جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

هیچ چشمی به روی خطر بسته نمی شود


هیچ چشمی به روی خطر بسته نمی شود
فایروال به شما تضمین می دهد که شما به راحتی در اینترنت گشت وگذار کنید و با دوستان خود تا صبح پای گفتگو بنشینید و چت کنید و . . . در همین حال نیز مطمئن باشید که افراد دیگری حق تعرض به سیستم شما را نخواهند داشت.
از خطراتی که در محیط اطرافمان وجود دارد تا چه اندازه مطلع هستید، حتما زمانی که از منزل خارج می شوید درب منزل را سه قفله می کنید تا مبادا دزد وارد منزل شود و از لج اینکه پول و طلا پیدا نکرده، برود سراغ خط خطی کردن دفتر مشق فرزندتان و یا زمانی که در بیرون از منزل مشغول خرید روزانه اید حتما به پاکتی که فروشنده به شما می دهد نگاهی می اندازید که در مقابل چند هزارتومان پولی که به او داده اید جنس مطلوبی به شما داده باشد.
چنین احتیاط هایی لازم است که در حریم شخصی رایانه شما هم انجام شود. حتما با نصب یک نرم افزار دیواره آتش خوب، آن را سه قفله که هیچ، بلکه شش قفله کنید و با نصب یک نرم افزار ضدویروس اجناس دریافتی از اینترنت را به خوبی چک کنید و از محتویات پاکت دریافتی اطمینان لازم را به دست آورید. واقعا داشتن یک سپر بلا برای هر کامپیوتر لازم است، مرسوم است بین کسانی که قدری از کامپیوتر بیشتر از من می دانند از کلمه سپر بلا بجای فایروال (Firewall) یا دیواره آتش استفاده می کنند. سپر بلا از شبکه شما در برابر ترافیک های ناخواسته و همچنین نفوذ دیگران به کامپیوتر شما محفاظت می کند.
توابع اولیه یک سپربلا به این صورت هستند که اجازه می دهند ترافیک های خوب عبور کنند و ترافیک های بد را مسدود می کنند! پس یکی از ویژگی های سپربلا کنترل دستیابی آن است که بین ترافیک خوب و بد تمایز قائل می شود. فایروال به شما تضمین می دهد که شما به راحتی در اینترنت گشت وگذار کنید و با دوستان خود تا صبح پای گفتگو بنشینید و چت کنید و . . . در همین حال نیز مطمئن باشید که افراد دیگری حق تعرض به سیستم شما را نخواهند داشت.
از بسیاری از مردم شنیده ام که می گویند کار کردن با سپر بلا سخت است و یا چه معنی دارد که ما می خواهیم ده دقیقه اینترنت استفاده کنیم این همه ترس ولرز داشته باشیم! اما به راستی فایروال ها برنامه هایی هستند که می توانند شما را از خطرات احتمالی نجات دهند؟ به سادگی می توانید در اینترنت تعداد بی شماری از نرم افزارهای دیواره آتش را دانلود کنید. بسیاری از آنها نیز بصورت رایگان روی سیستم شما نصب می شوند و شما را از سوء استفاده قرار گرفتن مصون می دارند. نمونه بسیار ساده از یک فایروال متعلق به مایکروسافت است با نام اختصاری ICS یا همان (Windows Firewall/Internet Connection Sharing)، این نرم افزار برروی ویندوزهای XP به همراه بسته ترمیمی ۲ قابل اجرا است. همانطور که گفته شد ویندوز فایروال نمونه ساده از یک فایروال است و مناسب استفاده های تجاری برای یک سرور نیست، اما برای کاربران خانگی یک سپر بلای ساده و کارآمدی به حساب می آید و استفاده از اینترنت را برای شما شیرین می کند، چون از پیشامدهای خطرناک جلوگیری می کند.
اما داشتن یک سپر بلا شما را از دست نفوذگران اینترنتی در امان می دارد و غالبا کاری با نفوذگران خودی ندارد. نفوذگران خودی کسانی جز اطرافیان و خودمان نیستیم، این خود ما هستیم که با اجرای یک برنامه آلوده باعث بروز مشکلات امنیتی در سیستم خود و شبکه محلی خود می شویم. راه های مختلفی برای ورود ویروس ها و هکرهای خودمانی به کامپیوتر شما وجود دارد، مانند فلاپی دیسک، CD، کول دیسک، مشاهده بعضی از وب سایت ها، email، اجرای فایل های download شده از اینترنت و . .. بنابراین لازم است که تمامی این موارد به هنگام استفاده مورد کنترل یک ضدویروس قرار گیرند. به طور کلی هنگامی که می خواهید برنامه ای را از روی یک CD اجرا کنید و یا یکی از emailهایی که برایتان رسیده را باز کنید باید آنها را توسط یک ضدویروس بروزرسانی شده کنترل کنید.
