جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا


می خواهم دستت را بگیرم


می خواهم دستت را بگیرم
▪ اثر بیتلز
▪ تاریخ ارائه ؛ سال ۱۹۶۳
▪ زمان آهنگ ؛ ۲۴/۲ دقیقه
با نگاهی به لیست ۵۰۰ تایی بهترین آهنگ های همه زمان های مجله رولینگ استون، خواهیم دید که تنها اسمی که جابه جا تکرار شده، بیتلز است. گرچه اولین آهنگ به آنها تعلق ندارد و از هشتمین آهنگ است که تکرار نام بیتلز در این لیست شروع می شود، ولی این تکرار خود موید نظرسنجی های دیگر رسانه هاست که همواره بیتلز را محبوب ترین دانسته اند و می دانند. ورای همه تحلیل ها و گمانه زنی ها در خصوص این محبوبیت فوق العاده و حیرت انگیز آنچه بیش از همه می توان گفت همراهی بیتلز با مردم بوده است. حرف های آنها به دل مخاطب می نشسته و امروز هم که به آن آهنگ ها گوش می دهیم کماکان تازگی و ارژینال بودنشان محفوظ است. این راز بیتلز است. چطور می شود که آهنگی مثل «دیروز» (با آن سادگی بی مانندش) اینقدر بزرگ شود یا حتی همین آهنگ «می خواهم دستت را بگیرم» با این ترانه و کوردهای ساده اش. راز بزرگی است که شاید فقط بتوان با درجات زیادی از تسامح به ارژینال بودن آنها نسبت اش داد.
آهنگ «می خواهم دستت را بگیرم» آهنگی بود که توجه امریکایی ها را به بیتلز جلب کرد. تا پیش از این آنها هرگز به اندازه انگلستان در امریکا شناخته شده نبودند (آنها در آن زمان آنقدر در انگلستان محبوب بودند که یک میلیون درخواست برای خرید این آهنگ پیش از ارائه نهایی آن وجود داشت) و جایگاه چندان قابل اتکایی در آن قاره پهناور کسب نکرده بودند. اما ارائه این آهنگ در امریکا چنان نگاه امریکاییان را به بیتلز معطوف کرد که در ۱۰ روز اول ارائه، فروش آهنگ بیشتر از انگلستان شد و توانست به مقام اول لیست ۱۰۰تایی بیلبورد برسد. آهنگی که طی یک همکاری مشترک و نزدیک جان لنون و پل مک کارتنی ساخته شده است (آهنگی که یکی از محبوب ترین آهنگ های جان لنون است) و به نوعی آهنگی سفارشی بوده است، چرا که مدیر برنامه ها و تهیه کنندگان بیتلز از آنها خواسته بود تا آهنگ را باب میل امریکایی ها بسازند و پس از ساخت این آهنگ آنها را بسیار مورد تشویق و تمجید خود قرار داد. آهنگی که به نوعی آغاز کننده موجی موسیقایی بود که در انگلستان دهه ۶۰ در بین گروه های عمدتاً راک اندرول به وقوع پیوست و هدف اصلی آن جذب مخاطبان بیشتر در کشورهای امریکا، کانادا و استرالیا بود.
گرچه مخالفت هایی از جانب بعضی منتقدان پیرامون این آهنگ منتشر شد، ولی آنچه مشهود بود علاقه زیاد طرفداران انگلیسی و امریکایی ، به این آهنگ بود. این آهنگ همچنین توسط تعدادی از خوانندگان و موزیسین ها نیز بسیار مورد تمجید قرار گرفت. از جمله باب دیلن که بسیار به این آهنگ نگاه خوبی داشت و خلاقیت آنها را تحسین می کرد. «آنها کاری کرده اند که هیچ کس نمی تواند بکند، کوردهای آنها بیداد می کند و هارمونی این آهنگ حقیقتاً ارزشمند است» البته دیلن در ابتدا فکر می کرد که آنها در آهنگ می گویند «من بالا می روم» (I get high) در صورتی که عبارت اصلی «من نمی توانم مخفی شوم» (I canصt hide) بود. با این حال بود که باب دیلن وقتی اعضای گروه بیتلز را دید و فهمید که آنها مطلقاً ماری جوانا مصرف نمی کنند بسیار متعجب شد.
متن ترانه آهنگ در خصوص ابراز احساسات مردی خجالتی و کم رو (چرا که جا به جا در هنگام ادای جملات مکثی کوتاه دارد) «من (مکث) می خوام چیزی بهت بگم (مکث) که فکر کنم بفهمی....» در خصوص معشوقه اش است. و جالب آنجاست که پس از این مکث ها جمله «دوست دارم دستت را بگیرم» بدون هیچ گونه مکثی بیان می شود.
*نام اصلی آهنگ I want to hold your hand است.
لیست ۱۰۰ تایی بیلبورد، لیستی هفتگی در بازار موسیقی امریکا در خصوص تک آهنگ هاست که در هفته نامه بیلبورد منتشر می شود. برای انتشار این دو لیست از دو منبع میزان فروش و میزان بخش از رسانه ها استفاده می شود. مقیاس فروش هفتگی آلبوم از دوشنبه تا یکشنبه هفته بعد است و مقیاس پخش از رسانه ها از چهارشنبه تا سه شنبه هفته بعد. در انتها و در روز پنجشنبه هفته دوم (دوشنبه و چهارشنبه هفته قبل آغاز هفته ها بود) این دو لیست با هم ترکیب شده و بهترین ها رتبه بندی می شوند.
● بهترین آهنگ های ایرانی
صفحه موسیقی در یک نظرسنجی گسترده از خوانندگان خود، ماندگارترین و تاثیرگذارترین تک آهنگ های موسیقی ایران در ۵۰ سال گذشته را انتخاب می کند. شما می توانید نام ۱۰ تک آهنگ محبوب خود را به آدرس الکترونیکی bestpersiansongs@gmail.com ای میل کنید. ۱۰ آهنگی که در این نظرسنجی از رای بالایی برخوردار باشند اعلام می شود و با آهنگ هایی که کارشناسان و موسیقیدانان انتخاب می کنند مقایسه و بررسی خواهد شد.
کامران معتمدی
منبع : روزنامه شرق