جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

رنگدانه های میوه خرمالو خاصیتی ضد سرطانی دارد


رنگدانه های میوه خرمالو خاصیتی ضد سرطانی دارد
خرمالو میوه ای است از سرزمین های خاور دور که زیستگاه اصلی این میوه، کشور چین و ژاپن است اما به مقدار فراوان در کشور ما کاشت می شود. به گزارش ایسنا مقدار سدیم این میوه می تواند برای افرادی که دارای فشارخون هستند مفید باشد بدون این که روی فشار خون این افراد تاثیری بگذارد. همچنین این میوه ۲۷۱ میلی گرم پتاسیم در هر ۱۰۰ گرم را به خود اختصاص می دهد و پتاسیم بالا برای بیماران قلبی - عروقی حائز اهمیت است. خرمالو دارای مقدار قابل توجهی پکتین (فیبر محلول در آب که باعث کاهش چربی های بدن و چربی های محلول در خون می شود) است. برخی میوه ها مانند موز و خرمالو وقتی به صورت کال چیده شوند بعد از مدتی می رسند؛ این میوه هر چه بیشتر برسد پکتین آن کمتر می شود، لذا توصیه می شود برای استفاده بیشتر از پکتین، نباید خرمالو بیش از اندازه برسد.
عمده ترین اسیدهایی که در این میوه وجود دارند شامل اسید مالیک، اسید تارتاریک و اسید سیتریک هستند. این اسیدها باعث هضم بهتر غذا و نیز جذب بهتر بعضی از ترکیبات غذایی مانند آهن و روی شده و افزایش جذب را در پی دارد. وجود رنگدانه های پلی فنولیک در میوه خرمالو خاصیتی ضد سرطانی دارد. قابل توجه است که میوه خرمالو دارای ۸۰ کیلو کالری انرژی است و جزو میوه های پر انرژی محسوب می شود از این رو افرادی که دارای اضافه وزن هستند نباید در مصرف آن زیاده روی کنند. گفتنی است، بیماران دیابتی نیز به لحاظ دارا بودن قند فراوان در این میوه باید از مصرف بیش از حد آن اجتناب کنند.
منبع : روزنامه ابرار