دوشنبه, ۲۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 13 May, 2024
مجله ویستا

شرایط استثنایی؛ حرف های استثنایی


شرایط استثنایی؛ حرف های استثنایی
● نگاهی به داستان پردازی ملوانان انگلیسی
وزارت دفاع انگلیس در اقدامی غیرعادی و خلاف قوانین حاكم بر آن كشور، با امضای قراردادهای مالی میان ۱۵نظامی انگلیسی آزاد شده و رسانه های خبری، به دلیل قرار گرفتن انگلیس در «شرایط استثنایی» موافقت كرده است.
دولت انگلیس كه مقهور اقدام انسانی و با این حال مقتدرانه جمهوری اسلامی ایران شده، در اقدامی كه محافل سیاسی و خبری و مردمی انگلیس آن را «ننگین» خوانده اند به ۱۵نظامی انگلیسی اجازه داده است كه در قبال دریافت پول كلان از اعترافات خود برگشته و با بستن چشمان خود به روی حقایق، رأفت اسلامی و محبت دولت و ملت ایران، بی شرمانه داستانسرایی كنند.
شكی نیست در تهران واقعیت ها و حقایق بازگو شد و در این شرایط استثنایی باید حرف های استثنایی زده شود.
۱۵نظامی و تفنگدار انگلیسی كه با ۲ قایق نظامی، روز سوم فروردین ماه ( ۲۳مارس) بطور غیرقانونی وارد آب های سرزمینی ایران شدند و مرزداران دریایی ایران آنها را بازداشت كردند، تحت تأثیر رفتار مهربانانه و دوستانه ایرانیان ترغیب شدند كه در دوران بازداشت بارها و بارها ضمن قدردانی ازملت و دولت ایران، شرمسارانه ازاقدام غیرقانونی خود در ورود به آب های سرزمینی ایران عذرخواهی كنند.
برخلاف سناریوی لندن كه بعد از مدتی از بازگشت نظامیان انگلیسی به كشورشان و خارج شدن از قرنطینه به نمایش گذاشته شد، این روش، اظهارات مكتوب و از پیش طراحی شده نظامیان انگلیسی را در همان آغاز نمایش زیر سؤال برد.
شبكه خبری «العالم» روز دوشنبه تصاویر جدیدی را از دوران بازداشت نظامیان انگلیسی پخش كرد در حالیكه این نظامیان سرگرم بازی شطرنج، پینگ پنگ، مطالعه، تماشای تلویزیون و صرف غذا و میوه بودند. در چهره های خندان نظامیان انگلیسی كه بسیار سرحال و شاداب به نظر می رسیدند تنها چیزی كه مشاهده نمی شد، تألمات روحی، آثار خستگی و بازداشت بود.
این اقدام بازدارندگی ایران در حالی در اوج اقتدار و قدرت صورت گرفت كه آمریكا و انگلیس و دیگر متحدان آنها برای جلوگیری از دستیابی ملت ایران به فناوری هسته ای برای استفاده صلح آمیز، جمهوری اسلامی ایران را به تحریم و انزوا تهدید می كردند.
اقدام قانونی و منطقی ایران دوست و دشمن را وادار كرد كه به پیروزی ایران و شكست انگلیس اعتراف كنند و «جان بولتون» سفیر سابق آمریكا در سازمان ملل كه به دشمنی لجوجانه با ایران شهره است، ناگزیر شد، اعلام كند كه ایران هم هنگام بازداشت و هم هنگام آزادی نظامیان انگلیسی در جایگاه برنده و پیروز این رویارویی قرار داشت.
همانگونه كه پیش بینی می شد، لندن تاب سرزنش ها برای تحمل این شكست نظامی و سیاسی را نداشته باشد، نظامیانی را كه داوطلبانه بارها به نقض حریم آب ها ی سرزمینی ایران اعتراف و از این بابت عذرخواهی كرده بودند، وادار كند كه تصنعی و نمایشی در مقابل دوربین ها قرار بگیرند و برخلاف اخلاق همه چیز خود را در مقابل پول و البته برای خرید آبرو و حیثیت نظامی و سیاسی از دست رفته دولت انگلیس بفروشند.
