یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

۱۵ فوریه سال ۱۸۶۹ ـ طرحی که مغایر سنت و ارزش های آمریکایی است


دادستان کل آمریکا ۱۵ فوریه سال ۱۸۶۹ قرار منع تعقیب جفرسون دیویس رئیس کنفدراسیون آمریکا (رئیس جمهوری ایالات جنوبی جداشده از اتحادیه) و همکاران او و گردانندگان کنفدراسیون را صادر کرد و به این ترتیب هیچ کس به خاطر جنگ داخلی چهار ساله آمریکا با تلفات چند صد هزار نفری و ویرانی های فراوان مجازات نشد. این اقدام تاریخی جالب و کم نظیر که بعدا مورد تحسین اندیشمندان قرار گرفته مثالی شد که انتقامگیری و خط و نشان کشیدن دیگری در آن کشور پیش نیاید و حادثه مشابهی روی ندهد و زخمها در مدتی نه چندان طولانی التیام یابد. ۱۳۶ سال بعد در همین روز (۱۵ فوریه ۲۰۰۵) بررسی یک طرح تازه در مجلس نمایندگان آمریکا ادامه یافت که مغایر روح بسته شدن پرونده اتهامی جفرسون دیویس است و باعث اعتراض بسیاری از جمعیت های حقوق بشر، و آزادی های مدنی شده نسبت به آن شده است. اگر این طرح که عنوان «ریل آی دی اکت = قانون کارت واقعی» بر آن گذارده شده و نهم فوریه به مجلس داده شده است به همین صورت تصویب شود و به صورت قانون درآید دست دستگاه اجرایی برای اخراج برخی از خارجیان مهاجر از آمریکا، صرف نظر از نوع پروانه و طول اقامت آنان، باز و دست دادگاهها برای ممانعت بسته خواهد شد. هدف باطنی از ارائه این طرح دقیقا روشن نیست، ولی در صورت تصویب و اجرا موجب مطالعه مجدد پرونده و بررسی وضعیت و فعالیتهای کسانی خواهد شد که در آمریکا اقامت دارند ولی به تابعیت این کشور در نیامده اند. با اجرای آن همچنین پیش از صدور کارت شناسایی و دادن گواهینامه رانندگی به این عده، سوابق امنیتی آنان دقیقا بررسی خواهدشد که مدتی معطلی خواهد داشت.
رئیس کمیسیون قضایی مجلس نمایندگان آمریکا ضمن دفاع از این طرح گفته است: لازم است که دانسته شود که این مهاجران چه کسانی هستند و چرا آمریکا را برای سکونت خود انتخاب کرده اند؟. وی اضافه کرده است که ضمن این بررسی می شود به حقایق پی برد و افراد مورد سوء ظن، و افراد وابسته به تروریسم و یا متمایل به آن و ... را تشخیص و در هر وضعیتی که هستند اخراج کرد تا رویداد دیگری نظیر ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ پیش آمد نکند.
این طرح مورد اعتراض انجمنهای متعدد مدافع حقوق بشر و جمعیت های حامی مهاجران و نیز اتحادیه حقوق مدنی آمریکا قرار گرفته است که مدعی شده اند در کشوری که از مهاجران به وجود آمده است نباید چنین سخت گیری و شدت عمل صورت گیرد و مهاجران دیروز مهاجران امروز را بیرون کنند.
باید دانست که عملیات تروریستی در ایالات متحده تازگی و ارتباط به سه سال اخیر ندارد قبلا هم وجود داشته و سه رئیس جمهوری آمریکا در همین عملیات جان خود را از دست داده و نسبت به جان چند رئیس جمهور دیگر این کشور سوء قصد شده است از جمله فرانکلین روزولت که تحولات رفاهی فراوان برای این ملت به یادگار گذارده است. ۱۵ فوریه سال ۱۹۳۳ به سوی روزولت که در اتومبیلی رو باز از خیابان عبور می کرد پنج گلوله شلیک شد که یکی از گلوله به شهردار شیکاگو که در کنار او بود اصابت کرد و او را کشت. در این تیر اندازی چهار تن دیگر مجروح شدند و پلیس اسنادی به دست آورد که نشان داد تیرانداز از هواداران آنارشیست ها (عنوان قدیمی تروریستها) بود.
منبع : تاریخ ایران و جهان در این روز


همچنین مشاهده کنید