پنجشنبه, ۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 9 May, 2024
مجله ویستا

مرد انتخاباتی رئیس‌جمهور


مرد انتخاباتی رئیس‌جمهور
تصمیم سران اصولگرا، باعث شده است كه نزدیك‌‌ترین فرد به احمدی‌نژاد محور این گروه ۹ نفره قرار بگیرد و به كانون انتخاباتی اصولگرایان تبدیل شود؛ این فرد «صادق محصولی» عضو ارشد گروه ۹ نفره وحدت‌آفرین اصولگرایان است
احمدی نژاد:« وقتی پیشنهاد حضور در دولت را به آقای محصولی مطرح كردم، ابتدا امتناع كرد، بعد استخاره كرده و استخاره منفی آمد. اما بعد از درخواست‌های من قبول كرد.»
«محمود احمدی‌نژاد، صادق محصولی، غلامعلی حدادعادل، علی لاریجانی، علی‌اكبر ولایتی، محمدرضا باهنر، حبیب‌الله عسگراولادی، مهدی چمران، حسین فدایی، احمد توكلی، علیرضا زاكانی، محسن كوهكن، محمدرضا رحیمی، حیدر مصلحی و علی كردان» اسامی گروه ۱۵نفره اصولگرایان برای ایجاد ائتلاف یكپارچه در میان آنان جهت انتخابات مجلس هشتم هستند كه رئیس‌جمهور مبتكر تشكیل این گروه است.
«محمود احمدی‌نژاد، صادق محصولی، غلامعلی حدادعادل، علی لاریجانی، علی‌اكبر ولایتی، محمدرضا باهنر، حبیب‌الله عسگراولادی، مهدی چمران، حسین فدایی، احمد توكلی، علیرضا زاكانی، محسن كوهكن، محمدرضا رحیمی، حیدر مصلحی و علی كردان» اسامی گروه ۱۵نفره اصولگرایان برای ایجاد ائتلاف یكپارچه در میان آنان جهت انتخابات مجلس هشتم هستند كه رئیس‌جمهور مبتكر تشكیل این گروه است.
مقدمات شكل‌گیری این گروه ۱۵نفره از اوایل فروردین امسال آغاز شد تا اصولگرایان در پایان سال پیروز میدان انتخابات مجلس باشند، اما هنوز یكی، دوماه از شكل‌گیری این گروه نگذشته بود كه تعداد اعضا كاهش یافتن و چندتن از اعضای ارشد گروه، مصلحت دیده شد كه دیگر در جلسات شركت نكنند.
در پی این اقدام، رئیس‌جمهور هم با این جمع خداحافظی كرد و ترجیح داد، دورادور فضای «ائتلاف یكپارچه میان اصولگرایان» را سرك بكشد. بنابراین تعداد جداشدگان از گروه ۱۵ نفره به ۶ نفر رسید كه آن افراد «حبیب‌الله عسگراولادی، علی لاریجانی، علی‌اكبر ولایتی، غلامعلی حدادعادل، مهدی چمران و محمود احمدی‌نژاد» بودند.
در حال حاضر فقط ۹ نفر از ۱۵ نفر باقی مانده‌اند و گروه مطلوب رئیس‌جمهور نام «گروه ۹ نفره» را بر خود برگزیده است. البته این دو خبر را سایت‌های اینترنتی نزدیك به دولت چند باری به صورت ناقص وبا اشتباهات كوچك و بزرگ منتشر كردند، اما هیچ‌گاه فعالان سیاسی اصولگرا حاضر نشدند در گفت‌وگو با سایت‌های خبری آن را اعلام كنند.
با این حال از دلایل جدایی این ۶ نفر، حرف و حدیث بسیار است و هر كس دلیلی را بازگو می‌كند، اما گویی این برنامه برای پیدا كردن تاكتیك انتخابات دوره دوم شوراها یعنی حركت با «چراغ خاموش» و عدم حضور مهره‌های شناخته‌شده در این انتخابات است یا این مقام‌های عالی‌رتبه حكومتی به دلیل جایگاه خود در ساختار حكومت جمهوری اسلامی ایران تصمیم به این امر گرفته‌اند.
