یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا
خصوصیات ضدعفونی کنندههای رایج
●عموما" ضدعفونی کننده ها را می توان به هفت گروه اصلی تقسیم بندی کرد که عبارتند از :
۱- الکلها
۲- هالوژنها
۳- ترکیبات چهارتایی آمونیاک
۴- فنلها
۵- قطرانهای زغال سنگ
۶- آلدئیدها
۷- عوامل اکسیدکننده
●خصوصیات هر یک به شرح زیر می باشد.
▪الکلها ( ایزوپروپیل یا اتیل الکل )
۱- فعالیت میکروب کشی وسیعی دارند ، فاقد خاصیت خورندگی بوده ولی دارای خاصیت شعله وری می باشند.
۲- به دلیل وجود ویژگی تبخیر ، فعالیت پس مانده هایشان محدود می باشند.
۳- در صورت وجود مواد آلی ، فعالیت محدودی دارند.
۴- علیه باکتریها و اسپور قارچها فعالیت چشمگیری ندارند.
۵- برای ضدعفونی کردن وسایل و سایر ملزومات کوچک ، ماده بسیار مناسبی می باشند.
۶- جهت استفاده سراسری در هچری ، بسیار گران می باشند.
۷- برای اینکه مؤثر واقع شوند باید با غلظت ۹۵-۷۰ درصد استفاده شوند.
▪هالوژنها ( ترکیبات یده یا هیپوکلریت ها )
۱- فعالیت میکروب کشی وسیعی داشته ولی خاصیت خورندگی دارند.
۲- بر روی هاگها مؤثر نبوده ولی بر باکتریها ( در مرحله رویشی ) ، قارچها و ویروسها مؤثرند.
۳- درصورت وجود ماده آلی فعالیتشان کاهش می یابد.
۴- در حضور صابونها ، دترجنتها و نمکهای آب سخت ، فعالیتشان محدود می شود.
۵- فاقد خاصیت تحریک پذیری و خورندگی فلزات بوده و سمیت پائینی دارند.
۶- فعالیت پس مانده هایشان درصورت آلودگی مجدد ، محدود می شود.
۷- بهترین ماده ضدعفونی کننده جهت استفاده در سطوح تمیز می باشند.
۸- هزینه کمی دارند.
▪فنلها ( ترکیبات تکی یا چند تایی )
۱- محدوده میکروب کشی وسیعی دارند ولی هاگ کش نیستند.
۲- سمیت و خاصیت خورندگی کمی دارند.
۳- درصورت وجود مواد آلی بسیار فعال می باشند.
۴- بوزدا هستند و فعالیت پس مانده هایشان مطلوب می باشد.
۵- هزینه کم تا متوسطی دارند.
▪قطرانهای زغال سنگ ( کروزول و اسید کرسیلیک )
۱- فعالیت میکروب کشی وسیعی دارند ولی هاگ کش نیستند.
۲- در غلظتهای زیاد سمی بوده و خاصیت خورندگی دارند.
۳- بوی تند و زننده دارند و فعالیت پس مانده هایشان عالی است.
۴- درصورت وجود مواد آلی بسیار فعال می باشند.
۵- به دلیل اینکه گازهای سمی می باشند برای استفاده در جوجه ها یا تخم مرغهای نطفه دار مناسب نیستند.
۶- نسبتا" گران می باشند.
▪آلدئیدها ( گلوتارالدئید )
۱- فعالیت میکروب کش ، هاگ کش و قارچ کشی وسیعی دارند.
۲- درصورت وجود مواد آلی ، فعالیت خفیف تا متوسطی دارند.
۳- فعالیت پس مانده هایشان ضعیف می باشد.
۴- نسبتا" سمی می باشند.
۵- هزینه مناسبی دارند.
▪عوامل اکسیدکننده ( پراکسیدهیدروژن ، پرمنگنات پتاسیم )
۱- فعالیت میکروب کشی وسیع تا متوسطی را دارند ولی هاگ کش نیستند.
۲- درصورت وجود مواد آلی غیر فعال می شوند.
۳- نسبتا" خاصیت خورندگی داشته و سمیت محدودی دارند.
۴- فعالیت پس مانده های آنها ضعیف و محدود می باشد.
۵- بعنوان یک عامل بوزدا و تمیز کننده بسیار ارزشمند می باشند.
۶- هزینه مناسبی دارند
چاپ شده در مجله تازههای دامپروری وکشاورزی شماره هفتم و هشتم
ترجمه : دکتر رامین اشرافی
۱- الکلها
۲- هالوژنها
۳- ترکیبات چهارتایی آمونیاک
۴- فنلها
۵- قطرانهای زغال سنگ
۶- آلدئیدها
۷- عوامل اکسیدکننده
●خصوصیات هر یک به شرح زیر می باشد.
▪الکلها ( ایزوپروپیل یا اتیل الکل )
۱- فعالیت میکروب کشی وسیعی دارند ، فاقد خاصیت خورندگی بوده ولی دارای خاصیت شعله وری می باشند.
