پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا
زنجبیل (مهر گیاه)
گیاهی است چند ساله به ارتفاع حداكثر ۳/۱ متر، دارای ریزوم خزنده، غده ای شكل و برگ های بدون دمبرگ، سرنیزه ای یا خطی - سرنیزه ای كه واجد نوك درفشی باریك و فاقد كرك است. گل آذین به ارتفاع حداكثر ۲۵ سانتی متر، دارای دم گل آذین افراشته، سنبله بیضوی با نوك مدور و متراكم است.
جام گل سبز - زرد با لوله ای در حدود ۲ سانتی متر است. ریزوم های ضخیم و كلفت گیاه بخش دارویی آن را تشكیل می دهد ریزوم ها خود از چندین تكه كوچكتر تشكیل یافته اند كه از عرض به یكدیگر محكم چسبیده و متراكم شده. در قسمت فوقانی نیز واجد انشعابات بیضی شكل است. زنجبیل به شكل تازه (سبز)، خشك (پرورده) و پودر شده وجود دارد. انواع تجارتی زنجبیل عبارتند از: زنجبیل جامائیكایی، چینی، آفریقایی، استرالیایی و هندی. مرغوب ترین نوع زنجبیل جهت مصارف دارویی، زنجبیل جامائیكایی است. این نوع زنجبیل به صورت كاملاً تراشیده و تمیز شده به بازار مصرف عرضه می گردد. در مناطق نیمه استوایی و گرمسیری كه كشت زنجبیل رایج است در محدوده زمانی بین اواخر پاییز تا اواسط زمستان با پژمرده شدن ساقه ها، ریزوم های گیاه را از زیر خاك خارج و جمع آوری می نمایند. از زنجبیل در درمان بیماری حركت و سوءهاضمه استفاده می شود. همچین به عنوان ادویه ای مطبوع و اشتهاآور در صنایع غذایی مورد مصرف قرار می گیرد. در طب گذشته زنجبیل در درمان استفراغ، سوءهاضمه و نفخ استفاده می شده است. همچنین آن را در كمك به افزایش حافظه موثر میدانستهاند.
مقادیر زیاد زنجبیل ممكن است با داروهای مصرفی بیماران قلبی، دیابتی و نیز داروهای ضدانعقادی تداخل ایجاد نماید. همچنین در دوره ای از حاملگی و شیردهی بهتر است از مصرف مقادیر بیش از مقدار مصرف رایج آن در رژیم غذایی پرهیز نمود. ریزوم خشك زنجبیل واجد نشاسته، پروتئین، چربی، فیبر، مواد معدنی، رطوبت، روغن فرار، ماده رزینی و موسیلاژ است.
جام گل سبز - زرد با لوله ای در حدود ۲ سانتی متر است. ریزوم های ضخیم و كلفت گیاه بخش دارویی آن را تشكیل می دهد ریزوم ها خود از چندین تكه كوچكتر تشكیل یافته اند كه از عرض به یكدیگر محكم چسبیده و متراكم شده. در قسمت فوقانی نیز واجد انشعابات بیضی شكل است. زنجبیل به شكل تازه (سبز)، خشك (پرورده) و پودر شده وجود دارد. انواع تجارتی زنجبیل عبارتند از: زنجبیل جامائیكایی، چینی، آفریقایی، استرالیایی و هندی. مرغوب ترین نوع زنجبیل جهت مصارف دارویی، زنجبیل جامائیكایی است. این نوع زنجبیل به صورت كاملاً تراشیده و تمیز شده به بازار مصرف عرضه می گردد. در مناطق نیمه استوایی و گرمسیری كه كشت زنجبیل رایج است در محدوده زمانی بین اواخر پاییز تا اواسط زمستان با پژمرده شدن ساقه ها، ریزوم های گیاه را از زیر خاك خارج و جمع آوری می نمایند. از زنجبیل در درمان بیماری حركت و سوءهاضمه استفاده می شود. همچین به عنوان ادویه ای مطبوع و اشتهاآور در صنایع غذایی مورد مصرف قرار می گیرد. در طب گذشته زنجبیل در درمان استفراغ، سوءهاضمه و نفخ استفاده می شده است. همچنین آن را در كمك به افزایش حافظه موثر میدانستهاند.
مقادیر زیاد زنجبیل ممكن است با داروهای مصرفی بیماران قلبی، دیابتی و نیز داروهای ضدانعقادی تداخل ایجاد نماید. همچنین در دوره ای از حاملگی و شیردهی بهتر است از مصرف مقادیر بیش از مقدار مصرف رایج آن در رژیم غذایی پرهیز نمود. ریزوم خشك زنجبیل واجد نشاسته، پروتئین، چربی، فیبر، مواد معدنی، رطوبت، روغن فرار، ماده رزینی و موسیلاژ است.
منبع : روزنامه شرق
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران اسرائیل آمریکا مجلس شورای اسلامی دولت دولت سیزدهم معلمان رهبر انقلاب نیکا شاکرمی مجلس خلیج فارس بابک زنجانی
آتش سوزی تهران پلیس روز معلم زلزله قتل شهرداری تهران سیل آموزش و پرورش قوه قضاییه سلامت دستگیری
قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو خودرو بازار خودرو دلار بانک مرکزی ایران خودرو سایپا کارگران تورم ارز
سریال نمایشگاه کتاب فیلم سینمایی تلویزیون عفاف و حجاب جواد عزتی سینمای ایران سینما دفاع مقدس فیلم موسیقی رسانه ملی
مکزیک
رژیم صهیونیستی فلسطین حماس غزه جنگ غزه نوار غزه انگلیس ترکیه ایالات متحده آمریکا اوکراین یمن افغانستان
پرسپولیس فوتبال سپاهان تراکتور علی خطیر لیگ برتر لیگ برتر ایران رئال مادرید لیگ قهرمانان اروپا باشگاه استقلال بایرن مونیخ باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی تلفن همراه اینستاگرام اپل گوگل همراه اول پهپاد واکسن تبلیغات ناسا نخبگان
سرطان خواب فشار خون کبد چرب بیماری قلبی دیابت کاهش وزن مسمومیت داروخانه