شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا


شهری میان تنگه بسفر


شهری میان تنگه بسفر
استانبول شهری است كه بر روی تپه‌ای سرسبز و خرم واقع شده و یكی از مهم‌ترین شهرهای تاریخی، فرهنگی و اقتصادی تركیه به شمار می‌‌رود كه بخش مهم آن در قسمت قاره اروپا واقع است. این شهر یكی از پرجاذبه‌ترین شهرهای توریستی تركیه می‌‌باشد. جمهوری تركیه حدود ۷۵ میلیون نفر جمعیت داشته و اكثر آنان شهرنشین هستند. دین اسلام به عنوان دین رسمی این كشور تعیین شده و حدود ۹۸ درصد مردمان آن مسلمان است. از جمعیت این كشور تنها دو درصد را مسیحیان، كلیمیان و پیروان دیگر ادیان تشكیل می‌‌دهند. زبان رسمی مردم این كشور تركی است. با توجه به این‌كه آنكارا، مركز این كشور به حساب می‌‌آید، اما استانبول، مهم‌ترین شهر این كشور است.
استانبول شهری است كه در تمام فصول سال گردشگر دارد و حدود ۲۱ میلیون گردشگر در طی سال از تركیه به ویژه استانبول دیدن می‌‌كنند. سواحل مدیترانه و دریای سیاه به این شهر زیبایی خاصی داده است، تا جایی كه تنگه بسفر ضمن جدا كردن دریای سیاه و مدیترانه، شهر استانبول را هم به دو قسمت تقسیم كرده است.
● ترك‌های خانواده دوست
در استانبول و دیگر شهرهای تركیه خانواده واحد اصلی و اساسی اجتماع است. ترك‌ها بسیار خانواده دوست هستند و مردان تمایل دارند ساعت‌ها با دوستان مردشان در قهوه‌خانه‌ها یا كافه‌ها كه میزها را در پیاده‌رو می‌‌گذارند چای استكان كمر باریك میل كنند و یا قلیان بكشند. البته روزهای تعطیل را به همراه خانواده خود به تئاتر و سینما می‌‌روند. عادی‌ترین تفریح ترك‌ها، قدم زدن در پارك‌ها، خیابان‌ها و خوردن ذرت‌ پخته است.
در خیابان‌های اصلی و میادین شهر، دكه‌های سیار ذرت‌پخته، بلوط بوداده و پشمك به وفور دیده می‌‌شود.ترك‌ها علاقه زیادی به خوردن شیرینی‌جات دارند و به‌طور كلی به تغذیه خود اهمیت زیادی می‌‌دهند و بهترین مواد غذایی را برای خانواده خود تهیه می‌‌كنند.عصرها در خیابان‌ها اكثر مردم در حال میل كردن شیرینی، باقلوا و یا ذرت پخته شده هستند.
● استكان‌های چای
خانواده‌های ترك به مهمانی دادن نیز اهمیت می‌‌دهند و اولین پذیرایی خود را با چای استكان كمر باریك آغاز می‌‌كنند.امروزه به دلیل سایه فرهنگ غرب بر روی نظام فرهنگی تركیه، سنت‌های گذشته تا حدودی رنگ باخته است اما به هر صورت مردمان تركیه به ازدواج و تشكیل خانواده اهمیت زیادی می‌‌دهند.قوانین خانواده در تركیه بر اساس رسوم خانوادگی تنظیم شده است.
مرد رییس خانواده است و باید از خانواده نگهداری كند و زن نیز خانه‌داری و بچه‌داری می‌‌كند البته بسیاری از زنان به مشاغل دولتی نیز مشغول هستند.طبق قانون زنان پس از ازدواج از نام‌خانوادگی شوهر استفاده می‌‌كنند و شوهر نماینده خانواده محسوب می‌‌شود و اختیار تام دارد.در تركیه زن حق دارد درآمد خود را در اختیار داشته باشد و خرج كند. در سال‌های اخیر تركیه پیشرفت خوبی در صنعت، صنایع نساجی و محصولات غذایی از جمله تولید شكلات داشته است.
منبع : مجله خانواده سبز