سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا


خودت را دوست بدار


خودت را دوست بدار
راههای بیشماری به ویزه این روزها برای زسیدن به ارامش موفقیت ودر یک کلام زندگی بهتر و خوشبختی به چشم می خورد. اگهی های زیادی که مدعی هستند به ما نکاتی را تعلیم می دهند که زندگی مارا از این رو به ان رو میکنند و خوشبختی و ثروت را برایمان به ارمغان می اورند.
برخی جنبه حرکتی و ورزشی دارند با "ریکی"به شادی با مدی تیشن به شکیبایی و با یوگا به ارامش از این قبیل اما مکاتب ونظرگاههایی هم هستند که می خواهند با تغییر الگوی ذهنی وفکری مارا به هدفهای زندگی مان برسانند .پیش از این از تکنولوژی فکر که بانی ان دکتر علیرضا ازمندیان بوده است نوشتیم و این بار با استفاده از منابع اینترنتی درباره کسی که خود را بانی مکتبی جهانی به نام "مکتب کمال" است می نویسیم .
کسی که که به نظر می رسدسخنانش و مخاطبان مختلفی از هر طیف جامعه را در بر می گیرد اماقیمت ۳۵۰ هزار تومانی تورهای اموزشی وسمینارها و سی دی های اموزشی ۱۵-۱۰ هزار تومانی اش چیز دیگری می گوید. وهرچند حاضر نمی شود با هیچ روزنامه و مجله وروزنامه نگار داخلی مصاحبه ای داشته باشد اما یک ربع برای قشر ماهواره دار ! (دیش ماهواره دار) جامعه در یکی از شبکه ها سخن می گوید واز بیان خاطرات وتجربیات پیش پا افتادهای که برای هر کسی روی می دهدنتایج بزرگی برای تغییر نگرش در مخاطب استفاده می کندو امیدوار است همه مردم به این شعار او قلبا دل ببندد که " خودت را دوست بدار وکمک کن تا دیگران هم خود را بیشتردوست بدارند .
دکتر محمود معظمی میگوید شما می خواهید ثروتمند شوید ودر کار و حرفه خود بدرخشید ویا تندرست وسلامت تر شوید... ودر یک کلام شما می خواهید خوشبخت تر شوید... اگر از صمیم قلب بخواهید این مساله برای شما امکان پذیر است.
او بزرگترین عامل وعلت نا خوشبختی انسانها را نداشتن تعریف مشخص و روشن از انچه که در جست وجویش هستند می داند .
به عبارت دیگر اکثر انسانها در جستجوی چیزی هستند که خود نیز به روشنی نمی دانند آن چیز چیست؟
ما همه می خواهیم خوشبخت باشیم.
اما اگر از ما بپرسند، این خوشبختی که در طلبش هستید چیست؟ چه مشخصاتی دارد؟ و..... پاسخ درست و مشخصی نداریم.
در مکتب کمال:"خوشبختی یعنی احساس خوشبختی" و قابلیت دوست داشتن و احترام به خود."
درونی است و به هیچ چیز مادی وابسته نیست. پایدار نیست و برای حفظ ان می بایست کارهایی انجام داد اموختنی است واگر بدانیم چهگونه احساسات خود را مدیریت کنیم خواهیم توانست میزان خوشبختی خود را افزایش دهیم .مغز شما باید بداند دنبال چه باشد "قابلیت دوست داشتن و احترام به خود"
ممکن است بگویید، من هر گاه که دوست مورد علاقه، ماشین، خانه، در آمد کافی، فرزند یا همسرم را می بیینم احساس خوشبختی می نمایم. یا هنگامی حالم خوب می شود که به خواسته هایم برسم. مانند مواردی گفته شد. یا هیکل ام متناسب باشد، تندرست باشم و غیره....
