یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

منابع سرایت تب روده‏ای (تینوئید)


منابع سرایت تب روده‏ای (تینوئید)
تب روده‏ای در اثر باکتریی به نام سالمونلا ایجاد می‏شود. کانونهای سرایت تبهای روده‏ای مدفوع و گاهی ادرار بیماران یا ناقلین باکتری است. باکتری از راه دهان همراه با مواد غذایی و آب که به وسیله مدفوع آلوده شده‏اند وارد می‏شود و باعث ابتلا شخص سالم می‏گردد. در نقاطی که آب مشروب لوله کشی نشده است سرایت توسط آب چاه یا رودخانه انجام می‏گیرد، ولی در شهرهای لوله کشی شده بیشتر توسط اغذیه خصوصا گوشت، شیر، تخم مرغ و فراورده‏های لبنی و غیره انجام می‏پذیرد. در نقاط گرمسیر مگس و گرد و غبار نیز ممکن است سبب آلودگی غذاها گردند. در انتقال عفونت، ناقلین باکتری نقش مهمی را دارند. ۲تا ۳درصد از مبتلایان به صورت ناقل در می‏آیند که برخی از آنها به صورت ناقل مزمن در آمده و باکتری را بیش از یکسال دفع می‏نمایند. ناقلین موقتی به کسانی گفته می‏شود که باکتری را پیش از سه ماه و کمتر از یک سال دفع نمایند. به همین جهت آشپز یا کسانی که با مواد غذایی سرو کار دارند اگر ناقل باکتری باشند بی اندازه خطرناک هستند. زیرا سبب سرایت بیماری به مشتریان خود می‏گردند. این بیماری در بسیاری از نقاط دنیا به صورت اندمی وجود دارد و در تمام سنین ظاهر می‏شود ولی عملا در شیر خواران و اشخاص مسن کمتر دیده می‏شود.
منبع : واحد مرکزی خبر


همچنین مشاهده کنید