یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

راههای بهتری برای صرف بودجه


راههای بهتری برای صرف بودجه
یک بحثی در ورزش با عنوان مدیریت بودجه و داده‌ها وجود دارد مبنی بر اینکه تو بر اساس آنچه که در دست داری، خواسته‌هایت را اولویت بندی می‌کنی و براساس آن برنامه‌ریزی‌هایت را برای پیشبرد اهدافت انجام می‌دهی.
اما به نظر می‌رسد که در ورزش کشور این اتفاق نمی‌افتد. در واقع آقایان اصلا‌ اولویت‌ها را نمی‌شناسند که بتوانند بر اساس آن اهدافشان را مدیریت کنند در نتیجه اتفاقی که در عرصه ورزشی کشور می‌افتد این است که بودجه هدر می‌رود.
به طور مثال فلا‌ن باشگاه فوتبالی ایران که به سختی هم نتیجه می‌گیرد با فدراسیون ورزشی که می‌تواند در سطح آسیا یا سطوح بین‌المللی نتیجه بگیرد بودجه یکسانی دارد. با این اوصاف بانوان ورزشکار وضعیت بدتری دارند نه تنها حقوق نمی گیرند بلکه از نظر امکانات هم در مضیغه هستند.
براساس آنچه که گفته می شود حق زنان ورزشکار یک سوم بودجه فدراسیون ها است اما اگر بروید و تحقیق کنید می بینید که در اکثر فدراسیون های ورزشی این عملی نمی شود. بنابراین بودجه به صورت عادلا‌نه تقسیم نمی‌شود.
ورزشکاران زن ما در سال اخیر بهترین نتایج را گرفتند اما فوتبالیست ها بیشترین پول را می گیرند در حالی که ضعیف ترین نتایج ورزشی را هم معمولا کسب می کنند.
این چیزی نیست که من بگویم. آقای قره خانلو هم در یکی از مصاحبه‌هایش به این موضوع اشاره کرده و گفته بود. سوال این است که چه کسی در کجا و کدام شورا تصمیم گیـ‌ری ‌کرده و گفته است که حدود ۴۰ میلیارد تومان باید در لیگ هزینه کرد.
چه کسی تصمیم گرفته است که به یک بازیکن ۴۰۰ میلیون و به دیگری ۳۰۰ میلیون بدهیم. اگر چه این پول‌ها در مقابل پول‌هائی که در دنیا پرداخت می‌شود، چیزی نیست اما در مقایسه با بقیه رشته‌‌های ورزشی چه باید بکنیم؟
در نظام جامع توسعه کشور به این دلیل شورایی را تحت عنوان شورای ورزش قهرمانی پیش‌بینی کردیم که در آنجا پولی که به ورزش می‌دهیم، سیاستگذاری شود.
من معتقدم به این شکل نمی‌شود ورزش مملکت را اداره کرد. پولی که در ورزش سرمایه گذاری می‌شود نباید توسط یک عده خاص و با یک جهت گیری خاص سیاستگذاری شود.
وقتی ما بودجه کافی برای پرورش ورزشکارمان نداریم، وقتی ورزشگاه و محل تمرین در شهرستان‌ها وجود ندارد و زمانی که هیئت‌های ورزشی در استان‌ها کار کارشناسانه بر روی ورزشکاران انجام نمی‌دهند، چطور می‌توانیم فکر کنیم که برگزاری مسابقات در سطح استان‌ها می‌تواند به ما کمک کند.
زهرا سعیدی- کارشناس و دکترای تربیت بدنی از دانشگاه تهران