یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

توسعه سرمایه‏گذاری‏ها، حرکت شتابان ایدرو


توسعه سرمایه‏گذاری‏ها، حرکت شتابان ایدرو
یكی از اصلی‏ترین فعالیت‏های ایدرو در سال‏های گذشته عبارت از توسعه سرمایه‏گذاری‏ها بوده كه در این راستا در چارچوب برنامه‏ای مدون و هدفمند، مسیر مطمئن و تحكیم‏یافته‏ای را در قالب هدف‏گذاری پیمود كه در گزارش عملكرد سازمان برای سال ۱۳۸۴ متبلور شده است. در این بخش به توسعه سرمایه‏گذاری كه در گزارش ارایه شده از سوی مدیریت محترم مطالعات و برنامه‏ریزی استراتژیك منعكس شده است، می‏پردازیم.
● توسعه سرمایه‏گذاری
با توجه به تاكید برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی كشور مبنی بر كاهش نقش تصدی دولت و فعال كردن بخش خصوصی از طریق اصلاح سیاست‏ها و مقررات و ایجاد فضای مناسب برای ورود سرمایه‏گذاران بخش خصوصی، سازمان در چارچوب استراتژی‏های تدوین شده، حمایت از بخش خصوصی را در سال ۱۳۸۴ نیز دنبال كرده است.
● استراتژی‏های توسعه سرمایه‏گذاری
▪ كمك به تسهیل سرمایه‏گذاری خارجی و بخش خصوصی داخلی و جلب مشاركت ایرانیان توانمند خارج از كشور بر اساس الگوی سرمایه‏گذاری مشترك (به طور میانگین ۱۰ درصد سازمان، ۲۰ درصد بخش خصوصی و ۷۰ درصد تسهیلات بانكی).
▪ پشتیبانی طرح‏های مصوب در زمینه توسعه صنایع پیشرفته با اولویت بخش خصوصی.
▪ ارتقاء توان تخصصی و اجرایی در صنایع پیشرفته.
▪ ایجاد ساز و كارهای مناسب جهت جذب دانش فنی و تكنولوژی.
▪ ایجاد بستر مناسب جهت افزایش ایده‏های صنعتی نو.
▪ استفاده از مشاورین معتبر و مجرب داخلی و خارجی.
▪ تقویت زیرساخت‏های پژوهشی و بهبود مكانیزم انتقال دانش فنی.
● توسعه سرمایه‏گذاری‏های صنعتی
توسعه سرمایه‏گذاری در حوزه‏های مورد تاكید با تمركز بر توسعه ظرفیت‏های بخش خصوصی و جلب و جذب مشاركت سرمایه‏گذاران خارجی یكی از محورهای اصلی برنامه سازمان بوده است. از آنجا كه فرایند به بهره‏برداری رسیدن طرح‏های سرمایه‏گذاری، فرایندی ۳-۵ ساله است لذا انتظار می‏رود نتایج طرح‏ها در سال‏های آینده مشهود گردد.
حوزه‏های مورد تاكید شامل صنایع حمل و نقل (زمینی، هوایی، دریایی و ریلی)، ماشین‏آلات (ماشین‏آلات كشاورزی، راهسازی، معدنی و سنگین)، صنایع پایین دستی پتروشیمی، تجهیزات صنعتی (با اولویت تجهیزات نفت، گاز و پتروشیمی) می‏باشد.
● عملكرد سرمایه‏گذاری‏های صنعتی
▪ طرح‏ها از منابع سازمان / شركت‏های تحت پوشش:
در دست اجرا بودن ۲۰ طرح سرمایه‏گذاری و چندین طرح مطالعاتی در قالب طرح‏های امكان‏سنجی با اعتباری بالغ بر ۳۸۵۱/۶ میلیارد ریال. اعتبار جذب شده جهت این طرح‏ها از منابع سازمان بالغ بر ۱۴۲۶ میلیارد ریال است كه ۳۰۸/۷ میلیارد ریال آن در سال ۱۳۸۴ برای این طرح‏هإ؛ جذب شده است. تصویب ۲ طرح با برآورد سرمایه‏گذاری بالغ بر ۲۶۳/۲ میلیارد ریال و افزایش اعتبار ۴ طرح به مبلغ ۸۱۵/۱۵ میلیارد ریال.
پرداخت ۱۴۶/۴ میلیارد ریال به منظور تعدیل هزینه طرح‏های شركت‏ها.
راه‏اندازی ۲ طرح پرس ۶۳۰۰ تنی و ذوب مجتمع صنعتی اسفراین جمعا با سرمایه‏گذاری ۹۳۸ میلیارد ریال (از منابع دولتی) و اشتغالزایی ۴۱۵ نفر.
▪ طرح‏های سرمایه‏گذاری با مشاركت بخش خصوصی:
در دست اجرا بودن ۲۷ طرح سرمایه‏گذاری با اعتبار ۹۸۱۰/۲ میلیارد ریال با مشاركت بخش خصوصی. سرمایه جذب شده جهت این طرح‏ها بالغ بر ۷۴۷/۹ میلیارد ریال شامل ۴۶۹ میلیارد ریال تسهیلات بانكی و ۲۷۸/۹ میلیارد ریال آورده سهامداران است. تاسیس و یا ورود به ۶ شركت با برآورد سرمایه‏گذاری بالغ بر ۲۸۴۸/۹ میلیارد ریال به منظور اجرای طرح‏های سرمایه‏گذاری.
تبادل تفاهم‏نامه جهت ۱۰ طرح با پیش‏بینی سرمایه‏گذاری ۱۷۳۱۲ میلیارد ریال با بخش خصوصی و تصویب ۱۴ طرح با حجم سرمایه‏گذاری ۵۷۲۰/۸ میلیارد ریال.
راه‏اندازی طرح‏های تولید واگنهای مسافری و باری با سرمایه‏گذاری ۱۵۹ میلیارد ریال، كارخانجات نساجی فردوس با سرمایه‏گذاری ۱۶۹ میلیارد ریال و چاپ سیلك روی چینی با سرمایه‏گذاری ۶۵/۵ میلیارد ریال.
منبع : مجله گسترش صنعت