دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 29 April, 2024
مجله ویستا
آجیل سویا و خواص آن
نروید بر زمین هرگز گیاهی
كه ننوشتهست بر برگش دوایی «نظامی»
آجیل سویا اخیراً وارد بازار شده و در زمره تنقلات شمرده میشود. این آجیل سرشار از پروتئین است كه به تقلیل كلسترول و تنظیم اندازه قند خون یاری میكند. در ضمن به علت برخورداری از ضد اكسیدكنندهها و ایزوفلاوونها، كمك بزرگی در رویارویی با انواع سرطانها به حساب میآید.
فرآورده یادشده در قیاس با دیگر تنقلات نه فقط از حیث مقدار پروتئین، املاح و ویتامینهای بسیاری را داراست كه از جهت قیمت هم مقرون به صرفه میباشد. ایزوفلاوونهای سویا
به واقع واحدهایی از «فیتواستروژن» در سویا وجود دارند كه موجب پیشگیری از ابتلا به سرطان، پوكی استخوان و امراض قلبی میشوند و همین طور باعث كاهش عوارض دوران یائسگی میگردند.
سویا نه تنها از لحاظ آهن، ویتامینهای گروه b، كلسیم و روی غنی است، بلكه تنها پروتئین گیاهی است كه همچون پروتئینهای حیوانی حاوی تمام اسیدهای آمینه ضروری است. از آنجایی كه میزان پروتئین روزانه مورد نیاز زنان ۵۰ گرم و مردان ۶۸ گرم است، ۱۰۰ گرم آجیل سویا در سنجش با سایر آجیلها بیشترین میزان پروتئین را دارا است. طعمهای آجیل سویا
آجیل سویا در طعم و مزههای نمكی، بینمك، معطر (گلپر)، فلفلی و ترش عرضه میشود.
● آجیل سویا و ارزش سلامتی
«ایزوفلاوون»های آجیل سویا به ویژه «ژنیستین» به عنوان یك ضد «استروژن» سبب به تعویق افتادن رشد سرطانی یاختهها از جمله سرطانهای سینه، پروستات، روده بزرگ و ریه میگردد.
آجیل سویا نه تنها منبع غنی كلسیم است، بلكه جذب آن را نیز آسان میكند. افزون بر این، وجود «ایزوفلاوون»های آجیل سویا، تحلیل كلسیم استخوانها را كاسته و موجب تقویت توده استخوانی میشود.
پژوهشها، حاكی از آنند كه مصرف مرتب و مدام چهار تا شش بار در روز (لااقل ۵۰ گرم) آجیل مزبور ممكن است آرتروز زنان و مردان را بكاهد.
مصرف این آجیل، به خاطر برخورداری از آمیزههای (تركیبات) ایزوفلاوون، اسیدهای آمینه، آرژنین، گلایسین، سرشار بودن از الیاف گیاهی، فینواستروژنها، ساپونین و لیستین، ارزانترین، مؤثرترین و سریعترین راه جهت كاهش میزان كلسترول خون و بیماریهای قلبی است.
آجیل سویا حاوی آمیزههای «بیواكتیوی» است كه موجب كاهش و كوچك شدن یاختههای چربی و افزایش توده عضلانی در بدن میشود.
ایزوفلاوونهای موجود در آجیل سویا برای درمان و جلوگیری از پیر شدن پوست و رفع چروك و همچنین آجیل سویا در داشتن پوست شاداب، جوان و بدون چروك بسیار اثر دارد. الیاف گیاهی موجود در آجیل سویا تأثیر مثبتی بر تنظیم سطح گلوكز خون دارد. ضمناً مقادیر فراوان اسیدهای آمینه گلایسین و آرژنین موجود در آجیل سویا سبب تقلیل انسولین خون میشود.
هیپوتیروئیدیسم در خانمهای مسن بسیار رایج است. لذا با اصلاح برنامه غذایی روزانه و مصرف آجیل مذكور، میزان عملكرد غده تیروئید بهبود مییابد.
در دوران یائسگی، سنتز استروژن در زنان كاسته میگردد. با توجه به ساختار شیمیایی ایزوفلاوونهای آجیل سویا با هورمون استروژن، مصرف منظم و پیاپی آجیل سویا میتواند باعث جلوگیری از عوارض دوران یائسگی مخصوصاً گُرگرفتگی شود.
وجود درصدهای بالای املاح معدنی در آجیل سویا مانند كلسیم، پتاسیم، فسفر، گوگرد و ... سبب حفظ تعادل عصبی و دفاع بدن در برابر عفونت میگردد.
ا.امیردیوانی
منابع:
۱- صادقی، صدیقه، «آجیل سویا».
۲- یادداشتهای پراكنده شخصی از منابع معتبر.
منابع:
۱- صادقی، صدیقه، «آجیل سویا».
۲- یادداشتهای پراكنده شخصی از منابع معتبر.
منبع : مجله پیام زن
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
خلیج فارس ایران مجلس شورای اسلامی آمریکا مجلس دولت شورای نگهبان حجاب بودجه دولت سیزدهم جمهوری اسلامی ایران مجلس یازدهم
شهرداری تهران هواشناسی تهران فضای مجازی قتل شورای شهر پلیس شورای شهر تهران سیل وزارت بهداشت سازمان هواشناسی پایتخت
قیمت دلار ایران خودرو خودرو قیمت خودرو دلار بازار خودرو مالیات بانک مرکزی قیمت طلا سایپا مسکن تورم
تلویزیون سریال رسانه تئاتر موسیقی سینما سینمای ایران فیلم بازیگر کتاب قرآن کریم رسانه ملی
شورای عالی انقلاب فرهنگی سازمان سنجش انتخاب رشته باتری
رژیم صهیونیستی اسرائیل غزه فلسطین جنگ غزه حماس روسیه عربستان اوکراین نوار غزه ترکیه عراق
استقلال فوتبال پرسپولیس تیم ملی فوتسال ایران فوتسال سپاهان بازی تراکتور لیگ برتر انگلیس جام حذفی آلومینیوم اراک باشگاه پرسپولیس
اپل اینستاگرام همراه اول ایلان ماسک امارات گوگل تبلیغات آیفون ایرانسل فناوری سامسونگ ناسا
مواد غذایی سازمان غذا و دارو خواب دیابت سلامت روان پزشکی قانونی بارداری مالاریا دندانپزشکی