یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

بلندپروازی‌های فناورانه عروس خاورمیانه


بلندپروازی‌های فناورانه عروس خاورمیانه
سیسکو که یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان تراشه‌های کامپیوتری در دنیا محسوب می‌شود اعلام کرده‌ است که این سیستم‌ها و تجهیزات به آهستگی نقش خود را در کشور لبنان نشان خواهند داد و پس از گذشت چند سال می‌توانند به‌طور کامل جای سیستم‌های پیشین را گرفته و تاثیرات اصلی خود را برای همه ساکنان این کشور نمایان کنند.
● اجرای طرح‌های جدید سیسکو، اینتل و مایکروسافت در لبنان
با افزایش اهمیت موقعیت خاورمیانه در جهان و تبدیل شدن این مرکز به یکی از قطب‌های اصلی فناوری دنیا، سه شرکت سیسکو، مایکروسافت و اینتل تصمیم گرفته‌اند با امضای قراردادهای جدید، تمامی زیرساخت‌های IT و تجیهزات وابسته به آن را در کشور لبنان تغییر دهند و آن‌ها را مطابق با جدیدترین دستاوردهای فناوری به‌روز کنند تا از این طریق راه رشد و توسعه فناوری اطلاعات در خاورمیانه هموارتر شود. شرکت سیسکو در این طرح عظیم در نظر دارد دو مدل از سیستم جدید Telepresence را در کشورهای لبنان، مصر، قاهره، ترکیه و امارات متحده عربی راه‌اندازی کند. Telepresence با هدف ارتقای کمی و کیفی سیستم‌های مخابراتی در داخل و خارج این کشورها، افزایش قابلیت‌های صوتی و تصویری در تماس‌های تلفنی و ارتقای همه‌جانبه فناوری ارتباطات و اطلاعات در خاورمیانه راه‌اندازی می‌شود.
در این طرح شرکت‌های سیسکو، مایکروسافت و اینتل از کشور آمریکا و شرکت‌های Occidental Petroleum، Ghafari و Global Impact از کشور لبنان حضور خواهند داشت. اما سیسکو که یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان تراشه‌های کامپیوتری در دنیا محسوب می‌شود اعلام کرده‌ است که این سیستم‌ها و تجهیزات به آهستگی نقش خود را در کشور لبنان نشان خواهند داد و پس از گذشت چند سال می‌توانند به‌طور کامل جای سیستم‌های پیشین را گرفته و تاثیرات اصلی خود را برای همه ساکنان این کشور نمایان کنند.
«جان چمبرز» (John Chambers) مدیرعامل شرکت سیسکو در این باره می‌گوید: «در دنیایی که روز به‌روز پیشرفت می‌کند و همه نقاط آن با تجهیزات مخابراتی امروزی به یکدیگر متصل شده است، ارتباطات و همکاری شرکت‌های مختلف با یکدیگر مهم‌ترین نقش را برعهده دارد. تاثیرات این نقش نه‌تنها مردم و شرکت‌ها، بلکه کشورهای مختلف را تحت تاثیر قرار می‌دهد.» او همچنین خاطرنشان می‌کند: «سیستم Telepresence سیسکو راه‌های جدید برقراری ارتباط را به مردم خاورمیانه معرفی خواهد کرد. باید توجه داشته باشیم که بومی‌سازی این سیستم برای ساکنان لبنان یکی از بزرگ‌ترین گام‌ها برای رشد ICT در این کشور و تمامی کشورهای خاورمیانه محسوب می‌شود و می‌تواند زیرساخت‌ مخابراتی بازارهای درحال رشد را تثبیت کند.»
شرکت سیسکو معتقد است که اجرای هر یک از این سیستم‌ها در کشورهای یاد شده می‌تواند ارتباطات این کشورها با خاورمیانه را تقویت کند و فرصت‌های جدیدی را برای تمامی ساکنان این منطقه به‌وجود آورد. چمبرز در ادامه صحبت‌های خود افزوده است: «ما بر این باوریم که ICT علاوه بر تقویت همه‌جانبه مخابراتی و ارتباطی کشورهای منطقه، می‌تواند بر تولیدات بخش‌های مختلف این کشورها بیافزاید و امکانات جدیدی را برای حضور آن‌ها در بازارهای بین‌المللی فراهم آورد. این فرآیند به‌طور واضح رشد اجتماعی و اقتصادی کشورها را به‌دنبال خواهد داشت و بازارهای منطقه را به‌روز خواهد کرد.»