عدم وجود یک ضدویروس مناسب بر روی سیستم عواقب خطرناکی را در پی خواهد داشت، زمانی که در حال تماشا کردن یک فیلم روی اینترنت هستید، خواندن یک نامه و یا بسیاری دیگر از کارهای روزمره و عادی دیگر . .. بدون آنکه بدانید در همان زمان شما به ویروسی اجازه داده اید تا کامپیوتر شما را بررسی و تحلیل کند. باید بدانید در بسیاری از مواقع زمانی که شما ویروسی را از بین می برید، ویروس برای ورود مجدد و فعال شدن در کامپیوتر شما قبلا چاره لازم را اندیشیده است و راه های دیگری (Backdoors) برای حمله مجدد به کامپیوتر شما را ایجاد کرده است. اما یک ضدویروس به راحتی می تواند هر موقع که شما اراده کنید تمام سیستم شما را کنترل کند و شما را از عدم وجود ویروس در کامپیوتر مطمئن سازد. هر یک از نرم افزارهای ضدویروس معمولا باید دارای چند خصوصیت باشند:
۱) مهمترین قسمت یک ضدویروس که هسته اصلی اطلاعات ویروس ها در آن ذخیره شده بانک اطلاعاتی ویروس ها است که نرم افزار باید بتواند در هر لحظه این بانک اطلاعاتی را از طریق اینترنت و سایت سازنده، آن را بروزرسانی کند تا سیستم شما را از جدیدترین ویروس های ساخته شده در امان قرار دهد. بسیاری از شرکت های تولیدکننده نرم افزار ضدویروس به دلیل عدم استفاده کاربران ایرانی از نسخه های اصلی نرم افزارشان قسمت بروزرسانی را برای ما محدود کرده اند. با توجه به این موضوع بهتر است از نرم افزارهای اصلی استفاده شود تا سیستم شما از انواع ویروس ها در امان بماند.
۲) دومین کار مهم یک نرم افزار ضد ویروس، چک کردن در دم محتوای فایل یا وب سایتی که می خواهید وارد آن شوید است. داشتن یک چنین ضدویروسی که علاوه بر اینکه سیستم شما را کند نکند و در لحظه فایل های شما را هم چک کند و درصورت مشاهده هرگونه مشکل در محتوای فایل شما را با خبر سازد از مهمترین خواص یک ضدویروس است.
۳) انتخاب یک عکس العمل در برابر یک فایل آلوده به ویروس از دیگر خواص نرم افزار ضدویروس است. پس از مرحله تشخیص آلوده بودن فایل به ویروس مهم ترین چیز نحوه برخورد با آن فایل است، به عبارتی ضدویروس باید این توانایی را داشته باشد که فایل آلوده شما را ترمیم کند و فایل تمیز به شما تحویل دهد، در غیر اینصورت به شما هشدار حذف فایل آلوده بدهد.
۴) از دیگر مهمات یک نرم افزار ضدویروس این است که بتواند تمام فایل ها از نوع مختلف را که می توانند محلی برای پنهان شدن ویروس باشند را کنترل کند. مثلا Registry ویندوز یکی از این محل ها به شمار می رود.در بین خطرات مجازی اطرافمان باید به تروجان ها نیز توجه داشته باشیم. شاید برداشت اکثریت ما از تروجان همان ویروس باشد ولی در واقع اینطور نیست. اگر بخواهیم برای تروجان یک تعریف ساده بیان کنیم می توانیم بگوییم: تروجان یک جاسوس است که توسط فرد نفوذگر با توجه به نیاز به اطلاعات قربانی آماده می شود و برای او ارسال می شود. یک تروجان می تواند به نفوذگر اطلاعات بسیار مهمی ارسال کند، به عبارتی:
۱) ارسال مشخصات شناسه و رمز عبور یاهو و گوگل و . ..
۲) و حتی ارسال مشخصات شناسه و رمز عبور کارت اینترنت شما
۳) ارسال مشخصات شناسه و رمز عبور ویندوز و محدود کردن سطح دسترسی شما با کامپیوتر شخصی خودتان مانند قفل شدن Task Manager یا Mscoing و یا Registry ویندوز توسط نفوذگر
۴) از کار انداختن نرم افزارهای ضدویروس و دیواره آتش نصب شده بر روی کامپیوتر
۵) در اختیار داشتن هارددیسک شما و پاک کردن فایل از کامپیوتر شما و یا اضافه کردن فایل توسط هکر یک تروجان می تواند خود را به شکل های مختلفی نشان دهد: درست حدس زدید دقیقا مثل کارتون باربا پاپا. تروجان در قالب یک عکس، یک فایل صوتی، و یا یک فایل Setup و . .. . برای شما ارسال می شود، پس سعی کنید از گرفتن هر فایلی از آدرس ها و اشخاص ناشناس خودداری کنید و حتما برای دانلود فایل و نرم افزار از سایت های معتبر استفاده کنید.
منبع : روزنامه ابرار