پنجشنبه, ۲۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 16 May, 2024
مجله ویستا

دیوید کامرون در برابر براون


دیوید کامرون در برابر براون
ناکامیهای متعدد دولت گوردون براون در صحنه سیاسی انگلستان سبب شده است تا احزاب مخالف حزب کارگر دامنه انتقادات خود از براون و اعضای کابینه اش را گسترده تر سازند.یکی از این افراد دیوید کامرون رهبر حزب محافظه کار انگلستان است.او حدود ده سال است که به مبارزات خود با حزب کارگر ادامه می دهد.برکناری تونی بلر از قدرت و سردرگمی بوجود آمده در حزب کارگر انگلستان فرصت مناسبی را جهت حضور موثرتر حزب محافظه کار درلندن بوجود آورده است.مطابق آخرین نظرسنجیها همزمان با کاهش محبوبیت حزب کارگر انگلستانفمحبوبیت حزب محافظه کار افزایش یافته است.
اخیرا رهبر حزب محافظه‌کار انگلیس با انتقاد از نبود زندانهای کافی در این کشور تاکید کرده است‌که به علت فقدان زندان ، هزاران زندانی زودتر از موعد مقرر از زندان رها شده‌اند.
دیوید کامرون رهبر حزب محافظه کار انگلیس ، براون نخست وزیر انگلیس را در ارتباط با امور مربوط به دفاع و امور مربوط به زندانها در این کشور به شدت مورد انتقاد قرار داده است. البته این انتقادات کامرون از براون صحیح است.براون و تونی بلر طی سالهای اخیر به اندازه ای بر سیاست خارجی خود تکیه کرده اند که اصلی ترین مسائل امنیتی و اجتماعی انگلستان را به فراموشی سپرده اند.حزب کارگر در ترسیم سیستم امنتی خاص برای انگلستان بسیار ناموفق عمل کرده است.همین مسئله سبب افزایش بزهکاری در لندن،منچسترودیگر شهرهای انگلستان شده است.
رهبر حزب محافظه‌کار انگلیس خطاب به گردون براون گفته است:
نخست وزیر انگلیس قول داده بود که اقدامات مناسبی را برای نیروهای مسلح اتخاذ خواهد کرد و از آنها دفاع خواهد کرد ، اکنون با توجه به این مسئله که نیروهای نظامی این کشور در ۲ جبهه مشغول نبرد هستند ، آیا داشتن یک وزیر دفاع نیمه وقت کار درستی است؟
دیوید کامرون همچنین به انتقادهایی که از سوی شماری از روسای سابق ستاد دفاع انگلیس در ارتباط با وضعیت کنونی نیروهای مسلح انگلستان صورت گرفته اند ،اشاره نموده و افزوده است که منتقدین معتقدند که کاستی هایی که در نیروهای مسلح وجود دارند و همچنین وجود یک وزیر دفاع نیمه وقت در واقع توهینی به نیروهای مسلح و به خانواده های آنها است.
نکته جالب توجه اینکه نخست وزیر انگلستان در پاسخ به دیوید کامرون اعلام نموده است که وزیر دفاع فرد کوشا و با وجدانی است و هرگز در انجام وظیفه اش کوتاهی نکرده است و تمامی وظایفش را به طور مناسب انجام داده است. از تمامی این حرف ها گذشته ، این ایده که وزیر دفاع دارای دو سمت باشد و سمت وزیر اسکاتلند در کابینه را نیز برعهده بگیرد ، ایده ای است که در واقع در سال ۲۰۰۱ در بیانیه سیاست حزبی محافظه کاران پیشنهاد شده بود. مطابق اظهارات رهبر حزب محافظه کار انگلستان،به علت نبود زندان ، از مدت محکومیت ۱۱ هزار زندانی کاسته شده است و این مجرمان زودتر از موعد مقرر از زندان آزاد شده اند و همچنین در گزارشی که امروز از سوی نخست وزیر منتشر شده است ، آمده است که به علت نبود زندانها باید از مدت محکومیت ها کاسته شود.
در نهایت اینکه سیستم امنیتی انگلستان بسیار آسیب پذیر شده است و ناامنی عمومی در این کشور نیر متعاقب این مسئله افقزایش یافته است.تمرکز لندن بر آنچه در عراق و افغانستان می گذرد سبب رشد جرایم عمومی در انگلستان شده است.مسئله ای که به مرور زمان همچنان تشدید می شود.