شرکت سیسکو امیدوار است که طی شش ماه آینده این سیستم را در پنج کشور لبنان، مصر، قاهره، ترکیه و امارات متحده عربی راه‌اندازی کند و برای تبیین نقش آن‌ها در رشد و پیشرفت خاورمیانه، چندین کنفرانس با محوریت TelePresence را اجرا کند و از این طریق نحوه صحیح استفاده از آن را به همه ساکنان این کشورها آموزش دهد.
سیسکو پیش‌بینی کرده است که فاز نخست راه‌اندازی TelePresence که شامل برنامه‌ریزی، طراحی و نصب سیستم‌ می‌شود به شش میلیون دلار سرمایه‌گذاری نیاز خواهد داشت. این در حالی است که هزینه نگهداری و خدمات آتی این سیستم نیز سالانه ۲۰ میلیون دلار خواهد بود. مدیرعامل سیسکو در ادامه صحبت‌های خود خاطرنشان می‌کند: «شرکت ما برای اجرای این پروژه بزرگ قراردادی را به ارزش ۲۰ میلیون دلار امضا کرده است. از جمله‌ بخش‌های این طرح که در آن هزینه زیادی باید پرداخت شود اشتغال‌زایی است که بر اساس برآوردهای ما به ۱۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری نیاز خواهد داشت. ما همچنین در حال راه‌اندازی یک مرکز ارتباطی در کشور لبنان هستیم که می‌تواند تامین‌کننده تجهیزات و امکانات لازم مخابراتی برای این کشور باشد.
این مرکز نیز هزینه‌های فراوانی را به ما تحمیل خواهد کرد.» برای کاهش هرچه بیشتر این هزینه‌ها و افزایش بهره‌وری از این طرح بزرگ، شرکت سیسکو دو مدل از سیستم TelePresence را به دولت لبنان معرفی کرده است تا گسترش شبکه مخابراتی و ارتباطی این کشور آسان‌تر از گذشته صورت گیرد. شرکت سیسکو همچنین می‌کوشد با آموزش تعداد بیشتری از لبنانی‌ها، نحوه کارایی سیستم‌های جدید را به آن‌ها آموزش دهد و نیاز لبنان را به متخصصان خارجی برطرف سازد. در این برنامه سیسکو بیش از ۲۵۰۰ دانشجوی لبنانی را تعلیم خواهد داد تا از این طریق بتوانند به‌سادگی از سیستم‌های TelePresence و امکانات وابسته به آن استفاده کنند.
شرکت سیسکو در اکتبر سال گذشته سیستم TelePresence را به بازارهای جهانی معرفی کرد. طبق پیش‌بینی‌های انجام شده، این سیستم که توانایی افزودن امکانات صوتی و تصویری، ارتباطات بی‌سیم و فناوری‌های نوین ارتباطی براساس شبکه‌های مبتنی بر IP به سیستم‌های مخابراتی سنتی را دارد، می‌تواند خدمات بیشتری را با قیمت پایین‌تر در اختیار کاربران قرار دهد. شرکت سیسکو هم‌اکنون قصد دارد بالاترین مدل این سیستم را با نام TelePresence ۳۰۰۰ در کشور لبنان راه‌اندازی کند. هر یک از این سیستم‌ها به سه صفحه‌نمایش ۶۵ اینچی مجهز شده‌اند که به عنوان یک محیط کار مجازی محسوب می‌شوند و هر کدام از آن‌ها می‌توانند شش بخش مختلف از شبکه مخابراتی را به صورت مستقیم نمایش دهند. این صفحه‌نمایش‌ها مهم‌ترین بخش در عرضه خدمات صوتی و تصویری برای مشترکان تلفن‌همراه و سیستم‌های مخابراتی محسوب می‌شوند.
سیسکو پس از انجام بررسی‌های فراوان در لبنان به این نتیجه رسیده است که این کشور از زیرساخت‌های مناسب ارتباطی و مخابراتی برخوردار است. در این بررسی‌ها مشخص شد که لبنان ظرفیت ارتقای این سیستم‌ها را داراست و به‌همین خاطر سیسکو می‌کوشد با راه‌اندازی یک گذرگاه بین‌المللی،‌ امکان دسترسی به اینترنت پرسرعت از طریق تلفن‌های همراه را برای ساکنان این کشور فراهم آورد. این مسئله که می‌تواند اساس ارتباطات آسان و سریع برای لبنانی‌ها محسوب شود، تاثیرات قابل‌ملاحظه‌ای روی اقتصاد این کشور برجای خواهد گذاشت و موجبات رشد و پیشرفت این کشور در آینده را فراهم خواهد آورد.