به هر حال این تصمیم سران اصولگرا، باعث شده است كه نزدیك‌‌ترین فرد به احمدی‌نژاد محور این گروه ۹ نفره قرار بگیرد و به كانون انتخاباتی اصولگرایان تبدیل شود؛ این فرد «صادق محصولی» عضو ارشد گروه ۹ نفره وحدت‌آفرین اصولگرایان است. محصولی رفیق قدیمی احمدی‌نژاد است.
او در اوایل انقلاب با احمدی‌نژاد در «انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علم و صنعت» آشنا شد و پس از آن نیز كه جوانان عضو انجمن‌های اسلامی سمت‌های اجرایی را برعهده گرفتند، در غرب كشور همچون احمدی‌نژاد در فرمانداری مشغول به فعالیت شد. همچنین زمانی كه جوانان انقلابی در رده‌های نظامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار گرفته بودند، محصولی به همراه احمدی‌نژاد در سپاه فعالیت می‌كرد.
از این آشنایی و رفاقت دور، سال‌ها گذشت و احمدی‌نژاد به سراغ تدریس در دانشگاه علم و صنعت آمد و محصولی در كنار این كار، با خروج از سپاه، ساخت‌وسازهای بزرگ را پیشه خود كرد. با انتخاب احمدی‌نژاد به عنوان شهردار تهران گویا تقدیر بار دیگر این دو رفیق قدیمی را به یكدیگر نزدیك كرد و اینجا بود كه «محصولی» لابی‌گر احمدی‌‌نژاد شد.
در آن زمان دولت با شهردارشدن «احمدی‌‌نژاد» موافق نبود و عبدالواحد لاری، وزیر كشور وقت حاضر نشده بود، حكم او را امضا كند. این مخالفت دولت با احمدی‌‌نژاد را نیز محمدرضا باهنر از قول علی یونسی، وزیر اطلاعات وقت در گذشته اعلام كرده بود.
به هر حال در پی این مشكل احمدی‌‌نژاد، محصولی از راه رسید و «علی‌اكبر ولایتی» باجناق خود را راهی دفتر «موسوی‌لاری» كرد تا با وساطت او حكم شهرداری تهران برای احمدی‌نژاد امضا شود كه این‌گونه شد. در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری دوره نهم، این مرد اقتصادی بار دیگر پای در میدان حمایت از احمدی‌‌نژاد گذاشت و در پس پرده، رفیق قدیمی خود را تنها نگذاشت.
با رئیس‌جمهورشدن احمدی‌‌نژاد، این بار زمان آن رسیده بود كه احمدی‌‌نژاد به محصولی ادای دین كند و مهربانی‌‌های او را با مهربانی پاسخ گوید.
● نامزد میلیاردر وزارت نفت
البته در آن زمان نامی از محصولی شنیده نشده بود، چراكه او همچون نزدیكان سیاسی احمدی‌‌نژاد در شهرداری تهران، در معرض دید عموم نبود و در پس پرده با احمدی‌‌نژاد رفاقت داشت، اما مدتی از ریاست‌جمهوری رفیق محصولی نگذشته بود كه «آفتاب از پشت ابر» بیرون آمد و محصولی در عرصه رسانه‌ها نامش با هزاران سوال مطرح شد.
چرا كه رئیس‌جمهور او را پس از «علی سعیدلو» كه نتوانست رای اعتماد برای تصدی وزارت نفت را از مجلس كسب كند، جهت مدیریت این وزارتخانه به مجلس معرفی كرد و این ماجرا «پاشنه آشیل» او شد. زیرا او «مرد در سایه» بود و نباید نام او در رسانه‌‌ها مطرح می‌شد.
محصولی سیاستمداری را در كم‌حرفی و پنهان شدن از دوربین و میكروفن‌های خبرنگاران به خوبی بلد بود، اما در برابر چشمان عموم مردم نمی‌توانست بازیگر باشد. به هر حال این تصمیم احمدی‌نژاد بود؛ اگرچه محصولی با استخاره‌ای در ابتدای امر مخالفت كرد، اما با اصرار رئیس‌جمهور راهی جز پذیرش نداشت.
احمدی‌نژاد به زیبایی این صحنه را تعریف می‌كند: «وقتی پیشنهاد حضور در دولت را به آقای محصولی مطرح كردم، ابتدا امتناع كرد، بعد استخاره كرده و استخاره منفی آمد. اما بعد از درخواست‌های من قبول كرد.» تفأل محصولی به استخاره به‌درستی پاسخ داده شده بود.
