پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

اعتیاد به اینترنت باید از دوران کودکی کنترل شود


اعتیاد به اینترنت باید از دوران کودکی کنترل شود
اینترنت می‏تواند تاثیرات منفی زیادی بر سلامت جسم و روح نوجوانان بگذارد. این تاثیرات در زمینه‌ها‌ی گوناگون اعم از بازیهای کامپیوتری، ارسال پیام یا چت کردن در چت روم‌ها‌ حادث می‏شود.
به گزارش مهر، اعلام کرد: چنانچه متوجه شدید فرزندتان ساعات متوالی پشت کامپیوتر می‏نشیند و به فعالیتهای گوناگون اعم از بازی و چت و ارسال پیام یا حتی گشت زنی در اینترنت می‏پردازد وارد عمل شوید. شاید به نظر شما چیز جالبی در این کامپیوتر وجود نداشته باشد اما برای فرزندتان جذاب است.
کارشناسان توصیه می‏کنند: چنانچه فرزندتان به دنبال پذیرش اجتماعی است، به دنبال باشگاهها یا انجمنهایی باشید که بتواند با عضویت در آن وقت خود را به شیوه ای دیگر بگذراند. اگر هم مسئله بازی است محدودیتهایی در این بازیها در نظر بگیرید. البته همه اینها مستلزم این است که خودتان در زمانی که در منزل هستید مرتب در حال استفاده از کامپیوتر نباشید، زیرا در این صورت منع کردن فرزندان نتیجه ای ندارد.
استفاده از اینترنت را به طور کامل ممنوع نکنید. فقط در مورد زمان و نوع استفاده از آن قوانین مشخص و موجه تعیین کنید و به آن متعهد باشید.
به دنبال نرم افزارهایی باشید که استفاده از اینترنت را محدود می‏کنند. دستگاه کامپیوتر را در جایی از منزل قرار دهید که امکان سرکشی و نظارت شما وجود داشته باشد. برای مثال فرزند شما در اتاقی در بسته به کار با آن نپردازد. اگر احساس کردید باید واکنشی در مقابل برخی برنامه‌ها‌ نشان دهید اینکار را بکنید و از دیگر اعضای خانواده نیز بخواهید با شما همکاریهای لازم را بنمایند.
علائم و نشانه‌ها‌یی در مورد اعتیاد به اینترنت وجود دارد که می‏تواند هشداری برای والدین تلقی شود. دردهای جسمی مانند سردرد، قرمزی و سوزش چشمها، کمردرد، کم خوابی یا بی خوابی، وقتی در حال استفاده از اینترنت است خوشحال تر و سرحال تر باشد، افت تحصیلی در درس و مدرسه، عدم تمایل به فعالیتهای گروهی -خانوادگی و بودن با دوستان، از جمله این علائم است.
بیشتر کودکان به اینترنت دسترسی دارند . گشت و گذار در وب علاوه بر اینکه تجربه شگفت آوری برای کودکان است ، سرشار از خطر نیز هست. بعضی مربیان و والدین آگاهی ندارند که کودکان در حین استفاده از اینترنت با مطالب نامناسب مواجه می شوند. سوالی که در اینجا مطرح است این است که حین استفاده از اینترنت چه عواملی برای کودکان ایجاد مزاحمت می کند و باعث پریشانی آنها می شود؟ آیا تفاوت سن و جنس در این میان مهم است و از همه مهمتر اینکه کودکان به هنگام رویارویی با اطلاعات مضر و مزاحم چه عکس العملی از خود بروز می دهند؟
معمولترین تجارب مثبت کودکان، بازیهای کامپیوتری ، استفاده ICQ , MSN و اتاقهای گفتگو می باشد. تقریباً ۵۰ درصد از کودکان مورد بررسی، دارای تجارب منفی، موقع استفاده از اینترنت بودند. کودکان ، رویارویی با نقاشی یا عکسهای محرک احساسات جنسی را به عنوان تجربه منفی گزارش می کنند که این نقاشی یا عکسها که باعث رفتارهای خشونت آمیز در کودکان می شود ، اغلب با ویروسهای کامپیوتری و ... همراه هستند. تقریباً ۸۰ درصد کودکان در مورد تجارب منفی خود با دیگران صحبت می کنند اگر چه انتظار می رود که این افراد مربی یا والدین باشند اما ۴۵ درصد کودکان تجارب منفی خود را با دوستان خود در میان می گذارند. مفهوم عملی:فقط با شناخت این حقایق است که می توانیم در مورد اینکه چگونه اینترنت را به مکان امنی برای کودکان تبدیل کنیم شروع به تفکر کنیم.
ارزش:مطالعات نشان می دهد که تجارب کودکان از اینترنت با سن و جنس آنها مرتبط است.

حجت قاجارگیر
منبع : مطالب ارسال شده