شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

از رکورددار شدن «اینتزاگی» تا گل خیره کننده «مسی»


از رکورددار شدن «اینتزاگی» تا گل خیره کننده «مسی»
فوتبال جهان در سال ۲۰۰۷ قصه ها و وقایع جالبی را در بر داشت و بهترین ها و بدترین ها و موفق ترین ها و ناکام ترین ها، چهره نمایاندند و شور زندگی در چهره «کاکا»ی برزیلی و تیرگی مرگ در سیمای «آنتونیو پوئرتا»ی اسپانیایی جلوه گر شد، فابیو کاپه لو در میان مربیان بیشتر از سایرین سر و صدا کرد و لیونل مسی گلی زد که همگان را به یاد دیه گو مارادونای مشهور انداخت.
خبر سازان و ترین های سال، در آستانه اتمام ۲۰۰۷ در عرصه فوتبال اینها بودند.
● گلزن خاص
فیلیپو اینتزاگی اواخر ماه «مه» (اوایل خرداد ماه) در بازی فینال فصل گذشته فوتبال جام قهرمانان باشگاه های اروپا هر دو گل میلان را در دروازه لیورپول جای داد تا روسونری با پیروزی ۱-۲ برای هفتمین بار قهرمان این پیکارها شود. او سپس در تاریخ ۵ دسامبر و در جریان فصل جاری این رقابت ها یک گل هم به سلتیک اسکاتلند زد تا میلان ۰-۱ برنده و صعودش به مرحله حذفی قطعی شود و شصت و سومین گلش را در پیکارهای رسمی اروپایی بزند و رکورد گردمولر معروف و آلمانی در این خصوص را بشکند. سوپر پیپو در حالی این کارها را صورت داد که ۳۵ سال سن دارد .
● دروازه بان متفاوت
مارکو بالوتا با استقرار در دروازه لاتزیو در جریان مسابقات فوتبال جام قهرمانان باشگاه های اروپا در فصل جاری و در شبی که این تیم ایتالیایی ۱-۳ به رئال مادرید باخت، رکورد دار پیری در این جام شد و با ۴۳ سال و ۲۴۱ روز سن به پیر ترین بازیکن حاضر در این پیکارها بدل گشت. او با حضور در بازی بعدی لاتزیو بر این رکورد همچنان افزود.
● مربی خبرساز
فابیو کاپه لوی ایتالیایی در پایان فصلی پر سر و صدا رئال مادرید را به اولین مقام قهرمانی اش در لیگ فوتبال اسپانیا از سال ۲۰۰۳ به بعد رساند و سپس در اواخر سال (میلادی) عهده دار مربیگری یکی از پر زحمت ترین و خبر ساز ترین تیم های ملی دنیا (انگلیس) شد و در ۶۲ سالگی دردسری تازه را برای خود شروع کرد.
● رکورد دار «یورو ۲۰۰۸»
نام کوچک او دیوید است، اما منتظر نام فامیلی بکام نباشید و کسی که صحبت اش را می کنیم، دیوید هیلی مهاجم تیم ملی فوتبال ایرلند شمالی است که به رغم حذف شدن تیمش و نرسیدن آن به دور پایانی پیکارهای «یورو ۲۰۰۸» با زدن ۱۳ گل برترین گلزن در دور مقدماتی این جام در تمامی ادوار برگزاری این رقابت ها شناخته شد.
● هشت
این عدد نشانگر تعداد گلی است که لیورپول در یکی از مسابقات گروه اول مسابقات امسال فوتبال جام قهرمانان باشگاه های اروپا در دروازه بشیکتاش ترکیه جای داد و با آن رکورد جدیدی در زمینه گلزنی در این مسابقه ها برجای نهاد.
● کفش طلایی
این جایزه معتبر فوتبال اروپا به فرانچسکو توتی رسید. کاپیتان رم برای شناخته شدن به عنوان بهترین گلزن مسابقات باشگاهی اروپا در فصل گذشته ۲۶ گل دررقابت های «سری A» به رقبای جالو روسی تحمیل کرد.
● گل ویژه
لیونل مسی ستاره چپ پا و ۲۲ ساله آرژانتینی بارسلونا در مسابقه رفت مرحله نیمه نهایی رقابت های فصل گذشته جام حذفی اسپانیا یک گل خیره کننده زد. او از پشت خط میانی زمین پا به توپ شد و همان کاری را با مدافعان غافلگیر شده ختافه صورت داد که ۲۱ سال پیشتر هموطن افسانه ای او دیه گو مارادونا در مسابقه تیم های ملی آرژانتین و انگلیس در مرحله یک چهارم پایانی جام جهانی مکزیک در برابر مدافعان مات شده انگلیس انجام داده بود.
