شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا
گرسنگی سلولی ایرانیان
درباره گرسنگی و تبعات آن، همه كموبیش میدانند، اما آنچه مهمتر است و کمتر درباره آن حرفی به میان میآید، گرسنگی سلولی است. ما بیشترمان خیال میكنیم اگر جثه درشتی داشته باشیم و اگر وزنمان با قدمان متناسب باشد، یعنی همه چیز تمام است در حالیکه چنین طرز فکری کاملاً اشتباه است. چه بسا آدمهایی که سالم به نظر میرسند اما سالها به خاطر یك كمبود تغذیهای ساده با مشكلات بزرگی دست و پنجه نرم میکنند و جالب اینکه بسیاری از این افراد نیز از درآمد نسبتاً مناسبی برخوردارند. پس مشکل را باید در جای دیگری جستجو کرد.
حقیقت این است که غذا تنها یك وسیله برای رفع گرسنگی و تأمین احساس لذت نیست بلكه فلسفه غذا خوردن چیزی ورای این حرفها است. غذا علاوه بر موارد یادشده، دارای تركیبات ارزشمندی است كه به آنها مواد مغذی گفته میشود و هر روز باید مقدار مشخصی از هر یك از این مواد، وارد بدن شود.
این مواد مغذی به دو دسته تقسیم میشوند:
درشتمغذیها (كربوهیدراتها، چربیها و پروتئینها) و ریزمغذیها (ویتامینها و مواد معدنی) كه نباید صرفاً برای تأمین انرژی و رفع گرسنگی مصرف شوند، بلكه برای ساخت و ترمیم بافتها و فعالیت صحیح ارگانهای مختلف نیز مورد نیازند و كمبود هر یك از آنها میتواند گرسنگی سلولی را بهوجود آورد. تا به امروز ۵۰ ماده مغذی ضروری شناخته شده است كه هر یك از آنها باید هر روز به مقدار مشخصی به بدن برسند، اما نكته مهم این است كه برخی از آنها میتوانند در بدن ذخیره شوند. متأسفانه ما ایرانیان آنقدر بد غذا میخوریم كه این ذخایر نیز معمولاً کفایت نمیکنند و علایم كمبود ظاهر میشوند.
حالا لابد میپرسید کدامیک از انواع گرسنگی سلولی در میان ایرانیان شیوع بیشتری دارد؟ آمارها نشان میدهند که اولین و گستردهترین گرسنگی سلولی، كمبود آهن است كه بیشتر بر اثر بدغذایی و عدم مصرف کافی گوشت قرمز، میوه و سبزیجات تازه در میان جوانان (و به خصوص دختران جوان) دیده میشود. و جای تأسف است که این مشكل در كشوری دیده میشود كه از نظر تولید میوه و سبزیجات گوناگون و باكیفیت، بسیار توانا است. دومین نوع شایع گرسنگی سلولی، کمبود یک ماده معدنی مهم به نام «روی» است كه در تقویت سیستم دفاعی بدن نقش دارد. كمبود ویتامین C به خصوص در خانمهایی كه بیشتر از غذاهای آماده و به اصطلاح فستفود استفاده میكنند، دیده میشود.
كمبود كلسیم نیز به دلیل هوای آلوده، عدم تحرك و کاهش مصرف لبنیات رو به گسترش است. كمبود ویتامین A هم به دلیل بی توجهی به مصرف میوه و سبزیجات تازه یکی از دیگر مشكلات تغذیهای جامعه ما است.
علاوه بر این موارد، كمبود ریبوفلاوین و اسید فولیك كه در دسته ویتامینهای گروه B جای میگیرد، روز به روز افراد جامعه را با مشكلات بیشتری روبهرو میكند. به همین دلیل است كه میبینیم بعضیها جثه نسبتاً مناسبی دارند اما كاراییشان كم است و مدام با ضعف و سردرد و سرگیجه دست به گریبانند و از مشكلات فكری و جسمیگوناگونی رنج میبرند. به همین دلیل است كه این روزها مسؤولان امر به فكر غنیسازی مواد غذایی افتادهاند كه البته یكی از كارآمدترین و مؤثرترین راههای موجود برای كمرنگتر كردن این مشكل مهم است.
منبع : پیک تندرستی
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
دولت سیستان و بلوچستان انتخابات دانشگاه تهران مجلس شورای اسلامی عراق چین دولت سیزدهم مجلس روز معلم رهبر انقلاب معلمان
سیل ایران هواشناسی آتش سوزی سازمان هواشناسی باران هلال احمر یسنا اصفهان شهرداری تهران معلم پلیس
ترکیه قیمت خودرو خودرو تورم قیمت طلا سهام عدالت قیمت دلار بازار خودرو دلار حقوق بازنشستگان ایران خودرو مسکن
مهران غفوریان ساواک تلویزیون سریال صداوسیما موسیقی مسعود اسکویی سینمای ایران رضا عطاران
موبایل
اسرائیل رژیم صهیونیستی غزه فلسطین جنگ غزه آمریکا روسیه حماس اوکراین نوار غزه انگلیس ایالات متحده آمریکا
فوتبال پرسپولیس استقلال لیگ برتر سپاهان باشگاه استقلال علی خطیر باشگاه پرسپولیس بازی لیگ برتر ایران تراکتور لیگ قهرمانان اروپا
اپل هوش مصنوعی آیفون خودروهای وارداتی ناسا گوگل تلفن همراه مدیران خودرو صاعقه
کبد چرب دیابت فشار خون طول عمر