جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

کاهش شنوایی های شغلی


کاهش شنوایی های شغلی
ناشنواییها یا كم شنواییهای شغلی ممكن است به علل زیر عارض شوند :
صدمات مكانیكی
ـ صدمه به علت صدای زیاد .
۱-صدمات مكانیكی .ممكن است در اثر انفجار ـ گرمای زیاد یا ضربه خوردن به سر ایجاد شوند كه در نتیجه آنها ممكن است بیمار دچار یك یا چند عارضه زیر شود :
ـ شكستگی مجرای استخوانی گوش خارجی ؛
ـ پارگی پرده گوش ؛
ـ گسیختگی استخوانچه ها ؛
ـصدمه یا انهدام گوش درونی .
عارضه های فوق ناشی از ضرب دیدگی ، خون ریزی یا پارگی بافتهای نرم حلزون شنوایی با دستگاه دهلیزی می باشند .
علایم.همانطور كه گفته شد هر یك از عارضه های فوق ممكن است به تنهایی ویا همراه با یك یا چند عارضه دیگر رخ دهند، در نتیجه علایم متفاوتی ایجاد خواهند شد . در زیر به طور خلاصه هر عارضه جداگانه ذكر می شود .
۱) در شكستگی مجرای استخوانی گوش خارجی،خونروی از گوش مشاهده می شود . كم شنوایی انتقالی مختصری نیز به علت تجمع لخته خون در مجرا ، دیده شده است .
۲) در پارگی پرده صماخ ،خونروی از گوش ، درد ( كه ممكن است ابتدا خفیف و سپس شدید تر شود ) به اضافه كم شنوایی انتقالی مختصر یا متوسط وجود خواهند داشت .
۳ ) در گسیختگی استخوانچه ها ممكن است علایم فوق به اضافه كم شنوایی ، كه متوسط یا شدید خواهد بود ، وجود داشته باشند .
۴ ) در صدمه گوش درونی ، سر گیجه و ناشنوایی یا كم شنوایی شدید از مشخصات صدمه گوش درونی است . ممكن است سرگیجه همراه با نیستاگموس ، تهوع و استفراغ باشد .
پیش آگهی . از نظر شنوایی ، حالا ت ۱، ۲ و ۳ صدمه دایمی به گوش نمی رسانند و ضایعات هر سه با عمل جراحی ترمیم می شود و شنوایی به حد طبیعی باز خواهد گشت . اما در صدمه گوش درونی ، در صورتی كه جزئی باشد ممكن است شنوایی آسیب مختصری ببیند و كری حسی ـ عصبی به میزان كم یا متوسط عارض شود و در صورتی كه صدمه شدید باشد ، احتمال از دست رفتن كامل شنوایی وجود دارد .
منبع : ادیولوژی