● عبور از پلاتینی
تیه ری آنری مرد اول سال های اخیر فوتبال فرانسه با رسیدن به ۴۴ گل در دیدارهای تیم ملی کشورش بر رکورد میشل پلاتینی بزرگ در این خصوص خط بطلان کشیده است.
● شکست ناپذیر
اینترمیلان در مقطعی از فصل گذشته لیگ فوتبال ایتالیا در ۱۷ مسابقه متوالی به پیروزی رسید و رکورد قبلی را که ۱۰ برد پیاپی بود و یک فصل پیشتر به دست آمده بود، خرد کرد. از همه جالب تر این که تیم روبرتو مانچینی در کل سال ۲۰۰۷حتی یک مسابقه دور از خانه خود را در «سری A» به رقبا واگذار نکرد.
● واقعاً خاص
خوزه موری نیوی پرتغالی بر اثر کثرت و شدت تقابل هایش با رومن آبراموویچ مالک میلیاردر و روسی باشگاه فوتبال چلسی انگلیس سرانجام از این تیم جدا شد و آن هم در شرایطی که کارنامه اش در این باشگاه فوق العاده و کم سابقه و خودش به غایت محبوب بود. با این حال در اواخر سال که بارسلونا و میلان در لالیگا و سری A مکرراً ناکام می شدند، دائماً به نظر می رسید که او پشت «در» این دو باشگاه ایستاده و آماده ورود است!
● بازیکن سال
کاکا بی گفت وگو این عنوان را مال خود کرد. هافبک برزیلی و ۲۶ ساله میلان با زدن ۱۰ گل دلیل اصلی قهرمانی مجدد این تیم در جام باشگاه های اروپا بود و به تبع آن هم برنده توپ طلا شد و هم به عنوان مرد سال فوتبال جهان معرفی گشت.
● تیم رکورد شکن
در لیگ های ۵ گانه اصلی اروپا تا به حال سابقه نداشت که یک تیم در ۶ نوبت متوالی به عنوان قهرمانی برسد اما المپیک لیون این سنت را شکست و قادر به انجام این کار در لوشامپیونا شد و این طور که ظواهر امر نشان می دهد، هفتمین عنوان قهرمانی پیاپی این تیم در لیگ فرانسه نیز می تواند قطعی شمرده شود.
● ۲۶ جام
پائولو مالدینی مدافع حماسی ایتالیا با پیراهن آث.میلان طی ۲۴ سال عضویت اش در این باشگاه ۲۶ جام رسمی بین المللی را برده است . بیست و ششمین ، جام باشگاه های جهان بود که آذرماه در ژاپن نصیب او و یارانش شد. شاید در پایان فصل جام دیگری نیز سهم او و روسونری شود زیرا میلان بار دیگر در جام قهرمانان باشگاه های اروپا به مرحله حذفی رسیده است و با این که حریفش در این مرحله (آرسنال) تیمی به غایت فنی و در نقطه مقابل روسونری مظهر جوانی است، اما هیچگاه مالدینی ۴۰ ساله و یارانش را در جام های بزرگ، تیمی کوچک و عادی نشمرید.
● احیا پس از ۳۹ سال
نورنبرگ سرانجام جام حذفی فوتبال آلمان را برد تا به نخستین افتخار بزرگش پس از سال ۱۹۶۸ دست یابد و به فترتی ۳۹ ساله در این خصوص پایان بخشد.
● در مرتبه سی و دوم
المپیاکوس یونان در حالی امسال در یکی از مسابقه های خود در مرحله گروهی فوتبال جام قهرمانان باشگاه های اروپا در خانه حریف به پیروزی رسید که در هر ۳۱ دیدار قبلی دور از خانه اش در این جام از پیروزی بازمانده بود و درحالی به مرحله حذفی رسید که برای نخستین بار طی ۹ مرتبه شرکتش در مسابقات چنین می کرد.
