یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

پیشگیری فاسیکولاسیون ناشی از ساکسینیل کولین با لیدوکائین


پیشگیری فاسیکولاسیون ناشی از ساکسینیل کولین با لیدوکائین
● مقدمه:
ساکسنیل کولین، شل کننده عضلانی دپولاریزان است که به علت شروع اثر سریع و کوتاه بودن مدت اثر، در موارد اورژانس و اعمال کوتاه مورد توجه قرار دارد؛ اما با عوارض متعدد همراه است که پیشگیری از فاسیکولاسیون تا حد زیادی از این عوارض می کاهد. هدف ای مطالعه بررسی اثر لیدوکائین بر کاهش شدت و بروز فاسیکولاسیون به دنبال ساکینیل کولین است.
● روش کار:
این مطالعه کارآزمایی بالینی در سال ۱۳۸۵ در بخش جراحی گوش و حلق و بینی بیمارستان امام رضا (ع) مشهد انجام شده است. در این تحقیق ۴۰ بیمار با ASAI و جراحی گوش و حلق و بینی، به صورت تصادفی به دو گروه ۲۰ نفره تقسیم شدند. در گروه کنترل، سوفنتانیل ۰.۲ mg/kg، پروپوفول ۲.۵ mg/kg و ساکسنیل کولین ۱.۵ mg/kg تجویز شد و در گروه مورد، یک دقیقه قبل زا تجویز ساکسینیل کولین، لیدوکائین ۱ mg/kg تجویز گردید و بروز و شدت فاسیکولاسیون و وضعیت لوله گذاری تراشه، مورد ارزیابی قرار گرفت. مشخصات فردی، شدت فاسیکولاسیون و نتایج بیهوشی، در برگ مشاهده و پرسشنامه جمع آوری گردید. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از آمار توصیفی، آزمون های تی و کای اسکوئر و والیس و کای دو، پردازش شد.
● نتایج:
پس از بررسی آماری، نتایج متغیرهای مستقل تفاوت معنی دار نداشت. با بررسی آزمون کای دو، اختلاف آماری واضحی بین گروه کنترل و مورد، از نظر شیوع فاسیکولاسیون، وجود داشت؛ ولی از نظر شدت فاسیکولاسیون و وضعیت لوله گذاری تراشه اختلاف آماری واضح وجود نداشت.
● نتیجه گیری:
نتایج نشان داد که لیدوکائین ۱mg/kg قبل از القا، میزان بروز فاسیکولاسیون به علت ساکسینیل کولین را کاهش می دهد.
مهریار تقوی گیلانی
مجید رضوی
هادی یاوری
منبع : پایگاه اطلاعات علمی


همچنین مشاهده کنید