دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 29 April, 2024
مجله ویستا

اعمال پروتئین در غذا


- پروتئين‌ها موجب پايدارى مواد غذائى مى‌شوند، مثل تشکيل کَف. کَف هنگامى تشکيل مى‌شود که گاز در يک محيط مايع منتشر شود. براى مثال، کَف با داخل کردن هوا در سفيده تخم‌مرغ، ژلاتين و خامه توليد مى‌شود. اگر کَف حرارت داده شود، پروتئين دناتوره شده و کف پايدار مى‌شود.
- پروتئين‌ها مى‌توانند دناتوره و منعقد شوند، مثلاً در طى عمل پختن، تخم‌مرغ خام به تخم‌مرغ سرخ شده يا کاملاً پخته تبديل مى‌شود و باکترى‌هاى مضر کشته مى‌شوند تا پاتوژن‌هاى غذازاد منهدم گردند.
- بافت مواد غذائى پروتئينى به‌خاطر خاصيت آمفوتريک آنها مى‌تواند تغيير يابد. مثلاً شير دَلَمه مى‌شود و پنير مى‌سازد.


همچنین مشاهده کنید