دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 29 April, 2024
مجله ویستا


پوشش گیاهی ، استان کهکلویه‌وبویراحمد


پوشش گیاهی استان به دلیل وجود دو نوع آب و هوای گرمسیری و سردسیری، متنوع است. در ناحیه سردسیری، به علت آب فراوان، پوشش گیاهی نسبتاً انبوه، متراكم و جنگلی است. در قلمرو گرمسیری، پوشش گیاهی اغلب تنك و نیمه انبوه است.
جنگل‌های استان كهگیلویه و بویراحمد حدود 650 هزار هكتار تخمین زده می‌شود و اكثر این جنگل‌ها در اثر بهره‌برداری بی‌رویه تخریب یافته و از شكل جنگل خارج شده است.
تنوع گیاهان جنگلی به گونه‌ای است كه 80 درصد آن زیر پوشش گونه‌ بلوط و 20 درصد باقی مانده مشتمل بر درختچه‌های بنه، كیكمه، ارس، زالزالك، زبان گنجشك و بادام وحشی است.
میوه بلوط عمدتاً به مصرف تغذیه احشام و دام‌ها و اهالی می‌رسد به ویژه در مناطقی كه در اثر عوارض نامساعد طبیعی تولید گندم ناچیز است، بلوط كمك زیادی به تغذیه مردم می‌كند.
بررسی‌ها نشان می‌دهد كه مراتع استان در سال‌های گذشته از نظر درصد پوشش و نوع گیاهان مرغوب،‌ كاملاً با وضعیت فعلی چه در ییلاق و چه در قشلاق متفاوت بوده است كه به علت چرای مفرط و عدم رعایت اصول فنی، علمی و فشار روزافزون دام‌ها، تخریب شده‌اند. در شرایط فعلی مراتع منطقه به جز بعضی از گیاهان غالب، غیرقابل بهره‌‌برداری بوده و احتیاج مبرم به عملیات اصلاحی، احیایی و قرق دارند. در استان كهگیلویه و بویراحمد گیاهان دارویی و صنعتی به وفور یافت می‌شوند. بسیاری از این گروه گیاهان با پختن یا به شكل دیگر در درمان بسیاری از بیماری‌ها مثمرثمر واقع می‌شوند.


همچنین مشاهده کنید