او اگر نامش برای وزارت نفت در میان نمایندگان شنیده نمی‌شد، رسانه‌‌ها به مسائل و ویژگی‌های او به عنوان «دست‌راست رئیس‌جمهور» پی نمی‌بردند و اصلاح‌طلبان و اصولگرایان او را به باد انتقاد نمی‌گرفتند و «سرمایه‌دار» بودنش را به رخش نمی‌كشیدند.
با اعلام نام محصولی در صدر نامه احمدی‌نژاد به مجلس جهت معرفی وزرای باقیمانده كابینه نهم، تمام زندگی شخصی‌اش در میان گفتارها و اظهارات نمایندگان مجلس مطرح شد. محصولی كه پس از خروج از سپاه پاسداران در مدت ۱۰ سال توانسته بود با تلاش در حرفه «بساز و بفروش» میلیاردها تومان به دست آورد این تلاشش، مورد انتقاد اكثر نمایندگان مجلس قرار گرفت و ناآشنا بودن با نام این مساله را تشدید كرد.
الیاس نادران، عضو جمعیت ایثارگران و یكی از نمایندگان نزدیك به رئیس‌جمهور درباره نظرفراكسیون اصولگرایان مجلس در آن زمان گفت: «هنوز به جمع‌بندی مثبت نرسیده‌ایم.» «كوچك‌زاده» دیگر نماینده اصولگرای مجلس هم با وجود هواداری از رئیس‌جمهور در گفت‌وگو با خبرگزاری وابسته به بسیج دانشجویی اعلام كرد: «ما وزیر میلیاردر نمی‌خواهیم، زیرا معتقدیم وزیر میلیاردر نمی‌تواند هیچ نفعی به اقتصاد كشور برساند.»
همچنین غلامرضا مصباحی‌مقدم، عضو كمیسیون اقتصادی مجلس و سخنگوی جامعه روحانیت در گفت‌وگو با خبرنگاران پارلمانی مدعی شد: «محصولی نه با وزارت نفت تناسب دارد، نه با كابینه احمدی‌نژاد.» در همین راستا، حسین آفریده، عضو فراكسیون اقلیت و شكرالله‌عطارزاده، عضو فراكسیون اكثریت و حامی احمدی‌نژاد در انتخابات ریاست جمهوری هم بر طبل «ناشناس بودن» او كوبیدند و گفتند: «او كاملا برای ما ناشناس است.»
در همین باره علی عسگری، نایب‌رئیس كمیسیون اصل ۹۰ مجلس به میدان اعلام نظر آمد و با نامیدن محصولی به عنوان «سردار میلیاردی» ادامه داد: «خانه كوچك و محقر احمدی‌نژاد كه در فیلم تبلیغاتی او بود، با خانه بزرگ محصولی همخوانی ندارد.» البته عماد افروغ، رئیس كمیسیون فرهنگی وقت، پا را فراتر گذاشت و مدعی شد: «چگونه فردی با ثروت باد آورده و ناشی از تعاملات و ارتباطات خاص زمان مسوولیت خود، می‌تواند وزیری مناسب با كابینه عدالت‌خواه باشد...
امروز ثروت داشتن مسوولان یك جنبه منفی است و اگر یكی از مسوولان دارای ثروت و مال و منال باشد، از نظر مردم و مسوولان این امر منفی خواهد بود.» افروغ ادامه داد: «وزیری كه از راه بورس‌بازی و بساز‌وبفروشی به ثروت‌های كلان رسیده است با این وزارتخانه ثروتمند [وزارت نفت] چه خواهد كرد؟» «محمد‌ خوش‌چهره» دیگر نماینده هم‌نظر با افروغ نیز بر این ادعا صحه گذاشت و گفت: «شائبه در حال حاضر این است كه این ثروت‌ها (ثروت محصولی) در مسیرهای رانت – روابط است.»
این ادعاها فقط به اظهارنظر نمایندگان محدود نشد، بلكه پرونده‌ای را نیز در كمیسیون اصل ۹۰ مجلس علیه او مطرح كردند. علی عسگری، نایب‌رئیس این كمیسیون اعلام كرد: «به كمیسیون اصل ۹۰ گزارش‌هایی در خصوص محصولی قبل از معرفی ایشان به عنوان مدیر نفت ارسال شده و بعد از معرفی هم مطالبی رسیده است.»
