یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا


معماری داخلی


معماری داخلی
● آشپزخانه :
امروزه آشپزخانه ها به عنوان قلب هر خانه یاد می شود که در آن برای ایجاد تغذیه، پذیرایی و... استفاده می شود، جایی که غذاهای مورد علاقه طبخ می نماییم، دستور غذای جدید می دهیم، به همراه دوستان و خانواده بر سر میز غذا میل می نماییم، اولین قدم در طراحی آشپزخانه اندازه آن می باشد.
● فضاهای مورد نیاز در آشپزخانه :
اندازه و نقشه آشپزخانه نقش کلیدی را در چگونگی استفاده از فضاها دارد. اندازه های دقیق در طراحی فضا اهمیت بسیار دارد. به همین اندازه نیز مقدار ارتفاع یعنی سقف تا کف اهمیت دارد. ابتدا یک طرح تقریبی کشیده که در آن جای دربها _ پنجره ها و همچنین موقعیت دقیق لوله کشی ها را مشخص می نمایند. از کارهای بسیار مهم و جالب آن است که این اندازه ها را باید در موقع خرید لوازم و وسایلی مثل کاشی همراه داشته باشد، در آشپزخانه های خیلی کوچک بهتر است آنها را ساده و بی آلایش درست نمایید. از انباشت وسایل زیاد در آشپزخانه باید خودداری نمود زیرا از عملکرد آشپزخانه می کاهد و همچنین خطرناک نیز می تواند باشد.
یادآوری می شود که فضای کوچک را باید تیره کنیم که این کار می تواند هم لذت بخش تر و هم بسیار زیاد قابل استفاده و سودمند است.
وقتی که با یک مکان کوچک سروکار دارید مهمترین موضوع آن است که بتوانید بیشترین نور را از طبیعت بدست آورید. برای این کار یکی از راهها ایجاد پنجره های بزرگ است که بتوان نور بیشتری دریافت نمود. برداشتن درب ها نیز یکی از راههائیست که برای بزرگ کردن مکان مورد استفاده قرار می گیرد. شاید آشپزخانه های Open نیز بر اساس این ایده مورد استقبال قرار گرفته اند. ولی در بعضی مواقع برداشتن درب ها از نظر بهداشتی و نقشه معماری مشکل ساز است مثل زمانی که آشپزخانه و دستشویی نزدیک به هم قرار گیرند.
برداشتن یکی از دیوارهای آشپزخانه خود نیز می تواند بعنوان یک راه حل مورد استفاده قرار گیرد، که این عمل باعث باز شدن آشپزخانه به یکی از اتاقجهای نشیمن یا ناهار خوری را می دهد که با یک آرک یا راهروی وسیع به هم متصل شده اند.
یک آشپزخانه متوسط که اندازه آن ۳*۲ متر است می تواند دارای یک پیش خوان باشد که برای صرف یک شام غیر رسمی می توان از آن استفاده کرد.
موقعیت درب ها و پنجره ها به تعداد حالت قرار گرفتن اسباب در آشپزخانه ارتباط مستقیم دارد. بهترین طراحی که دارای کارایی بالایی است طراحی است که سینک ظرفشویی با اجاق گاز فاصله ای داشته باشد، اما با فاصله مناسب و در امتداد یکدیگر قرار گیرند.
این عمل فضای بسیار مناسبی برای آماده کردن غذا می دهد و همچنین جای مناسبی برای انباشته کردن ظروف چینی، برای شست و شو در اختیار قرار می دهد. یخچال نیز باید در مکانی دورتر قرار گیرد.
مرسوم است که جای سینک را زیر پنجره ای قرار داده تا هم لوله کشی آن راحت تر باشد و هم برای استفاده کننده منظره زیبایی فراهم شده باشد.
آشپزخانه های بزرگ یکی از سخت ترین مکان هایی است که می توان طراحی کرد. زیرا طراح را وسوسه می کند وسایل و امکانات بیشتری را در آشپزخانه جای دهد، در حالی که نیازی به این همه امکانات نمی باشد. از راههای دیگر طراحی آشپزخانه این است که قسمت جزیره ای درست کنید، این روش نوعی جایگاه مناسب برای کارکردن است.
● طراحی مطلوب فضای آشپزخانه :
▪ مشخص کردن سبک زندگی: اگر وضعیت کاری شما طوری است که زمان زیادی در آشپزخانه صرف نمی کنید بهتر است برای آشپزخانه مبالغ زیادی خرج نکنید.
▪ جایی برای قرار دادن میز بزرگ برای خانواده هایی که غذاهای غیر رسمی را ترجیح می دهند برای استفاده خانواده و دوستان مفید است.
▪ برای پذیرایی عالی از میهمانان بهتر است از آنها در فضای دیگری پذیرایی نمایید.
▪ اغلب کودکان مایل اند در پختن غذا و یا کارهای دیگر شما را همراهی نمایند لذا گرچه خانه وسیع دارید ولی استفاده از میز نقاشی _ رنگ آمیزی _ انجام تکالیف مدرسه کودکان در آشپزخانه قابل پیش بینی است.
▪ از موارد مورد احتیاج بسیار در آشپزخانه انباری برای وسایل اضافی و اسباب بازی هاست و از مهمترین اقدامات در این مرحله آن است که به نیازهای دوستان و فامیلی که سالخورده یا معلول هستند توجه بیشتری نمایید – مثلا استفاده از سطوح شیبدار (رمپ) بجای پله برای استفاده از صندلی چرخدار بسیار مناسب است.
▪ اگر دارای آشپزخانه تاریکی هستید قطعاً می خواهید که روشن تر جلوه کند، پس از رنگ های روشن مثل سفید استفاده کنید
منبع : پارسی گلد


همچنین مشاهده کنید