهان، ارتش آمریکا از لحاظ تجهیزات نظامی و نیروی انسانی در راس ارتش های جهان قرار دارد؛ اما در این برهه زمانی این ارتش نیاز به بازسازی و ترمیم چشمگیر دارد.» روزنامه لس آنجلس تایمز در گزارشی نوشته است: «ارتش آمریکا تحت فرماندهی جورج بوش، رییس جمهور آمریکا هم اکنون در دو جنگ تمام عیار (جنگ عراق و افغانستان) به سر می برد. همچنین نیروهای آمریکا در برخی از کشورهای دنیا مستقر هستند. با توجه به هزینه های هنگفت ارتش آمریکا و فرسودگی و خستگی نیروهای این ارتش به نظر می رسد که ارتش آمریکا دیگر کارآیی لازم را ندارد و مقامات نظامی واشنگتن باید هرچه زودتر به فکر بازسازی ارتش باشند تا برای مقابله و رویارویی با چالش های جدید از آمادگی لازم، اقتدار کامل و استحکام مقتدرانه برخوردار باشد.
یکی از مسایلی که باعث ایجاد هشدار به مقامات ارشد کاخ سفید شده اعلام اکثر فرماندهان نظامی آمریکا مبنی بر اینکه نیروهای آمریکایی توانایی حفظ عملیات فعلی در عراق را ندارند، بوده است. این فرماندهان تصریح کرده اند که با توجه به فرسودگی ها در ارتش آمریکا این کشور ممکن است در رویارویی با چالش های آینده دچار مشکل شود، مگر اینکه بازسازی اساسی در امور نظامی واشنگتن اعمال شود.» این گزارش می افزاید: «حال موضوعی که در این مقطع زمانی مطرح است این موضوع است که رییس جمهور آینده آمریکا در بازسازی ارتش با چالش های بسیاری روبرو خواهد بود. همچنین رییس جمهور آینده آمریکا در مورد امور نظامی کشور با مشکلات عدیده ای روبرو خواهد شد. یکی از چالش های مهم رییس جمهور آینده آمریکا موضوع جنگ عراق است. اگر دموکرات ها قدرت را به دست بگیرند احتمالا جدول زمانبندی برای خروج نیروهای آمریکایی از عراق تعیین می کنند. ناکامی آمریکا در عراق و افغانستان به گونه ای بوده است که این دو کشور را به خطرناک ترین کشورهای جهان تبدیل کرده است. ارتش آمریکا در حال حاضر به خاطر مشکلات فراوانی که با آن روبرو است توانایی غلبه بر نیروهای القاعده و طالبان در عراق و افغانستان را ندارد و رییس جمهور بعدی آمریکا به شدت تلاش خواهد کرد تا در راستای غلبه بر نیروهای القاعده و طالبان ارتش این کشور را بازسازی کند. کارشناسان نظامی معتقدند با توجه به اینکه رئیس جمهور آینده آمریکا پس از به قدرت رسیدن با چالشهایی همچون مناقشه هسته ای ایران، تنش با روسیه، ظهور چین به عنوان یکی از قدرت های نظامی دنیا و قدرت گرفتن مقطعی نیروهای طالبان و القاعده روبرو است، بازسازی ارتش یکی از الزاماتی است که کاخ سفید باید با جدیت آن را عملی کند. این کارشناسان معتقدند که اگر کاخ سفید در راستای ترمیم امور نظامی خود گام بر ندارد، مطمئنا آمریکا طی سالهای آینده دیگر قدرت اول نظامی جهان نخواهد بود و کشورهایی همچون روسیه و چین از این فرصت استفاده خواهند کرد تا به طور کامل بر جهان برتری داشته باشند.» روزنامه آمریکایی لس آنجلس تایمز نوشته است: «حال این سوال مطرح است که آمریکا باید چه اقداماتی برای ترمیم ارتش خود انجام دهد؟ کارشناسان نظامی معتقدند که آنچه که واشنگتن برای ترمیم ارتش خود در حال حاضر نیاز دارد این است که ارتشی شکل گیرد که توانایی حضور در جنگ های همچون جنگ سرد را داشته باشد. این کارشناسان معتقدند ارتش آمریکا به نیرویی قوی و انعطاف پذیر نیاز دارد که توانایی مقابله با چند چالش همزمان را داشته باشد. استقرار های مختلف نیروها در عراق، افغانستان و دیگر کشورها فشارها و فرسودگی فراوانی را برای نیروهای آمریکایی به همراه داشته است.
از سال ۲۰۰۱ تاکنون حدود ۶/۱ میلیون نیرو در عراق و افغانستان مشغول به انجام وظیفه شده اند که اکثر آنها در مناطق جنگی طی سه یا چهار دوره حضور داشته اند. با توجه به حضور مستمر این نیروها، فشارها و استرس برای ارتش آمریکا روز به روز افزایش یافته است و آموزش نیروها برای انجام عملیات های جدید را با مشکل روبرو کرده است. جورج بوش و مقامات ارشد این کشور به شدت خواستار افزایش شمار نیروها در این مناطق مناطق جنگی شده اند. این در حالی است که افزایش نیروهای آمریکایی در عراق و افغانستان به شدت به ارتش این کشور ضربه وارد کرده است. حدود یک پنجم از نیروهای آمریکایی- حدود ۳۰۰ هزار نیروی مرد و زن پس از بازگشت از عراق و افغانستان با بیماری های روانی پس از جنگ از جمله استرس های شدید روبرو شده اند این در حالی است که فقط نیمی از این افراد با درمان مناسب از طرف بیمارستان ها و کلینیک های نظامی روبرو شده اند. خود پنتاگون نیز اعتراف کرده است که نظامیان بازگشته از جنگ با درمان های موثر مداوا نشده اند. به گفته کارشناسان نظامی عدم مداوای صحیح این نیروها باعث شده است که خود آنها از بیماریهای شدید روحی رنج ببرند و حتی بعضی از آنها نیز تصمیم به خودکشی می گیرند. حال ارتش آمریکا با توجه به فقدان نیروی کافی با چالش ها و مشکلات زیادی روبرو خواهد شد. هزینه های نظامی پنتاگون نیزبه حدی بوده است که در چند سال اخیردولت بوش پس از تصویب بودجه در خواست تخصیص بودجه مازاد را به کنگره ارایه کرده است.» به گزارش ایسنا در انتهای این مطلب آمده است: «کارشناسان سیاسی به این موضوع اعتراف کرده اند که ارتش آمریکا طی چند سال آینده با چالش های جدی روبرو خواهد شد.
به گفته یکی از این کارشناسان اگر آمریکا ارتش خود را بازسازی و برآورد دقیقی از اوضاع این ارتش ارایه نکند، توان مقابله با تهدید های آینده را نخواهد داشت. بر اساس بررسی اخیر انجام شده توسط مرکز امنیت آمریکا، یک اندیشکده مستقل در این کشور، مشخص شده است که ارتش آمریکا باید برای تضمین اقتدار خود در آینده باید بر عملیات های روانی، امورتکنولوژیکی و آموزش نیروی خارجی متمرکز شود. با توجه به حضور آمریکا در دو جنگ همزمان به نظر می رسد که رییس جمهور آینده آمریکا در ابتدای امر به دنبال تعیین استراتژی قوی برای ترمیم و بازسازی امور نظامی این کشور خواهد بود.»
منبع : روزنامه ایران