حسین اسلامی، نماینده ساوه و عضو این كمیسیون در تشریح پرونده محصولی قبل از معرفی به مجلس گفت: «در راستای خرید و فروش زمین از املاك تملكی در زمان حضور محصولی در پست پیشین اتفاق افتاده كه این پرونده با حكم برائت قاضی مختومه اعلام شد و محصولی قصور و تقصیری نداشته است.» پس از این ادعا بود كه جمعی از نمایندگان استان‌های جنوبی كشور همچون «سودانی» و «عطارزاده» به رئیس‌جمهور نامه نوشتند و خواستار پس‌گیری نظر خود درباره وزیر نفت شدن محصولی شدند.
نظر اصولگرایان به محصولی به‌گونه‌ای بود كه حتی «حسین شریعتمداری» هم در گفت‌‌وگو با روزنامه خود اعلام كرد: «مجلس طبق قانون عمل كند.» و «علیرضا ملكیان» دیگر مقام تحریریه این روزنامه گفت: «مجلس نباید به خاطر اینكه احساس نشود، بین مجلس و دولت اختلاف است، به مصلحت‌سنجی دست بزند.»
در نهایت درباره محصولی در فراكسیون اصولگرایان مجلس رای‌گیری شد و فقط محصولی ۳۵ رای مثبت از مجموع ۷۳ رای اصولگرایان را از آن خود كرد و در كمیسیون انرژی هم «آسمان همین رنگ بود» و محصولی از مجموع ۲۳ رای تنها ۸ رای مثبت را دریافت كرد.
بر مبنای این فضای مكدر در میان اصولگرایان نسبت به «محصولی»، قبل از روز رای اعتماد تلاش برخی نمایندگان حامی رئیس‌جمهور بر این شد كه احمدی‌نژاد، نام محصولی را از اعضای معرفی‌شده به مجلس حذف كند. این‌گونه بود كه «حسین اسلامی» نماینده اصولگرای مجلس گفت: «كسانی كه پشت پرده پیگیری‌كننده این پیشنهاد بوده‌اند، الان به فكر افتاده‌اند كه فرد دیگری را جایگزین كنند.»بنابراین در نهایت او از وزارت نفت انصراف داد و پس از این استعفا «خبرگزاری فارس» از سایت‌های خبری هوادار جریان اصولگرایی از قول یك منبع آگاه خبر داد كه انصراف محصولی به دلیل پیگیری عناصر شاخص اصولگرای مجلس همچون «احمد توكلی، حسین فدایی و محمدرضا باهنر» بوده است.
این رفیق قدیمی احمدی‌نژاد نه‌تنها در این حد علیه‌اش توسط اصولگرایان سخن گفته شد، بلكه برخی دیگر به تفصیل درباره ساخت‌وسازهای او و املاك تحت تملك‌اش در اقدسیه، سعادت‌آباد، میرداماد، پاسداران، حسنی‌كیا (در شمال كشور)، فرمانیه و شركت‌ها و كارخانه‌های خصوصی و حتی فعالیت در پیمانكاری‌های نفتی خبر دادند.
او در كمیسیون‌های مجلس در پی این ادعاها حضور یافت و «میلیاردر بودن» خود را منكر نشد و صادقانه اموال خود را حدود ۱۶۰ میلیارد تومان عنوان كرد و گفت: «آنچه كه امام امت از آن نهی كرده، خوی كاخ‌نشینی بوده و نه كاخ‌نشینی. بنده حاضرم تمام اموال خود را برای آرمان‌های انقلاب اسلامی هزینه كنم.» او همچنین ادامه داد: «میلیاردر هستم و طی سال‌های اخیر خرید منازل قدیمی، بازسازی آنها و فروش ابنیه بازسازی‌شده از فعالیت‌های بنده بوده است.»
● دفاعیات احمدی نژاد از محصولی
با وجود دفاع محصولی از خود، اما فضای حاكم بر مجلس تغییر نكرد و اصولگرایان همچنان مخالف وزیر شدن او بودند كه اقدام به انصراف از تصدی وزارت نفت كرد. البته در این دوره «تلخ»، احمدی‌نژاد یار قدیمی خود را فراموش نكرد و حتی پس از انصراف او در جای‌جای اظهارات خود، دفاع از محصولی را گنجاند.
