سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

۲۹ دی ـ ۱۹ ژانویه ـ « ادگار آلن پو » و سبک او در نگارش داستان کوتاه به مناسبت زادروز او


۲۹ دی ـ ۱۹ ژانویه ـ « ادگار آلن پو » و سبک او در نگارش داستان کوتاه به مناسبت زادروز او
« ادگار آلن پو » نویسنده ای كه به نگارش « داستان كوتاه » نظم نوین داد و سبكی را كه الگوی این كار شده است بكار بست ۱۹ ژانویه ( در روزی چون امروز ) در سال ۱۸۰۹ در شهر بوستون آمریكا دیده به جهان گشود. وی در عین حال یك شاعر بود.
تاریخ ادبیات عمومی ( جهان ) از آلن پو به عنوان فردی كه در تكامل داستان كوتاه نویسی سهم به سزا دارد یاد كرده است . اهمیت و نفوذ آلن پو در دهه های اخیر كه مردم وقت و حوصله خواندن داستان مطول ندارند بیشتر شده است . او در كنار حرفه روزنامه نگاری ۱۲۰ دادستان كوتاه نوشت و یك دیوان ، شعر سرود كه اشعارش عمدتا طنز گونه است . آلن پو سالها سردبیر روزنامه رجیستر چاپ شهر بالتیمور آمریكا بود . حرفه روزنامه نگاری باعث شده بود كه داستانهای كوتاه او روح واقعی داشته باشند زیرا انعكاس واقعیت ها ی روز هستند و استحكام نوشته در واقعی تلقی شدن آنها جای تردید باقی نمی گذارد. وی در چهل سالگی هنگام عبور از خیابان در شهر بالتیمور بر زمین افتاد و در گذشت .در آن زمان تشخیص علت مرگ او امكان نداشت ولی اخیرا با انجام آزمایش روی باقیمانده جسد او نشان داده است كه بیماری سل و خونریزی ناگهانی ریه باعث مرگ او شده بود.
آلن پو هنگامی كه سه ساله بود پدر و مادر خود را از دست داد و یك ثروتمند ساكن ریچموند ویرجینیا وی را به عنوان پسر خوانده بزرگ كرد . پدر خوانده برای ادامه تحصیل نخست او را به انگلستان و سپس به دانشگاه ویرجینیا فرستاد.
آلن پو در جریان تحصیل به قمار معتاد شده بود و چون از پرداخت پولی كه باخته بود استنكاف كرده بود جریان را به پدرخوانده اش اطلاع داده بودند و او كمكهای خود را قطع كرد و پو مجبور به ترك تحصیل شد. این وضعیت باعث شد كه دختر مورد علاقه خود را كه باهم نامزد شده بودند از دست بدهد و مجبور شود برای ادامه زندگی به خانه عمه اش به بالتیمور برود ؛ ولی غم از دست دادن نامزد ، اورا تا سال آخر عمر رها نساخت . آلن پو بعدا ازدواج كرد اما نامزد اول را فراموش نكرد و سرانجام در آخرین سال عمر خود پس از فوت همسر اولش موفق به ازدواج با او شد .
داستانهای الن پو كه در سال ۱۸۴۹ فوت شد هنوز تجدید چاپ می شوند .. یكی از نوشته های او « تیمور لنگ ( امیر تیمور ) Tamorlane» عنوان دارد كه خواسته است درآن استقامت و پایداری را نشان دهد و عنوان دیگری « العارف »! است و ....
منبع : تاریخ ایران و جهان در این روز


همچنین مشاهده کنید