اما مسئله دیگر در اینجاست که تفاوت اصلی افرادی مانند دیوید کامرون با براون و اعضای حزب کارگر انگلستان چیست؟مسلما این تفاوت در سیاست خارجی لندن خود را نشان نخواهد داد.کامرون در مشی سیاست خارجی خود همانند بلر و براون تامین رضایت کلی ایالات متحده آمریکا را دنبال می کند.هرچند براون نیروهای خود را از بصره خارج ساخته است ،اما تامین رضایت کلی آمریکا هنوز در صدر اهداف سیاست خارجی انگلستان جای دارد.رویکرد محتاطانه فعلی حزب کارگر در خصوص ایالات متحده آمریکا معلول شرایط حساس حاکم بر داخل این کشور است.زیرا شهروندان انگلیسی پس از خروج بلر از داونینگ اتریت دیگر پذیرای استیلای واشنگتن بر لندن نیستند.از این رو براون از سوی افکار عمومی کشور خود تحت فشار قرار دارد.اما در خصوص دیوید کامرون این مسئله صادق نیست.
روابط کاخ سفید و حزب محافظه‌کار انگلیس در طول تصدی گری‌ مایکل هاوارد دوران متزلزلی را سپری کرد زیرا دیداری که در آن دوره ترتیب داده شده بود، از طرف جورج بوش در اعتراض به انتقادات مایکل هاوارد از جنگ عراق ملغی اعلام شد.
سخنرانی سال گذشته‌ی دیوید کامرون که به نام “نو محافظه‌کاران” در کاخ سفید مطرح شد، اولین قدم در مهربان‌تر کردن دولت بوش نسبت به دیوید کامرون بود.
دیوید کامرون از زمان به دست گرفتن رهبری محافظه‌کاران با مک کین، رودی جولیانی و آرنولد شوارتزنگر ملاقات داشته است .دیوید کامرون در نوامبر ۲۰۰۵ اعلام نکرد که در انتخابات ریاست جمهوری از جورج بوش حمایت خواهد کرد یا از جان کری. این در حالیست که شهروندان انگلیسی در اتظار اعلام نام جان کری از سوی دیوید کامرون بودند.این مسئله نشان می دهد که جابه جایی احزا در انگلستان تغییری در خط مشی اصلی سیاست خارجی انگلستان نخواهد گذاشت و تنها برخی از رفتارهای سیاستمداران در این میان دستخوش تغییرات خواهد شد .
لازم به ذکر است که نتیجه یک نظرسنجی جدید که اخیرا منتشر شده است، نشانگر افزایش محبوبیت حزب محافظه‌کار بریتانیا در برابر حزب حاکم کارگر به بالاترین اندازه در طول سالهای گذشته می‌باشد.
یافته‌های این تحقیق که توسط موسسه افکارسنجی “یوگاو” و به سفارش شبکه چهار تلویزیون سراسری انجام شده، محبوبیت محافظه‌کاران را نزد افکار عمومی۴۰درصد نشان می‌دهد. حزب کارگر به رهبری “گوردون براون” نخست وزیر بریتانیا ۳۴ درصد حمایت پرسش‌شوندگان را جلب کرده است.
علت کاهش محبوبیت حزب حاکم کارگر ناپدید شدن اطلاعات شخصی و خصوصی بیشاز۴۵ میلیون نفر از مردم انگلیس اعلام شده است.
گم شدن لوح‌های فشرده حاوی این اطلاعات موجی از نگرانی و همچنین انتقاد رسانه‌ها و افکار عمومی این کشور را نسبت به امنیت مالی و ناکارآمدی نظام اداری دولت پدید آورده است.
براون و “آلیستر دارلینگ” وزیر دارایی او تحت فشار احزاب مخالف دولت کارگری، از مفقود شدن این اطلاعات عذرخواهی کرده و مدیر سازمان مالیات و گمرکات نیز مجبور به استعفا شده است. دولت به شمار می‌رود، اکنون گم شدن این اطلاعات را دستمایه حمله به دولت قرار داده و توانسته محبوبیتی کهسابقه نداشته را به دست آورد. البته رسواییهای اخیر مالی سران زب کاگر در انگلستان و اسکاتلند روند سقوط این حزب را تشدید نموده است.هم اکنون براون با ناامیدی کامل نسبت به آینده می نگرد.آینده ای که در آن احزاب مخالف حزب کاگر مجالی برای خودنمایی در عرصه بین المللی می یابند.
سعید سبحانی
منبع : روزنامه رسالت