جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

اراده ای جدی لازم است


اراده ای جدی لازم است
دریافت دو خبر منفی مربوط به دو گروه تروریستی در یک روز آنهم در آستانه دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی ذهن های حساس را با این سئوال مواجه کرده است که آیا مسئولان ما به وظایف خود در قبال برخوردهای خصمانه یا غیردوستانه بعضی دولت ها عمل می کنند یا نه
این دو خبر یکی حذف شدن نام گروهک تروریستی منافقین از فهرست گروه های تروریستی توسط اتحادیه اروپا بود و دیگری به شهادت رسیدن تعدادی از نیروهای انتظامی کشورمان توسط اشرار در مرز پاکستان . اقدام اول بی تردید نتیجه مواضع خصمانه اتحادیه اروپا در قبال جمهوری اسلامی ایران است و حادثه دوم نیز نشانه برخورد غیردوستانه دولت پاکستان با همسایه غربی خود است همسایه ای که در مواقع حساس نشان داده عمق استراتژیک پاکستان است و همواره در لحظات حساس در کنار دولت و ملت پاکستان قرار داشته و از هیچ کمکی نسبت به آنها دریغ نکرده است .
در واکنش به اقدام خصمانه اتحادیه اروپا وزارت امورخارجه کشورمان با انتشار بیانیه ای این حرکت را محکوم کرد. آنچه وزارت امورخارجه در این زمینه انجام داده اقدامی لازم بود اما قطعا کافی نیست . ما با کشورهای عضو اتحادیه اروپا علاوه بر روابط سیاسی روابط بازرگانی نیز داریم . اگر در مورد روابط سیاسی ملاحظاتی وجود دارد می توانیم در روابط بازرگانی با این کشورها تجدیدنظر کنیم و در برابر اقدام خصمانه آنها عکس العمل مناسبی نشان دهیم . حیات اروپائی ها در گرو روابط بازرگانی با دیگران است و ایران در این عرصه نقش مهمی دارد. متاسفانه ما از این اهرم کارآمد بهره برداری لازم را بعمل نمی آوریم .
منافقین پرونده ای به سیاهی ذغال دارند. آنها در پرونده خود سوابق آدم کشی و کثیف ترین جنایات را دارند. انفجار دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی انفجار نخست وزیری انفجار دفتر دادستان انقلاب کشتار مردم با کاردهای موکت بری سوزاندن مردم زنده به گور کردن جوانان کشتن اعضای خانواده ها بر سر سفره افطار و با دهان روزه و صدها اقدام تروریستی دیگر در پرونده گروهک منافقین ثبت است . حتی خود اروپائی ها ۳۰ سال است که این گروهک را تروریست میداند و بسیاری از سران این گروهک در دادگاه های اروپا پرونده دارند. با توجه به این واقعیت ها حذف نام گروهک منافقین از فهرست گروههای تروریستی توسط اتحادیه اروپا یک اقدام وقیحانه و خصومت آمیز علیه جمهوری اسلامی ایران است که باید با عکس العمل مناسبی مواجه شود. در غیراینصورت ما باید در انتظار اقدامات خصمانه بیشتری توسط اروپائی ها علیه منافع ملت ایران باشیم .
در مورد اقدام تروریستی اشرار در مرز پاکستان به این نکته باید توجه نمائیم که متاسفانه مرز پاکستان به حیات خلوت اشرار و قاچاقچیان تبدیل شده که به آسانی مرتکب جنایت علیه نیروهای ما می شوند. مشکلات ما با پاکستان حتی از تجاوزات مرزی توسط اشرار و قاچاقچیان نیز فراتر است و به داخل شهرهای پاکستان و فقدان تامین جانی برای نیروهای سیاسی و فرهنگی ما که طبق قوانین بین المللی از مصونیت برخوردارند و کشور متوقف فیه نسبت به امنیت همه جانبه آنها تعهد دارد کشانده شده است . هنوز تکلیف مواردی از آدم ربائی و سو قصد به جان نیروهای سیاسی و فرهنگی ما که منجر به شهادتشان توسط تروریست ها در داخل پاکستان شده نامشخص است . دولت پاکستان چه در دوران قبل و چه اکنون که یک دولت مردمی بر سر کار است هنوز همکاری های لازم را برای روشن شدن مسائل تروریستی و برخورد با تروریست ها که دشمنان روابط دوستانه و برادرانه فیمابین دو کشور هستند بعمل نمی آورد.
در این میان در انتظار تصمیم دولتمردان پاکستان ماندن ما را همواره در برابر اقدامات انجام شده قرار می دهد و هر روز بر گستاخی اشرار و قاچاقچیان و تروریست هائی که پاکستان را منطقه امن برای شرارت های خود علیه ما میدانند میافزاید. مسئولان نیروی انتظامی در منطقه مرزی با پاکستان گفته اند درصورتی که پلیس پاکستان قدرت برخورد با اشرار و تروریست ها و قاچاقچیان را ندارد ما آمادگی داریم اقدامات لازم را برای مقابله با اشرار در خاک پاکستان و قلع و قمع اشرار و قاچاقچیان و باندهای بین المللی انجام دهیم .
این سخن درستی است که مسئولان نیروی انتظامی ما به زبان آورده اند. به نظر می رسد تنها راه نیز همین است . ما نمی توانیم دست روی دست بگذاریم و در انتظار پاکستانی ها بمانیم . ما قدرت برخورد داریم و اکنون روشن شده است که باید نیروی انتظامی و نظامی ما برای سرکوب اشرار قاچاقچیان تروریست ها و باندهای بین المللی وارد خاک پاکستان شوند و بدون محدودیت هر عملیاتی را که لازم می دانند انجام دهند. تردیدی وجود ندارد که اشرار و تروریست ها توسط بعضی دولت های منطقه حمایت می شوند و ما برای ناکام گذاشتن این توطئه باید وارد عمل شویم . ورود ما به خاک آن کشور برای ریشه کن ساختن عوامل ناامنی باقی نمی ماند. این نه تنها تعرض به پاکستان نیست بلکه کمک به آن کشور برای قلع و قمع ماده فساد است .
دولتمردان ایرانی باید در بررسی ها و محاسبات خود به این نتیجه برسند که با تعارفات سیاسی و تذکر و هشدار چیزی درست نمی شود و باید وارد عمل شد. برای عملی ساختن این خواسته و به نتیجه رساندن آن اراده ای جدی لازم است که تهران باید از آن برخوردار باشد.
منبع : روزنامه جمهوری اسلامی