شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

تاثیر نبود بریتانیا در یورو ۲۰۰۸


تاثیر نبود بریتانیا در یورو ۲۰۰۸
برای اولین بار از سال ۱۹۹۴ به بعد یک تورنمنت فوتبال بدون حضور انگلستان - که ساکنان آن خود را اختراع کننده های محبوب ترین ورزش جهان می دانند - برگزار خواهد شد.
۱۴ سال قبل شاگردان گراهام تیلور موفق شدند به مرحله نهایی مسابقات جام جهانی که در آ مریکا برگزار شد صعود کنند. البته آنها پیشتر هم موفق نشده بودند که به جام های جهانی ۱۹۷۴ و ۱۹۷۸ آلمان غربی و آرژانتین صعود کنند و
یک بار هم در سال ۱۹۸۴ از صعود به دور نهایی جام ملت های اروپا بازمانده بودند اما شاید هیچ کدام از آن حذف ها به اندازه حذف آنها از مسابقات قهرمانی جام ملت های اروپای ۲۰۰۸ تلخ تر نبود.
تا روز آخر مسابقات مقدماتی پیش بینی می شد که انگلستان به عنوان تیم دوم گروهش مشکلی برای صعود نخواهد داشت. انگلیسی ها در آ خرین بازی باید به مصاف کرواسی در خانه خود می رفتند و حتی با یک تساوی هم می توانستند به دور نهایی مسابقات صعود کنند اما شکست تلخ در مقابل کرواسی باعث شد شاگردان استیو مک لارن مجبور شوند مسابقاتی را که در سوئیس و اتریش برگزار می شود، در خانه و از تلویزیون های خود تماشا کنند.
غیبت انگلستان در مسابقات امسال جدا از تاثیری که بر تماشاگران فوتبال دارد
بر اقتصاد هم تاثیر می گذارد و به نظر می رسد که اقتصاد خود انگلستان از این عدم حضور حداقل یک میلیارد پوند ضرر خواهد کرد. اتحادیه فوتبال انگلستان هم اعلام کرده است عدم صعود انگلستان به مرحله نهایی ۱۰ میلیون یورو به این اتحادیه ضرر زده است. چرا که این اتحادیه را از برخی از درآمدهای پیش بینی شده محروم کرده است. براساس اعلام وزارت اقتصاد و بازرگانی انگلستان فروش پیراهن ها و سایر البسه ورزشی در انگلستان پایین تر از هر سال است در حالی که صعود انگلستان به جام ملت های ۲۰۰۸ می توانست فروش این بخش ها را به طرز چشمگیری افزایش دهد. تبلیغات تلویزیونی در انگلستان هم در فصل تابستان افزایش چشمگیری نخواهد یافت این در حالی است که در سال های ۲۰۰۴ و ۲۰۰۶ در مقاطع برگزاری مسابقات جام ملت های اروپا و جام جهانی میزان آگهی ها به ترتیب ۳۵ درصد و ۵۵ درصد افزایش یافته بود.
بسیاری از طرفداران فوتبال در خارج از انگلستان و حتی در خارج از اروپا از نبود ستاره هایی چون فرانک لمپارد، وین رونی، استیون جرارد و مایکل اوون در این مسابقات ناخشنود هستند و البته بسیاری از مسوولان و مدیران ورزش اروپا هم همین احساس را دارند. رالف زلو ژوور رئیس فدراسیون فوتبال سوئیس در این مورد می گوید: «ما از اینکه انگلستان نتوانست به دور نهایی مسابقات صعود کند ناراحت هستیم چرا که انگلستان - مادر فوتبال نوین - این استحقاق را دارد که در دور نهایی مسابقات اینچنینی حاضر باشد. حضور انگلستان می توانست این مسابقات را جذاب تر، حساس تر و پرتماشاگرتر بکند.»
خوزه مورینیو سرمربی سابق چلسی هم در این مورد گفت: «این مساله که انگلستان نتوانست به مرحله نهایی صعود کند برای کل فوتبال اروپا غم انگیز است. جام ملت های اروپا بدون حضور انگلستان خیلی چیزها کم دارد.»
در جام جهانی ۱۹۹۴ پس از آنکه انگلستان نتوانست به مرحله نهایی صعود کند بسیاری از طرفداران فوتبال در انگلستان طرفدار تیم ایرلند شدند که توانست با خلق شگفتی تا مرحله یک چهارم نهایی صعود کند اما امسال نه ایرلند نه اسکاتلند و نه ولز نتوانستند به دور نهایی مسابقات برسند تا در این مسابقات بریتانیایی ها کاملاً بدون تیم باشند اما راجر موزبی مدیر شبکه BBC Sport که به طور مشترک با شبکه ITV حق پخش تلویزیونی مسابقات را در اختیار دارد معتقد است که نبود انگلستان بر میزان تماشاگران تلویزیونی مسابقات تاثیر چشمگیری نخواهد داشت: «خوب مسلم است که ما برنامه هایی جذاب مثل تصویر کردن تماشاگران انگلیسی حاضر در شهرهای میزبان، تمرینات تیم ملی انگلستان و برنامه های پیش بازی و آنالیزهای پس از بازی را از دست داده ایم اما اگر به برنامه مسابقات نگاه کنید متوجه می شوید که این مسابقات پر از تیم های قدرتمند و بازی های جذاب است و برای همین فکر نمی کنم که شمار تماشاگران این مسابقات کم باشد... هر کس که علاقه مند به فوتبال باشد از تماشای چنین مسابقاتی لذت خواهد برد.»
توقع از فوتبال انگلستان با توجه به سطح بالای مسابقات باشگاهی در این کشور، بسیار بالا است اما واقعیت این است که بسیاری از بازیکنان تاثیرگذار باشگاهی در انگلستان بازیکنانی خارجی هستند. تیم ملی فوتبال انگلستان تاکنون تنها یک افتخار مهم جهانی و اروپایی به دست آورده و آن هم قهرمانی در جام جهانی ۱۹۶۶ است که خود انگلستان میزبان آن بود. در ضمن بسیاری از کارشناسان فوتبال معتقدند که عدم صعود به یک دوره از مسابقات نشانگر بحران در فوتبال یک کشور نیست. این کارشناسان برای صحت نظریه شان به «مدل فرانسوی» اشاره می کنند:
فرانسه در مسابقات جام های جهانی ۱۹۹۰ و ۱۹۹۴ نتوانست به مرحله نهایی راه بیابد، این تیم در سال ۱۹۸۸ هم نتوانسته بود به مسابقات مرحله نهایی جام ملت های اروپا برسد اما در سال ۱۹۹۸ فرانسه با ستاره ای به نام «زین الدین زیدان» قهرمان جام جهانی شد و دو سال بعد هم قهرمانی در جام ملت های اروپا را جشن گرفت.
حالا طرفداران فوتبال در انگلستان امیدوارند که انگلستان هم از مدل فرانسوی پیروی کند و بتواند همراه با فابیو کاپلو مربی جدید و نامدارش بتواند در جام جهانی ۲۰۱۰ آفریقای جنوبی افتخارآفرینی کند و حتی قهرمان جهان شود.
DPA -ترجمه مریم طاهری
منبع : روزنامه سرمایه


همچنین مشاهده کنید