● مرگ
آنتونیو پوئرتا مدافع و هافبک ۲۴ ساله سه ویا که تازه ملی پوش شده بود، در یک بازی اوایل فصل جاری لیگ باشگاهی اسپانیا بر اثر برخورد با بازیکن رقیب دچار حمله قلبی شد و جان باخت و به مارک ویوی ین فوئه کامرونی و میکلوس فهر مجارستانی پیوست که آنها نیز مرگ های نابهنگامی را در سال های ۲۰۰۳ و ۲۰۰۴ تجربه کرده و همانند پوئرتا دچار حالتی مثل حمله قلبی شده بودند.
● سریعترین معالجه
ایوان کلاسنیچ مهاجم کروات تیم فوتبال وردربرمن دو عمل جراحی پیوند کلیه را پشت سر نهاد و یک سال از میدان دور ماند و با این وجود فقط ۱۰۳ دقیقه بعد از بازگشت اش به میدان برای تیم توماس شاف گلزنی کرد. دو بار گلزنی او طی پیروزی ۲-۵ برمن بر بایرلورکوزن در یکی از مسابقه های بوندس لیگا شکل گرفت.
● پنالتی های پایان ناپذیر
در ستیز تیم های انگلیس و هلند در مرحله نیمه نهایی مسابقه های فوتبال زیر ۲۱ سال قهرمانی اروپا، کار دو تیم برای تعیین تکلیف شان و صعود یکی از آنها به فینال به ۳۲ ضربه پنالتی کشیده شد تا سرانجام لاله های نارنجی بر حریف بریتانیایی چیره شدند.
● تعیین تکلیف در آخرین روز
تکلیف قهرمانی در مسابقات لیگ فوتبال کشورهای آلمان، اسپانیا و هلند تنها در واپسین روز و ساعات و به سود تیم های اشتوتگارت، رئال مادرید و آیندهوون تعیین شد. از همه جالب تر و نزدیک تر وضع آیندهوون بود که در «اردویزی» (لقب لیگ هلند) فقط به سبب یک گل زده بیشتر از آژاکس به قهرمانی رسید.
● قیام لوکزامبورگ
تیم ملی فوتبال لوکزامبورگ بعد از تحمل ۵۵ بازی بدون برد متوالی در مسابقات مقدماتی جام ملت های اروپا طی سال هایی طولانی، سرانجام در این دوره در برابر بلاروس به پیروزی رسید تا نشان بدهد کوچک ترهای جهان ورزش سرانجام قیام خواهند کرد.
● مربی
«آرمین فه» مربی اشتوتگارت در حالی این تیم را به عنوان قهرمانی لیگ فوتبال آلمان رساند که از واپسین مرتبه رسیدن اشتوتگارت به این عنوان ۱۵ سال می گذشت.
● بازگشت ویمبلی
پس از ۷ سال کار ساختمانی بی وقفه، ورزشگاه معروف ویمبلی لندن بازگشایی شد و در نخستین بازی برگزار شده در این استادیوم فقط ۲۸ ثانیه طول کشید تا یک گل به ثبت برسد. این گل را جان پائولو پاترینی طی مسابقه تیم های ملی امید ایتالیا و انگلیس در «ویمبلی نوشده» به ثمر رساند، اما بازی در نهایت با تساوی۳.۳ پایان گرفت.
● ۷ گل در یک بازی
افونسو ال وز مهاجم برزیلی هیرن وین طی پیروزی ۰-۹ این تیم بر هراکلس در فصل گذشته لیگ فوتبال هلند و در تاریخ ۸ اکتبر ۲۰۰۶ به تنهایی ۷ گل به ثمر رساند.
● جوانان
پدیده های جوانی مثل بنزما، بن ارفا، درنته، کرکیچ و دوس سانتوز در فوتبال باشگاهی اروپا ظهور کردند و ولکوت و لنون نیز به آنها پیوستند تا قاره سبز با امید بیشتری به سال ۲۰۰۸ بنگرد.
● از اتحاد شوروی تا روسیه
آخرین بازی که زنیت سن پترزبورگ لیگ فوتبال روسیه را برد به سال ۱۹۸۴ بود و در آن زمان این کشور هنوز اتحاد جماهیر شوروی خوانده می شد. امسال با مربیگری دیک ادووکات هلندی زنیت به آن فترت طولانی پایان بخشید و پس از ۲۳ سال از نو قهرمان لیگ روسیه شد. ادووکات نیز برخلاف تصورات قبلی از سن پترزبورگ نرفت تا زنیت به تکرار عنوانش امیدوار بماند.
وصال روحانی‎
منبع: Times
منبع : روزنامه ایران


همچنین مشاهده کنید