سه شنبه, ۲۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 14 May, 2024
مجله ویستا


زرشک ، استان خراسان


ایرانیان از دیرباز زرشك را می‌شناخته‌اند و علاوه بر استفاده‌های خوراكی، حتی در صنعت رنگرزی هم از آن استفاده می‌كرده‌اند. این گیاه هم‌چنین خاصیت درمانی دارد و از دیرزمانی پیش از این، در كشورهای چین و ایران برای درمان بیماری‌ها از آن استفاده می‌‌نموده‌اند.
در سال 1364، سطح زیركشت این محصول تنها 250 هكتار و میزان محصول آن 75 تن بوده است؛ اما در سال 1370، سطح زیركشت آن به 800 هكتار و میزان محصول آن به 850 تن افزایش یافته است. در حال حاضر، محصول زرشك یكی از اقلام مهم سوغات استان را به خود اختصاص داده است.