یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا


کینگ کنگ حقیقت دارد!


کینگ کنگ حقیقت دارد!
فرضیه و باور آنها این است که برخی از نمونه های جانوران که درجزایر و محیط های مرطوب و دور از سایر نشانه های حیات و فارغ و رها از تمدن زندگی می کنند، با چند موتاسیون و طی درازمدت می توانند بشدت بزرگ و تبدیل به «کینگ کنگ» شوند و به این افسانه حقیقت ببخشند!
تحقیق های گسترده
سولیبرمن، یک بیولوژیست که به عنوان مدیر برنامه های جانورشناسی و تشخیص گونه های مختلف زیست در سازمان بین المللی WWF کارمی کند، می گوید: ببینید، ما درمورد این گونه جزایر تحقیق های گسترده ای داشته ایم و بسیاری از مسائل را زیرنظر گرفته ایم و به این نتیجه رسیده ایم که امکان شکل گیری تدریجی جانوران بسیار بزرگتر از معمول و درشت تر از حد متعارف دراین گونه جزایر وجوددارد و البته نه به بزرگی کینگ کنگ ولی اصل قضیه را علم رد نمی کند. باور و حتی یقین ما این است که این روند و پروسه به خاطر دور و سوا بودن این گونه محیط ها از سایر نقاط شکل می گیرد و نوعی حالت ایزوله بودن در این مناطق وجوددارد. نبود رقابت زیستی بین موجودات این منطقه و کم و کمتر شدن آنها به آرامی باعث بزرگ و بزرگتر شدن انواع جانداران در این منطقه می شود. کافی است جزیره موردبحث هرچه دورافتاده تر و تا سرحد امکان از سرزمین و جزیره اصلی دور باشد تا به تدریج روند رشد و تحول جسمانی این موجودات شکل گیرد و سایز و اندازه شان بسیار بزرگتر شود. این پروسه به واقع باعث می شود که نمونه های جدیدی از جانداران و جانوران به وجود آید و نمونه های بزرگی را به چشم ببینیم که پیشتر نظایر آنها را نداشته ایم و به چیزی برسیم که برداشت افسانه وار و حدنهایت آن تبدیل به کینگ کنگ می شود.
هیولا در شهر
«کینگ کنگ» که نسخه اصلی و اوری ژینال آن در سال ۱۹۳۳ با بازی فی ری در رل اصلی ساخته و سپس نسخه دوم نیز به سال ۱۹۷۷ با ایفای نقش از جانب جسیکا لانگ همراه شد و حالا با بازی نائومی واتس در رل مرکزی برای بارسوم یک کار بلند داستانی را از روی این قصه بدوی و ساده اما جذاب بر پرده سینماهای جهان شاهد هستیم.
داستان ظهور و حمله یک موجود عظیم و کریه و غول آسا به شهر (نیویورک) و له شدن همه چیز و همه کس زیر دست و پای اوست. بعداً در بسط این ماجراها و قصه ها و البته در نسخه های دیگری که از روی اصل داستان ساخته شد (و حتی حیوان موردبحث هم در آن تغییر یافت و تبدیل به فیلم های بیست و چندگانه گودزیلا توسط ژاپنی ها شد) شهر و محل موردحمله نیز به کرات تغییر یافت و فیلمسازان به هرجا و مکانی سرزدند، اما اصل قصه به ما می گوید که اتفاق در جزیره و یا شهر و بندری مثل نیویورک روی می دهد و کینگ کنگ ناگهان از درون آب سربرمی آورد و وارد شهر می شود و همه را نابود می کند.
از دل تمدن
اما پیتر جکسون ماجرا را از سطح شهر و از دل تمدن دورتر ساخته و آن را به یک جزیره منتقل کرده و در نتیجه وقتی کینگ کنگ سربرمی آورد، اضافه بر تلاش برای محبوس نگه داشتن کاراکتر اصلی قصه (نائومی واتس) با دایناسورهای ماقبل تاریخ و همچنین خفاش های عظیم و موجودات پرنده بزرگ می جنگد و بینندگان ناگهان وارد جزیره ای متروک و سرشار از ستیز و برخورد می شوند.
موجودات به تصویرکشیده در این فیلم ظاهراً خیالی و برخاسته از تجسم و یک رؤیای صرف (و البته تلخ) هستند، اما همانطور که در سطور قبلی به آن اشاره شد، شاید حقایقی از زندگی جاری در جزایر متروک را نیز به دست دهند.
دیوید کوامن در کتاب «آواز دودو» که نگاهی به زندگی های درحال انقراض و یا سلوک های عجیب دور از نظر مانده در کره خاکی است، آورده است: «جزایر متروک و کم رفت و آمد، بهترین محل برای شکل گیری گونه ای ناشناخته و خطرناک از زیست است و در این مکان ها است که احتمال دارد بر اثر نبود تردد و کمبود ارتباطات، موجودات عظیم الجثه ای شکل گیرند که «کینگ کنگ» سقف و حداکثر و نهایت آنها است. در این مکان ها نوعی لابراتوارهای طبیعی و نمادهای عجیب از زندگی ناشناخته و ترسناک شکل می گیرد و ممکن است در آنها زیست ها و موجوداتی شکل گیرند که در باور و ذهن ما نمی گنجند و توضیحی علمی از آنها در دست نیست و ما در نگاه اول و حتی طی یک بررسی عمیق تر قادر به شناسایی آن نیستیم. اینجا ما به حد نهایت ناشناختگی در مورد موجودات جاندار برخورد می کنیم».
موجودات دایناسور وار