این گذرگاه بین‌المللی باید سطح کمی و کیفی اینترنت در لبنان را ارتقا دهد. در کنار این مسئله، دولت لبنان باید به‌خاطر داشته باشد که اجرای این برنامه‌ها تنها با کاهش قیمت خدمات ارایه شده برای مردم تحقق خواهد یافت و این کار نیاز به سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت دارد. چمبرز همچنین اظهار می‌دارد: «ما برای اینکه بتوانیم اقتصاد خاورمیانه را رشد دهیم و علاوه بر لبنان، دیگر کشورهای منطقه را نیز برای حضور در بازارهای جهانی آماده کنیم، فعالیت‌های خود را در پنج حوزه اصلی انجام خواهیم داد. این حوزه‌ها شامل موارد زیر می‌شوند: شناسایی بحران و نشان‌دادن عکس‌العمل مناسب در برابر آن،‌ آماده‌سازی زیرساخت‌های فناوری ارتباطات و اطلاعات، آموزش کارکنان و افراد درگیر با سیستم، اشتغال‌زایی و احیای واحد‌های شخصی و خصوصی و همچنین برقراری ارتباط بین دولت و واحد‌های شخصی.» دولت لبنان برای آنکه بتواند خدمات بهتر و ارزنده‌تری در اختیار مردم خود بگذارد، مجبور است توجه بیشتری به فناوری ارتباطات و اطلاعات داشته باشد، زیرا این مسئله مهم‌ترین نقش را در کارایی و اثربخشی واحدهای دولتی به‌عهده دارد.
افزایش دسترسی مردم به ارتباطات آنلاین با مسؤولان دولتی از طریق افزایش ارتباطات اینترنتی در جامعه و افزایش منابع همگانی از مهم‌ترین کارهایی است که دولت لبنان باید آن را در اولویت فعالیت‌های خود قرار دهد. این مسئله می‌تواند کشور لبنان را به منابع خارجی نظیر کتابخانه‌های دیجیتالی بین‌المللی و دیگر مراکز رسانه‌ای متصل کند تا مردم این کشور علم خود را با آخرین دستاوردهای روز هماهنگ سازند. «کرایگ برت» (Craig Barrett) مدیرعامل شرکت اینتل نیز دراین باره گفت: «تنها با تمرکز بیشتر بر زیرساخت‌های آموزشی و اقتصادی است که فرصت بازسازی برای لبنان فراهم خواهد شد. ما در فاز نخست پروژه خود در لبنان یک میلیون دلار را برای بازسازی زیرساخت‌های این کشور هزینه خواهیم کرد. هدف ما از فعالیت در این کشور زنده‌کردن تشکل‌های غیردولتی است تا بتوانیم در کمترین زمان ممکن، با صرف حداقل هزینه بیشترین نتیجه را به‌دست آوریم.» مایکروسافت نیز بر این باور است که اگر هم‌اکنون تمام زیرساخت‌های مخابراتی لبنان را ویران و ازبین رفته درنظر بگیریم، این امر باعث خواهد شد عملیات‌های لازم در این زمینه با فوریت بیشتری اجرا شود و شرکت‌هایی که با دولت لبنان قرارداد منعقد کرده‌اند آسان‌تر نقش خود را ایفا کنند.
«استیو بالمر» (Steve Ballmer) مدیرعامل شرکت مایکروسافت نیز در این باره می‌گوید: «شرکت مایکروسافت برای سال‌های طولانی با دولت لبنان و تشکل‌های غیردولتی این کشور همکاری کرده است و طرح‌های فراوانی را در زمینه آموزش، راه‌اندازی سیستم‌های دولتی و ... به مرحله اجرا رسانده است. ما هم‌اکنون بسیار خرسندیم که در کنار سیسکو و اینتل به بازسازی سیستم‌های مخابراتی و ارتباطی لبنان می‌پردازیم. این مسئله می‌تواند علاوه بر لبنان، پایه و اساسی برای رشد و پیشرفت ICT در خاورمیانه محسوب شود و دیگر کشورهای این منطقه را با دستاوردهای نوین فناوری هماهنگ سازد.»
مترجم: میثم لطفی- دنیای کامپیوتر و ارتباطات
منبع : اخبار فن‌آوری اطلاعات ایتنا