جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

استخراج کلاژن از پوست مرغ


محصولات فرعی حاصل از تولیدات طیور به غیر از استفاده جهت تهیه خوراك دام به فرآورده های با ارزش دیگری تبدیل نمی شوند . اخیراً اساتید دانشگاه كبك (Quebc)و نیز پژوهشگران مركز تحقیقات و توسعه كشاورزی و خواربار این ایالت در كشور كانادا طی پژوهشی از پوست مرغ به منظور استحصال كلاژن به عنوان یك محصول ارزشمند در صنایع گوناگون استفاده كرده اند . به این منظور محققین فوق ابتدا پوست مرغ را چرخ كرده و سپس به منظور استخراج چربی تا دمای ۴۰ و یا۶۰ درجه سانتیگراد حرارت دادند . بعد از جداسازی مكانیكی ، كلاژن باقی مانده در فاز جامد با استفاده از پپسین و یا اتیلن دی امین استخراج گردید . سپس با استفاده از روش های SDS PAGE ، نشان دار كردن با آنتی ژن، تعیین باقی مانده تیروزین و نیزكاربرد میكروسكوپ الكترونی, تیپ I و III كلاژن جدا و شناسایی گردید . تمامی محتوی كلاژن پوست متعاقب حرارت دادن فاز جامد در ۴۰ درجه سانتیگراد جدا گردیده. میزان استحصال طی روندهای گوناگون متفاوت بود و با استفاده از پپسین میزان ۹/۳۸ درصد كلاژن و با استفاده از اتیلن دی آمین میزان ۱/۲۵ درصد از كلاژن پوست استخراج گردید . نسبت تیپ I به III كلاژن با استفاده از پپسین معادل ۴/۷۴ به ۸/۱۹ درصد و در مورد اتیلن دی آمین۴/۶۲ به ۷/۳۱ بود . از نتایج این آزمایش چنین استنباط گردید كه پوست مرغ یك منبع بسیار مناسب جهت استخراج كلاژن با كیفیت عالی می باشد .
منبع : مؤسسه مرغداری ایران