در جزایری از این دست نمونه های متعددی از جانوران بسیار بزرگ تر از معمول وجود دارد. یکی از آنها «تیره» ای است به نام اژدهای کومودو که شاید بزرگترین موجودات دایناسور وار (البته با ابعاد بسیار کوچک تر) باشند.آنها ۳ متر طول دارند و وزن شان به حداقل ۲۲۵ کیلو می رسد. کومودوها در جزایر کوچک و دور افتاده اندونزی یافت شده اند و موجوداتی هستند که پیشینه خوردن انسان ها را هم دارند و اگر آنها را واقعاً ببینید متوجه می شوید که با برخی موجودات به تصویر کشیده شده در فیلم جکسون تفاوت عظیمی ندارند. بعضی از این جانوران طی گذشت چند دهه به شکل و روال بزرگ کنونی درآمده اند که در علم بیولوژی مدتی طولانی محسوب نمی شود و برعکس مدتی «بسیار سریع» به حساب می آید.
در یک جزیره متروک در آتلانتیک جنوبی که نام آن گاف ایلندز است موش هایی وجود دارند که چند برابر گربه ها هستند و هر چیز را که به دست شان می رسد می خورند و حتی از روی درخت ها بالا رفته و پرنده ها را شکار می کنند و نام آنها را «موش اژدها» گذاشته اند.
شدت و حدت قضیه به حدی است که حتی سبب شده زندگی برخی از پرنده های کمیاب در این جزیره به خطر بیفتد و تیره و نژادشان در معرض انقراض قرار گیرد. گمان می رود که نمونه اولیه این موش ها از چند دهه پیش به جزیره گاف راه یافته و با استفاده از شرایط مساعد «تک زیستی» در آنجا و در هوای مرطوب آن مکان دچار موتاسیون و اوولوشن شده اند و از آنها «موش اژدها» های فعلی ساخته شده است. خورد و خوراک مناسب این موش ها هم در شکل گیری آنها سهم بسزایی داشته است به طوری که توانسته اند از گوشت تازه و مواد پروتئینی به بهترین شکل بهره گیرند و گوشت مناسب پرنده های شکار شونده ای مثل آلباتروس، آنها را ساخته و پرداخته تر کرده است.
جزیره پر رمز و راز
ماداگاسکار، جزیره ای پر رمز و راز در اقیانوس هند نیز محل شکل گیری موجودات عظیم و عجیب و متفاوتی طی سالهای اخیر بوده است و در میان آنها موجوداتی به نام «پرنده فیل» ها نمونه های روشن و خاصی به حساب می آیند که قد آنها از سه متر هم بلندتر است.نمونه های دیگری هم وجود دارند که بیش از ۸۰ کیلو وزن دارند. ماداگاسکار بیش از ۱۰۰ میلیون سال پیش از شرق آفریقا به لحاظ ساختار و پیوند جدا شد و همین مسأله سبب گشت به لحاظ زیستی به نوعی ایزوله و از سایر مناطق اطراف خود سوا شود و به تدریج و در درازمدت هزاران گیاه عجیب، ۳۲۰ نوع جانور مار مانند عجیب و ترسناک و ۱۱۰ پرنده کمیاب قدری بزرگتر از معمول بر اثر فرآیندهای مختلف در این محل شکل گیرند وپا به عرصه حیات بگذارند. اکثر این موجودات در جاهای دیگر دنیا وجود ندارند و فقط مشتق از محیط خاص زیستی خود هستند و بعضی از آنها به لحاظ جسم و اندازه و سایز بزرگتر از تمام انواع دیگر هستند.
... و نمونه های معکوس
البته در همین روند و در همان دنیایی که برایتان شرح دادیم نمونه هایی را هم داریم که باعث کوچک تر شدن برخی موجودات به لحاظ جسمانی شده اند که این روند را Dwarfism خوانده اند. به عنوان مثال در برخی جزایر مورد بحث فیل ها و حتی آهوها و گوزن ها به خاطر شرایط خاص زیستی شان به موجوداتی بسیار کوچک تر از معمول بدل شده اند. حال آن که یک قیاس ساده بین آنها وسایر فیل ها و گوزن ها تفاوت های موجود را گوشزد می کنند.اگر «کینگ کنگ» را مبنا بگذاریم و نه فقط این موجود خاص بلکه هر موجود نادر بزرگی را مبنا بگذاریم، مجبوریم توضیح بدهیم که پای گذاردن انسان (و آنچه تمدن می نامیم) به هر یک از این محدوده های زیستی باعث قطع وکوتاه شدن زندگی بسیاری از این موجودات نادر شده و چنین روندی راتسریع کرده است. شرایط خاصی سبب شده برخی از پرنده ها در این محیط های ایزوله شده حتی قدرت پرواز خود را از دست بدهند و فاقد «پر» شوند و به موجوداتی «زمین نشین» بدل و همسو با آن به خوراک جانوران دیگر بدل گردند.
جانوران منقرض شده
«پرنده فیل » های جزیره ماداگاسکار و «دودو» های جزیره ماری تیوس چنین سرنوشت تلخی را داشته اند. آمار و تحقیقات به ما می گویند که از سال ۱۵۰۰ به بعد حدود ۸۰۰ تیره از جانوران بر اثر فرآیندها و پروسه های خاص زیستی از بین رفته و منقرض شده اند و اکثر قریب به اتفاق این موارد در جزایری روی داده است که وصف شان را آوردیم.اما همسو با آن حیات موجودات بزرگی در این محل ها شکل گرفته است که هرچند کینگ کنگ نمی شوند اما نمادی حقیقی و زنده از آن هستند.
منبع:Herald Tribune
منبع : روزنامه ایران


همچنین مشاهده کنید