او در مجلس پس از این انصراف با تشكر از «صادق محصولی» گفت: «ایشان از نیروهای انقلاب است كه در طول انقلاب در حساس‌ترین مواقع جان خود را برای انقلاب به میان صحنه آورده و همه‌جا با تمام وجود و صادقانه وارد شده است. ایشان ورودی سال ۵۶ دانشگاه علم و صنعت است، در كوران انقلاب با ایشان آشنا شدیم و از ابتدای انقلاب ایشان در انجمن اسلامی، جهاد، استانداری آذربایجان غربی، فرمانداری ارومیه، سپاه منطقه پنج و راه‌اندازی تیپ ویژه سپاه پاسداران و راه‌اندازی لشكر ششم پاسداران و ده‌ها عملیات برون‌مرزی فرماندهی كرده است.»
او ادامه داد: «با اتفاقاتی كه در تصمیم‌گیری‌های كشور رخ داد، بخشی از نیروهای انقلاب ترجیح دادند كه پس از جنگ، عرصه مدیریت كشور را كنار بگذارند و در جایی دیگر خدمت كنند. ایشان وقتی وارد بخش خصوصی هم شد، فرد موفقی بود، یك انسان توانمند، ورزیده و پایبند به موازین انقلاب، بسیار باهوش و توانمند است.
روزی كه من از ایشان خواستم به دولت بیاید، ایشان امتناع كرد و در نهایت به استخاره متوسل شد كه جواب منفی داد. ما از ایشان خواستیم [و به ایشان گفتیم] كه گزینه‌های مختلفی برای وزارت نفت داریم، اما نیازمند تحول عظیم در این وزارتخانه هستیم. وزارت نفت مملو از نیروهای دلسوز، فداكار و انقلابی است و ما یك مدیر انقلابی برای راس این وزارتخانه می‌خواهیم تا همه این نیروها در خدمت خودكفایی كشور قرار گیرند و بالاخره ایشان با فشار ما پذیرفت.»
رئیس‌جمهور به این حمایت جانانه از محصولی قناعت نكرد و در پاسخ به انصراف محصولی نیز «مهرورزی» را به كار گرفت: «به‌رغم میل باطنی و اعتقاد به توانمندی، صداقت و سلامت شما با انصراف موافقم. امیدوارم هوشمندی شما زمینه‌ساز خدمتگری خدمت بیشتر دولت و همدلی بیش از پیش مجلس در اصلاح وزرات نفت و اجرای برنامه‌های اعلام شده باشد.»
از سوی دیگر جلسه هیات دولت در آن زمان هم به میدان «دفاع احمدی‌نژاد از محصولی» مبدل شد. رئیس‌جمهور در این جلسه از محصولی به جهت اینكه با آبروی خویش به میدان خدمت آمده و از دنیای خود به خاطر خدمت به مردم گذشت كرده عمیقا سپاسگزاری كرد و گفت: «این اقدام با هر نتیجه‌ای پیروزی است.» او در تابستان ۸۵ نیز حكمی را به دستان «محصولی» داد كه شاید كوچكترین اقدام رئیس‌جمهور در برابر یار و همراه همیشگی او بود، حكمی كه اگرچه در گذشته این حكم در دستان محصولی نبود، اما جایگاهش بسی بالاتر از این حكم بود.
این حكم، حكم مشاورت ریاست‌جمهوری بود. در این حكم، رئیس‌جمهور خطاب به محصولی نوشته بود: «تجارب ارزشمند جنابعالی دوام، سازندگی و عمران كشور توام با اخلاص و تلاش مستمر در دوران دفاع مقدس و خدمت شایسته‌ای كه در این عرصه و عرصه‌های مختلف داشته‌اید، به انضمام تعهد و توانمندی‌ اجرایی، اقتضا می‌كند كه از این توان در خدمت به كشور و تعالی آن بهره گرفت، لذا جنابعالی را به عنوان مشاور رئیس‌جمهور منصوب می‌نمایم.»
