یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

رژیم غذایی زنان در دوران شیردهی


رژیم غذایی زنان در دوران شیردهی
رژیم غذایی زنی كه شیر می دهد باید غنی از پروتئین ، كلسیم ، آهن و ویتامین باشد. یك سوم نیاز برای ترشح شیر از ذخایر چربی بدن كه در سه ماهه ی سوم تشكیل شده است، تامین می شود و دو سوم دیگر باید از طریق تغذیه بر آورده شود.
▪ مادری كه شیر می دهد ، هر روز باید حداقل ، مواد زیر را مصرف كند:
۱) نیم لیتر شیر كامل + ۶۰ گرم پنیر
۲) ۳۰ گرم كره ( دارای ویتامین A)
۳) ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم گوشت بدون چربی ، مرغ یا ماهی
۴) ۲.۳ میوه در روز
۵) سبزی های برگ سبز
۶) گاهی یك وعده ی غذایی دارای حبوبات
برای یك زن شیر ده ، ۲۵۰۰ تا ۲۷۰۰ كالری انرژی لازم است كه باید در ۴ وعده ی كوچك غذایی معادل
هم به اضافه ی دو میان وعده تامین شود .
در دوران شیردهی ، دانستن رژیم غذایی برای لاغری مناسب نیست .
در دوران بارداری از مصرف مواد غذایی زیر خودداری كنید.
آشامیدنی های محرك مانند: قهوه ، چای و نوشابه های گازدار .
مواد غذایی ای كه موجب تغییر طعم شیر می شوند( انواع كلم ، سیر ، پیاز ، مارچوبه ، تربچه ) .
▪بعد از زایمان ، زیادی وزن حداقل همان قدر كه مربوط به ایجاد ذخیره ی چربی است ، مربوط به تجمع آب در بدن نیز می باشد، بنابراین :
۱- مصرف قند و شكر را كم كنید .
۲- مواظب باشید مواد غذایی ای مصرف كنید كه مقدار چربی آن كم باشد.
۳- نمك را از سر سفره حذف كنید و غذای كم نمك بخورید .
۴- غذاهای غنی از پتاسیم ، مانند سبزیجات و انواع آب میوه مصرف كنید .
۵- هر چه زودتر یك فعالیت بدنی را شروع كنید.

به نقل از پایگاه اطلاع رسانی پزشكان ایران
منبع : شبکه خبری ورلد نیوز


همچنین مشاهده کنید