چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 8 May, 2024
مجله ویستا
چینی
ظرف سفالی معمولی را از خاک رس پخته شده در کوره در دماهای ۵۰۰ تا ۱۱۵۰ درجهٔ سانتیگراد میسازند و آنها را سفالینه مینامند. چینی فرق میکند: از خاک رس گداختهای با پوشش لعاب (یعنی مادهای براق) تشکیل میشود و در مای بالا (حدود ۱۲۸۰ درجهٔ سانتیگراد) پخته میشود. رمز چینیسازی در استفاده از خاک رس خالص، کائولن یا خاک چینی، نهفته است که وقتی در دمای کافی پخته شود ترکیب فیزیکیاش تغییر میکند. این فرآیند را شیشهای شدن مینامند. محصول نهائی شفاف و در مقابل آب کاملاً نفوذناپذیر است. علت این که چینیان خلیی پیشتر از بقیه، چینی را اختراع کردند این استکه سفالگران هم خاک رس را زودتر کشف کردند و هم توانستند دمای زیاد لازم برای پختن آن را به دست آورند.
اینک به نظر میرسد که یافتههای باستانشناسی قدمت چینی واقعی را تا سدهٔ اول میلادی به عقب میبرد. به هر حال، در سدهٔ سوم میلادی، چینی واقعی مسلماً مورد استفاده بود.
در زمان سلسلهٔ سونگ (۹۶۰ تا ۱۲۷۹) چینیسازی به صورت هنر بلندپایهای درآمد. چینیسازی در این هنگام پیشهای رایج بود که صدها هزار نفر به آن اشتغال داشتند. گروههائی بودند که کارشان شستن خاک رس بود، عدهای دیگر فقط به لعاب میپرداختند، عدهای دیگر نیز کورهها را نگهداری میکردند و غیره. یکی از کورهەای این دوره که از زیر خاک بیرون آمده است ۲۵۰۰۰ قطعه چینی را در هر پخت در خود جای میدهد. این کوره در سراشیب تپهای بنا شده است که شیب آرام ۱۵ درجهای آن سرعت شعلهها رادر کوره کاهش میدهد. مهارتی که در ساخت کورهها به کار رفته است بسیار چشمگیر است. بعضی از کورهها با چوب میسوختند و بعضی دیگر با شمعلهائی از زغال سنگ. کنترل فرآیند اشتغال با دقت فوقالعادهای صورت میگرفت. در زمان سلسلهٔ مینگ (۱۳۶۹ ـ ۱۶۴۴) که ظروف آبی و سفید فراوان تولید میشد، بهترین کیفیت درخشندگی رنگدانهٔ آبی کوبالت را فقط با دماهای مشخص و با شعلهٔ کاهنده (اکسیدزدایی) به دست میآورند.
اینک به نظر میرسد که یافتههای باستانشناسی قدمت چینی واقعی را تا سدهٔ اول میلادی به عقب میبرد. به هر حال، در سدهٔ سوم میلادی، چینی واقعی مسلماً مورد استفاده بود.
در زمان سلسلهٔ سونگ (۹۶۰ تا ۱۲۷۹) چینیسازی به صورت هنر بلندپایهای درآمد. چینیسازی در این هنگام پیشهای رایج بود که صدها هزار نفر به آن اشتغال داشتند. گروههائی بودند که کارشان شستن خاک رس بود، عدهای دیگر فقط به لعاب میپرداختند، عدهای دیگر نیز کورهها را نگهداری میکردند و غیره. یکی از کورهەای این دوره که از زیر خاک بیرون آمده است ۲۵۰۰۰ قطعه چینی را در هر پخت در خود جای میدهد. این کوره در سراشیب تپهای بنا شده است که شیب آرام ۱۵ درجهای آن سرعت شعلهها رادر کوره کاهش میدهد. مهارتی که در ساخت کورهها به کار رفته است بسیار چشمگیر است. بعضی از کورهها با چوب میسوختند و بعضی دیگر با شمعلهائی از زغال سنگ. کنترل فرآیند اشتغال با دقت فوقالعادهای صورت میگرفت. در زمان سلسلهٔ مینگ (۱۳۶۹ ـ ۱۶۴۴) که ظروف آبی و سفید فراوان تولید میشد، بهترین کیفیت درخشندگی رنگدانهٔ آبی کوبالت را فقط با دماهای مشخص و با شعلهٔ کاهنده (اکسیدزدایی) به دست میآورند.
منبع : مطالب ارسال شده
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
غزه ایران دولت سیزدهم رافائل گروسی رئیس جمهور دولت مجلس شورای اسلامی رهبر انقلاب محمد اسلامی انتخابات شورای نگهبان مجلس
هواشناسی سازمان هواشناسی تهران قتل بارش باران پلیس حجاب آموزش و پرورش سیل سلامت شهرداری وزارت بهداشت
قیمت خودرو خودرو شهرداری تهران مالیات مسکن حقوق بازنشستگان قیمت طلا ایران خودرو بازار خودرو قیمت دلار بانک مرکزی سایپا
نمایشگاه کتاب فضای مجازی رضا رویگری تلویزیون نمایشگاه کتاب تهران سینما تئاتر دفاع مقدس سینمای ایران سریال موسیقی کتاب
اینوتکس دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی دانش بنیان
اسرائیل رژیم صهیونیستی جنگ غزه فلسطین رفح آمریکا حماس روسیه چین ترکیه نوار غزه اوکراین
فوتبال پرسپولیس استقلال لیگ برتر لیگ قهرمانان اروپا ذوب آهن نساجی لیگ برتر فوتبال ایران بازی لیگ برتر ایران سپاهان جواد نکونام
اپل هوش مصنوعی فناوری سامسونگ آیفون گوگل مایکروسافت باتری ناسا
سازمان غذا و دارو خواب مواد غذایی کمردرد بیماران خاص زیبایی کاهش وزن بیمه