جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا
تغذیه درایام نوروزی
با شروع سال نو و آغاز تعطیلات نوروز ، تغییرات گسترده و مهمی ممکن است درتغذیه انسان پیش آید که این تغییرات می تواند بر سلامت انسان اثر گذار باشد.
در ایام نوروز و تعطیلات سال نو ممکن است به علت صرف غذا در رستوان و یا دعوت به میهمانی و استفاده از غذا های پر چرب و پر نمک الگوی غذایی افراد تغییر کند که موجب به خطر افتادن سلامت انسان می شود .مصرف چنین غذاهایی علاوه بر آنکه موجب چاقی می شود ، فشار خون و چربی های خون را نیز افزایش می دهد .
تغییر دیگری که در تعطیلات سال نو به طور معمول در تغذیهٔ افراد رخ می دهد این است که به علت دیدو بازدید و گذراندن زمان طولانی در خارج از خانه، مصرف آب به طور چشم گیری کاهش می یابد که بارزترین علامت آن ، بروز یبوست است . مصرف آب این ماده حیات بخش را نباید فراموش کرد. ضمناَ مصرف انواع سبزیجات و میوه را از یاد نبرید و از مصرف بی رویه انواع تنقلات ، شیرینی و آجیل امساک نمائید .
در دید و بازدیدهای ایام نوروز استفاده از آجیل طرفداران زیادی در بین مردم کشورمان دارد. یادآوری می شود که انواع مغزها ، حاوی ارزش تغذیه ای بالایی هستند و مصرف متعادل آنها برای سلامت مفیداست ولی به هنگام استفاده از انواع مغزها باید به چند نکته اصلی توجه کرد .
- در مصرف آجیل بویژه انواع پر نمک و شور آن افراط نشود زیرا موجب افزایش فشار خون و تجمع آب در بدن می شود .
ـ به تصور اینکه چربی های گیاهی موجب افزایش وزن نمی شوند این مغزها را بی رویه مصرف نکنید زیرا چربی های گیاهی نیز مانند چربی های حیوانی و جامد باعث چاقی می شوند .
ـ درایام نورزو برنامه غذایی روزانه افراد ، معمولاَ تغییر می کند. به علت دیر برخاستن از خواب ممکن است بعضی از افراد مخصوصاَ کودکان و نوجوانان صبحانه میل نکنند که باعث می شود تمایل بیشتری به مصرف تنقلات و شیرینی جات از خودنشان دهند و شیرینی و آجیل جانشین
و عده های اصلی غذائی شود. باید توجه داشت که تنقلات ولو حاوی ارزش تغذیه ای بالایی باشند ، نمی توانند جانشین غذای اصلی انسان شوند.
ـ در میهمانی های نورزوی معمولاَ مصرف انواع میوه کاهش می یابد و تنقلاتی مانند شیرینی و آجیل جانشین آن می شود و این امر ، به خصوص در مورد کودکان بیش تر مشاهده می شود . میوه ها و سبزیجات با دارا بودن مقدار قابل توجهی ویتامین و مقادیر مناسبی املاح و همچنین آب می توانند به حفظ سلامت انسان کمک کنند. چنانچه میوه با پوست مصرف شود حاوی مقدار زیادی فیبر غذایی است که از بروز یبوست پیشگیری کرده و موجب کاهش کلسترول و سایر چربی های نامطلوب خون شده و باعث تنطیم فشار خون می گردد.
منبع : بانک کشاورزی
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
طالبان دولت رئیس جمهور توماج صالحی رئیسی گشت ارشاد رهبر انقلاب کارگران سریلانکا پاکستان مجلس شورای اسلامی دولت سیزدهم
کنکور تهران حجاب سیل هواشناسی سازمان سنجش شهرداری تهران پلیس اصفهان سلامت فراجا وزارت بهداشت
قیمت خودرو قیمت طلا خودرو قیمت دلار دلار بازار خودرو مسکن بانک مرکزی ایران خودرو ارز قیمت سکه سایپا
ترانه علیدوستی تلویزیون گردشگری سریال سینمای ایران مهران مدیری کتاب تئاتر موسیقی
کنکور ۱۴۰۳ عبدالرسول پورعباس
غزه اسرائیل روسیه رژیم صهیونیستی فلسطین جنگ غزه حماس چین طوفان الاقصی اوکراین ترکیه عربستان
فوتبال پرسپولیس استقلال بارسلونا بازی ژاوی باشگاه پرسپولیس باشگاه استقلال فوتسال تراکتور لیگ برتر انگلیس والیبال
تیک تاک همراه اول ناسا اپل فیلترینگ وزیر ارتباطات مایکروسافت عیسی زارع پور
مالاریا کاهش وزن پیری سلامت روان داروخانه