پس از انتصاب جدید محصولی و با خانه‌تكانی «هاشمی‌ثمره» مشاور دیگر رئیس‌جمهور از نهاد ریاست‌جمهوری به وزارت كشور در جهت تصدی سمت معاونت سیاسی، محصولی فقط در كنار احمدی‌نژاد دیده می‌شد؛ در سفر رئیس‌جمهور به عمان، حضور در عزاداری مسجد جامع نارمك، عیادت از آیت‌الله فاضل‌لنكرانی، جلسه استیضاح فرشیدی، وزیر آموزش و پرورش، مراسم تجلیل از خادمان و فعالان قرآنی، دیدار با ایتام و... در كنار احمدی‌نژاد قرار گرفته بود و حتی در سفری به امارات قبل از حضور رئیس‌جمهور در این كشور، نامه رئیس قوه مجریه را تقدیم امیر امارات كرد.
البته او در كنار رئیس‌جمهور فقط حضور ندارد، بلكه در چند شورای وابسته به رئیس‌جمهور نیز عرض‌اندام می‌كند. محصولی در كمیته بررسی عملكرد یكساله وزرا حضور داشت و اقدامات آنان را بررسی كرد. همچنین عضو هیات امنای مركز بررسی‌های استراتژیك ریاست‌جمهوری در كنار افرادی همچون «مرتضی آقاتهرانی، غلامحسین الهام، عباسعلی كدخدایی و...» است و به تازگی هم در شورای سیاستگذاری و نظارت بر انتشار آثار و اندیشه‌های رئیس‌جمهور كه خود در بخشی از این نظرات موثر است، حضور یافته است.
● لابی‌گر ارشد
البته در همان آغاز انتصاب او به سمت مشاورت، فعالیت محصولی به عرصه‌‌های انتخاباتی در انتخابات شورای شهر دوره سوم متمركز شد. چرا كه رئیس‌جمهور در نبود هاشمی‌ثمره به دلیل برگزاركننده این انتخابات، تنها فرد مورد اعتماد او محصولی بود كه می‌توانست نقش لابی‌گر خود را بار دیگر در جریان این انتخابات پررنگ كند و به دیدار سران اصولگرا برود و حرف و حدیث چینش كاندیداهای این انتخابات را با آنان مطرح كند.
او با وجود آن انتقادات تند علیه‌اش در میان اصولگرایان در مجلس به نمایندگی از رئیس‌جمهور رفت، اما آنقدر ادعا و پیشنهاد مطرح‌شده را سنگین كرد كه سران اصولگرا ناخرسند از این جلسه، دیگر اجازه لابی‌های مجدد برای انتخابات شوراها ندادند.
به گزارش مهر، او در آن جلسه برای شورای هماهنگی نیروهای انقلاب سه پیشنهاد را مطرح كرد:
«۱) لیستی ۴۰-۳۰ نفر، تنظیم شده و ۱۵ نفر از افراد مورد حمایت دولت حتما در آن لحاظ شود.
۲) شورایی متشكل از سه نفره شامل یك نماینده از سوی رئیس‌جمهور، یك نماینده از شورای هماهنگی نیروهای انقلاب و یك نماینده از سوی مهندس مهدی چمران انتخاب و مسائل مربوط به شوراها را بررسی كند و
۳) شورایی متشكل از هفت نفر شامل سه نماینده از سوی رئیس‌جمهور، سه نماینده از سوی شورای هماهنگی و یك نماینده از سوی چمران تشكیل شود و آنان اقدام به تكمیل لیست انتخابات شوراهای اصولگرایان كنند.»
اما پس از ارائه این پیشنهادها محصولی لابی‌گر موفقی به نظر نرسید، چراكه یكی از سایت‌های نزدیك به اصولگرایان در این زمینه خبر داد: «منابع نزدیك به این شورا [شورای همایش نیروهای انقلاب] گفته بودند، درخواست‌های رئیس‌جمهور و نماینده‌اش از شورای هماهنگی دور از انتظار و غیرقابل اجرا بوده، به گونه‌ای كه در صورت پذیرش این درخواست‌ها عملا شورای هماهنگی حذف و تصمیم‌گیری اصولگرایان باید به رئیس‌جمهور و اطرافیانش سپرده می‌شد.»
