شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

جا اندازی باز و استئوتومی نوع سالتر در مبتلایان به دررفتگی مادرزادی لگن (بررسی طولانی مدت)


جا اندازی باز و استئوتومی نوع سالتر در مبتلایان به دررفتگی مادرزادی لگن (بررسی طولانی مدت)
● مقدمه:
در ایران عمل متداول برای درمان دررفتگی مادرزادی در سنین ۱.۵ سالگی به بالا، جا انداختن باز و استئوتومی سالتر می‌باشد. میزان شیوع این در رفتگی ۱.۵ به ازای هر ۱۰۰۰ تولد گزارش شده است. هدف از این مطالعه بررسی دراز مدت عمل سالتر در بیمارانی است که در بیمارستان شفا یحیائیان در بین سالهای ۱۳۵۰-۷۸ تحت عمل قرار گرفته‌اند.
● موارد و روش‌ها:
در یک مطالعه Case series به روش رتروسپکتیو پرونده ۱۰۰۰ مورد عمل جراحی مورد بررسی قرار گرفت و تعداد ۳۹۰ بیماری که ۵۸۰ مفصل واجد شرایط داشته‌اند، شرایط ورود به مطالعه را دارا بودند که از این میان ۹۲ بیمار به تعداد ۱۴۳ مفصل وارد مطالعه شدند. نتیجه بعد از عمل، لنگی بعد از عمل، محدودیت حرکت مفصل، ثبات مفصل هیپ، نشستن چهار زانو در فرم‌ها ثبت شد و یافته‌ها مطابق نمره هریس هیپ (Hamis hip Score) طبقه‌بندی شد.
● یافته‌ها:
از ۱۴۳ هیپ مورد مطالعه ۶۶ مورد (۴۶.۲ درصد) حرکات هیپ کامل، و ۷۷ مورد (۵۳.۸ درصد) محدودیت حرکت با درجات متفاوت داشتند و بیشترین میزان محدودیت مربوط به چرخش و خم شدن بود. راه رفتن طبیعی در ۱۰۰ بیمار وجود داشت. با وجود این که ۲۰ هیپ دچار نکروز بودند، از ۴۳ مورد دیگری که ترندلنبرگ مثبت داشتند، ۲۷ هیپ (۶۲.۸ درصد) مبتلا به نکروز سر استخوان بودند.
با توجه به یافته‌ها در بیمارانی که بر اساس نمره‌دهی هریس نتیجه درمان عالی داشتند (۱۲۳ هیپ) ۷۶.۴ درصد آنها در زمان عمل کمتر از ۴ سال سن داشتند.
● نتیجه‌گیری:
بر اساس حجم مطالعه در این بررسی مشخص شد که این عمل یک روش با ارزش برای درمان در رفتگی مادرزادی لگن از سن ۱۸ ماهگی تا ۴ سالگی است و انجام زود هنگام‌ تر عمل در سنین پایین‌ تر نتیجه بهتری را به دنبال خواهد داشت.
عزیز احمدی
حسین علی هادی
منبع : پایگاه اطلاعات علمی


همچنین مشاهده کنید