«محمود احمدی نژاد»رئیس جمهوری اسلامی ایران زمانی كه با اعلام آزادی نظامیان انگلیسی به عنوان هدیه ای به ملت انگلیس، همه جهانیان و به ویژه لندن را غافلگیر كرد با پیش بینی رفتار دولت انگلیس با توجه به سابقه قبلی، از تونی بلر نخست وزیر انگلیس خواست كه این نظامیان را به دلیل بازگویی حقایق و اعتراف به تجاوز به آب های سرزمینی ایران در تنگنا قرار ندهد.
دولت بلر این درخواست انسان دوستانه را نادیده گرفت و نه زیر آنها را فقط فشار قرار داد تا اعترافات گذشته خود را انكار كنند بلكه با تطمیع نظامیان آزاد شده با پول، آنها را وادار به داستان سرایی كرد.
وزارت دفاع دولت بلر در یك اقدام غیرعادی و خلاف قوانین حاكم این كشور اعلام كرد كه امضای توافقات مالی با رسانه های گروهی از سوی نظامیان آزاد شده به بهانه «شرایط استثنایی» انگلیس بلا مانع است.
براساس گزارش های مطبوعاتی تاكنون شماری از این نظامیان پذیرفته اند كه در قبال داستان سرایی و نادیده گرفتن حقایق ۲۵۰هزار پوند از رسانه های گروهی در چارچوب یك توافق نظامی - رسانه ای دریافت كنند.
«فی ترنی» ۲۷ساله و مادر یك دختر كه بیش از همه نظامیان انگلیسی مشمول رأفت اسلامی قرار گرفت و حتی یكبار در آستانه آزادی قرار داشت اما رفتار دولت بلر تهران را به تجدید نظر در این تصمیم وادار كرد، پذیرفته است در قبال دریافت یكصد هزار پوند ضمن كتمان حقایق با روزنامه «سان»و شبكه تلویزیونی «آی تی وی» داستانی ساختگی را كه سناریوی آن در وزارت دفاع انگلیس نوشته شده است، بازخوانی كند.
خانم «سالی فیلك»كه دختر ۱۹ساله اش «الیانور» به همراه ۳ نظامی انگلیسی دیگر هفته گذشته در جریان حمله ای در بصره كشته شد، به روزنامه تایمز گفته است : «ین مایه ننگ است كه نظامیان انگلیسی در مقابل دریافت پول داستان سرایی كنند».
محافظه كاران مخالف دولت كارگری انگلیس به ریاست تونی بلر نیز از این معامله رسانه ای - نظامی در انگلیس ابرازنگرانی كرده و حزب لیبرال دموكرات انگلیس نیز نسبت به احتمال درز مسائل حساس در جریان داستان سرایی های نظامیان آزاد شده، هشدار داده است.
روزنامه ایندیپندنت با انتقاد از وزارت دفاع انگلیس تأكید كرده است: تعجب آور است كه در ازای كشته های انگلیسی درعراق، پولی نمی دهند اما به نظامیانی كه آزاد شده اند چندین برابر دستمزد ماهانه پرداخت می شود.
روزنامه دست راستی دیلی تلگراف نیز در سرمقاله خود نوشته است كه برگزاری این سیرك تبلیغاتی و مطبوعاتی (مصاحبه مكتوب نظامیان انگلیسی آزاد شده) در این سطح نازل، از دولت انگلیس انتظار نمی رفت.
خانواده های نظامیان انگلیسی كه در عراق كشته شده اند از اینكه اجازه ندارند قصه مرگ فرزندان خود را بفروشند، احساس می كنند كه فروش داستان جعلی دوران بازداشت نظامیان انگلیسی كه جز سرافكندگی و شرم برای دولت و نظامیان انگلیسی دستاوردی به همراه نداشت، توهینی بزرگ به ملت انگلیس است.
منبع : روزنامه ایران