۲- به دلیل وجود ویژگی تبخیر ، فعالیت پس مانده هایشان محدود می باشند.
۳- در صورت وجود مواد آلی ، فعالیت محدودی دارند.
۴- علیه باکتریها و اسپور قارچها فعالیت چشمگیری ندارند.
۵- برای ضدعفونی کردن وسایل و سایر ملزومات کوچک ، ماده بسیار مناسبی می باشند.
۶- جهت استفاده سراسری در هچری ، بسیار گران می باشند.
۷- برای اینکه مؤثر واقع شوند باید با غلظت ۹۵-۷۰ درصد استفاده شوند.
▪هالوژنها ( ترکیبات یده یا هیپوکلریت ها )
۱- فعالیت میکروب کشی وسیعی داشته ولی خاصیت خورندگی دارند.
۲- بر روی هاگها مؤثر نبوده ولی بر باکتریها ( در مرحله رویشی ) ، قارچها و ویروسها مؤثرند.
۳- درصورت وجود ماده آلی فعالیتشان کاهش می یابد.
۴- در حضور صابونها ، دترجنتها و نمکهای آب سخت ، فعالیتشان محدود می شود.
۵- فاقد خاصیت تحریک پذیری و خورندگی فلزات بوده و سمیت پائینی دارند.
۶- فعالیت پس مانده هایشان درصورت آلودگی مجدد ، محدود می شود.
۷- بهترین ماده ضدعفونی کننده جهت استفاده در سطوح تمیز می باشند.
۸- هزینه کمی دارند.
▪فنلها ( ترکیبات تکی یا چند تایی )
۱- محدوده میکروب کشی وسیعی دارند ولی هاگ کش نیستند.
۲- سمیت و خاصیت خورندگی کمی دارند.
۳- درصورت وجود مواد آلی بسیار فعال می باشند.
۴- بوزدا هستند و فعالیت پس مانده هایشان مطلوب می باشد.
۵- هزینه کم تا متوسطی دارند.
▪قطرانهای زغال سنگ ( کروزول و اسید کرسیلیک )
۱- فعالیت میکروب کشی وسیعی دارند ولی هاگ کش نیستند.
۲- در غلظتهای زیاد سمی بوده و خاصیت خورندگی دارند.
۳- بوی تند و زننده دارند و فعالیت پس مانده هایشان عالی است.
۴- درصورت وجود مواد آلی بسیار فعال می باشند.
۵- به دلیل اینکه گازهای سمی می باشند برای استفاده در جوجه ها یا تخم مرغهای نطفه دار مناسب نیستند.
۶- نسبتا" گران می باشند.
▪آلدئیدها ( گلوتارالدئید )
۱- فعالیت میکروب کش ، هاگ کش و قارچ کشی وسیعی دارند.
۲- درصورت وجود مواد آلی ، فعالیت خفیف تا متوسطی دارند.
۳- فعالیت پس مانده هایشان ضعیف می باشد.
۴- نسبتا" سمی می باشند.
۵- هزینه مناسبی دارند.
▪عوامل اکسیدکننده ( پراکسیدهیدروژن ، پرمنگنات پتاسیم )
۱- فعالیت میکروب کشی وسیع تا متوسطی را دارند ولی هاگ کش نیستند.
۲- درصورت وجود مواد آلی غیر فعال می شوند.
۳- نسبتا" خاصیت خورندگی داشته و سمیت محدودی دارند.
۴- فعالیت پس مانده های آنها ضعیف و محدود می باشد.
۵- بعنوان یک عامل بوزدا و تمیز کننده بسیار ارزشمند می باشند.
۶- هزینه مناسبی دارند
چاپ شده در مجله تازههای دامپروری وکشاورزی شماره هفتم و هشتم
ترجمه : دکتر رامین اشرافی
منبع : موسسه مرغداری ایران
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
مجلس مجلس شورای اسلامی ایران حجاب شورای نگهبان دولت سیزدهم دولت جمهوری اسلامی ایران جنگ رئیسی گشت ارشاد رئیس جمهور
هواشناسی تهران تصادف پلیس شهرداری تهران دستگیری سیل قتل وزارت بهداشت کنکور سلامت سازمان هواشناسی
قیمت دلار مالیات قیمت خودرو خودرو بانک مرکزی دلار بازار خودرو قیمت طلا سایپا مسکن ارز ایران خودرو
زنان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محمدرضا گلزار سریال سینمای ایران تلویزیون سینما سریال پایتخت موسیقی فیلم ترانه علیدوستی قرآن کریم
کنکور ۱۴۰۳ خورشید
اسرائیل رژیم صهیونیستی فلسطین غزه آمریکا جنگ غزه روسیه چین اوکراین حماس عربستان ترکیه
فوتبال پرسپولیس استقلال فوتسال بازی سپاهان جام حذفی آلومینیوم اراک تیم ملی فوتسال ایران تراکتور باشگاه پرسپولیس بارسلونا
تبلیغات اپل ایرانسل فناوری سامسونگ ناسا آیفون بنیاد ملی نخبگان ربات
سرطان خواب بارداری دندانپزشکی مالاریا