محصولی در همان دوره، زمانی كه با خبرنگاران روبه‌رو شد با نامیدن خود به عنوان «مشاور عام رئیس‌جمهور» اقدامات انتخاباتی خود را رد نكرد و با وجود اظهارنظر در مورد سمت مشاورتش، در برابر این پرسش كه «آیا شما مشاور و نماینده رئیس‌جمهور در انتخابات شوراها هستید؟»
سكوت كرد و با علامت دست نشان داد كه نمی‌خواهد در این ارتباط سخن بگوید. محصولی اگرچه در آن جلسه با سران اصولگرا شكست خورد و پیشنهاداتش بدون استقبال آنان روبه‌رو شد، اما با این حال نقش انتخاباتی خود را فراموش نكرد و لااقل كوشید، برای پیشبرد اهداف ستاد حامیان دولت و كسب پیروزی آنان در انتخابات شوراها سه اقدام را انجام دهد: «۱- ایجاد انسجام در سه طیف همسو با دولت در انتخابات شوراها، این سه طیف عبارتند از ستاد راحیه‌خوش خدمت تحت هدایت مهرداد بذرپاش، ستاد امام اول و دوم انقلاب تحت نظر حسین رضاخواه و جمعیت خدمتگزاران تحت مدیریت احمد خورشیدی، ۲- تنظیم امور مالی مربوط به ستادهای انتخاباتی حامیان دولت و ۳- نظارت بر جنبش كاندیداهای مورد حمایت این سه طیف.»
با وجود اینكه او توانست این اتحاد مقطعی را به‌رغم تبلیغات‌ منفی این سه طیف علیه یكدیگر پیش از انتخابات، به نمایش بگذارد، اما با این حال جریان حامی دولت در انتخابات شوراهای دوره سوم شكست خورد. او بار دیگر به ماموریت گذشته خود بازگشته است و اكنون با آغاز رایزنی‌های اصولگرایان برای انتخابات مجلس هشتم، رئیس‌جمهور او را مامور كرده است تا «ائتلاف یكپارچه» را در میان اصولگرایان به ارمغان آورد.
البته شخص رئیس‌جمهور اولین جلسه‌های رایزنی را خود مدیریت كرد، اما پس از آن چند جلسه و ترك این جلسات توسط پنج عضو ارشد اصولگرایان به غیر از رئیس‌جمهور، محصولی هدایت‌گر گروه ۹ نفره‌ای شده است كه تا دیروز ۱۵ نفر بودند.
با وجود سابقه نظرات اصولگرایان نسبت به او و تجربه‌های گذشته‌اش در جریان انتخابات شورای شهر دوره سوم ادامه این جلسات و آغاز جلسات «۹نفره» گروه وحدت‌آفرین میان اصولگرایان به ابتكار رئیس‌جمهور در هاله‌ای از ابهام به سر می‌برد.
چنانكه سایر اصولگرایان نیز هر یك به دنبال مجموعه‌ای برای وحدت‌آفرینی هستند جبهه پیروان امام و رهبری گروه «۵ نفره» مشخص كرده است و جمعیت ایثارگران از شورایی تحت عنوان «شورای جامع اصولگرایان» نام می‌برد و حتی تا به حال در چندین جلسه همفكران خود را گردهم آورده‌اند تا برای انتخابات منسجم شوند.
از سوی دیگر افراد این گروه «۹ نفره محصولی» با سبقه حقیقی دعوت شده‌اند، لذا حقیقتی مبنی بر اقناع تشكل‌های متبوع خود ندارند. همچنین در میان این افراد از هواداران و نزدیكان سیاسی دو سیاستمدار متنفذ اصولگرا یعنی «محمدباقر قالیباف» و «محسن رضایی» خبری نیست و روحانی‌های عضو جامعه مدرسین و جامعه روحانیت مبارز هم مدعو جلسه نبوده‌اند.
بدین‌ترتیب با در نظر گرفتن ترك جلسات این كمیته وحدت‌آفرین توسط «حدادعادل، لاریجانی، چمران، عسگراولادی و ولایتی» تلاش انتخاباتی «محصولی» برای مجلس هشتم بسیار سخت و دشوار خواهد بود. البته شاید با تاكید رئیس‌جمهور بر «هوشمندی و توانمندی» محصولی این گره این بار از سویی باز و رویاهای «احمدی‌نژادی‌ها» در انتخابات مجلس هشتم تعبیر شود.
فرید مدرسی
منبع : روزنامه هم‌میهن