پاسخ در خود پرسش شما نهفته است. به عبارت دیگر، "شما هنگامی از خودتان رضایت پیدا می کنید و خود را دوست می دارید و احترام می گذارید که به یک یا چند خواسته یا هدفی که معیین کرده اید برسید." مانند دانش آموز و یا دانشجویی که تنها با آوردن نمرات خوب و درخشان می تواند رضایت اطرافیان و بزرگترهایش را کسب کند.
در مکتب کمال اعتقادبر این است که رضایت از خویشتن و احترام به خود را مشروط به عوامل بیرون از خود نکن. وگرنه مانند زورقی در امواج متلاطم دریای زندگی اسیر استرس، دلشوره و بی اطمینانی از خود وتوانایی هایت می گردی. سکان کشتی زندگی ات را بدست خود بگیر و با تعیین هدف و روشن نمودن موتور موفقیت سعادت و خوشبختی را از همان لحظه تجربه کن. دیگر منتظر و نگران رسیدن به هدف واینکه موفق می شوی یا خیر نباش. از اینکه هستی و از اینکه انجام می دهی لذت ببر. آن وقت است که درک خواهی نمود چرا ارزش یک انسان خوشیخت صدها برابر یک انسان مردد و نگران است. این چنین انسانی می تواند برای خود و جامعه فردی موثر و ارزشمند باشد.
نکته مهم دیگری که در مکتب کمال به ان توجه می شود این است که
انسانها غالبا می دانند چه چیزی خوب است و چه چیزی بد. آنها می دانند و اگر هم ندانند به هزاران وسیله می توانند دریابند چه کار بهتر است انجام دهند و از چه کارهایی می بایست احتراز نمایند.
همچنین به روشنی می دانند:
پس چرا انجام نمی دهند؟ چرا پرهیز نمی کنند؟
ما معتقدیم به دلایل مختلف این واکنش مخرب صورت می پذیرد که مهمترین آن متاسفانه این است:
"انسانها بر خلاف آنچه که ادعا می کنند، خودشان را بقدر کافی دوست نمی دارند و پیوسته در کار خود و در نتیجه دیگران تخریب و دشمنی می کنند."
شاید تعجب آور و یا باور نکردنی به نظر برسد، ولیکن کاملا حقیقت و واقعیت دارد. این میل به تخریب و انهدام خود را در حد اعلای خود بصورت خودکشی می بینیم. در حالیکه به صور خفیف و تدریجی آن کم توجه یا بی اعتنا هستیم.
● در مکتب کمال
ثروت و فراوانی، شاد و خوشی، عشق و امید، رفاه و خوشبختی از طبیعی ترین و فراوان ترین عناصر زندگی هستند. دلیل اینکه ما احساس ناخوشبختی می کنیم و در فقر و استیصال به سر می بریم و یا دوست و رفیق شایسته نمی یابیم، به جهت کمبود آنان نیست. بلکه دلیل اصلی این است که:
"ما خود را بقدر کافی دوست نمی داریم و خود را شایسته آنها نمی بینیم." چنانچه به مجرد اینکه با خودمان آشتی می کنیم و با خود مهربان می شویم تمام خواسته ها یمان از گوشه کنار پدیدار می گردند.
این گونه رفتار عجیب و غیر قابل باور در نظر اول بقدری در مراجعین " فروید" مشاهد می شد که به اشتباه وی را به خلق تئوری "غریزه مرگ" در انسانها هدایت نمود. وی بر اثر مشاهدات بالینی خود به این نتیجه رسیده بود که شاید همانطور که "غریزه حیات" وجود دارد غریزه ای هم به نام "غریزه مرگ" می بایست وجود داشته باشد که مراجعین وی اینچنین در راه از بین بردن خویش اقدام می کنند. درست همان رفتاری با خود می کند که با یک دشمن خود انجام میدهد.
خوشبختانه روانشناسان پس از وی توانستند توضیح بهتری برای این رفتار بشری نشان دهند.
مهتا حیاتی
منبع : روزنامه ابتکار


همچنین مشاهده کنید