یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

رمزگشایی از پروژه کاندیداتوری عبداله نوری


رمزگشایی از پروژه کاندیداتوری عبداله نوری
از همان ابتدای مطرح شدن نام «عبداله نوری» در زمره نامزدهای انتخاباتی ریاست جمهوری، بسیاری با این پرسش مواجه شدند که اساسا طرح نام وی – که بر حسب سابقه مخدوش قطعا رد صلاحیت خواهد شد – با چه اهدافی همراه است؟
چرا از میان طیف گسترده ای از اصلاح طلبان که قابلیت ها و شرایط بهتر و معقول تری برای کاندیداتوری انتخابات آتی در آنها موجود است، نام فردی چون «نوری» که سال هاست «شیخ خاموش» لقب گرفته و از عرصه سیاست فاصله گرفته است، دیگر بار مطرح می شود؟
در تبیین ابعاد این موضوع گفتنی هایی وجود دارد:
۱) سازمان غیرقانونی ادوار تحکیم، اولین تشکلی بود که نام عبداله نوری را به عنوان گزینه پیشنهادی مطرح کرده و پس از تبلیغات ابتدایی که بر سایت «ادوار نیوز» قرار داد، موجی از مصاحبه را در راستای طرح نام وی در فضای رسانه ای آغاز کرد.
پس از آن، سایت ضدانقلابی «روز» اقدام به انعکاس مصاحبه های صورت پذیرفته پیرامون نوری کرد تا پروژه «چهره کردن» وی سرعت بیشتری یابد.
وب سایت ضد انقلاب نیز یکی پس از دیگری نام وی را بر خروجی های خود قرار دادند و بدین گونه بود که نام وزیر کشور دوران خاتمی در زمره نامزدهای مورد حمایت بخشی از بدنه سیاسی برای تصدی ریاست جمهوری آتی پذیرفته شد.
۲) عمده افرادی که از سوی رسانه های اپوزیسیون در خصوص کاندیداتوری نوری مورد مصاحبه قرار گرفتند بر شاخصه های رفتاری ساختارشکنانه وی در پایان عمر حضورش در بافت حکومت اشاره داشته و آنچه که از وی، یک عنصر متخلف و مطرود را در تقابل با حاکمیت به تصویر کشید به عنوان اصلی ترین دلیل انتخاب نوری معرفی شد.
طرف‌های اظهار نظر کننده در خصوص اصلاح طلب خاموش، عمدتا از طیف مخالف نظام برگزیده شده و در گفت و گوهای خود از نوری به عنوان یک «منجی» برای شرایط کنونی یاد کردند.
۳) اما حقیقت چیست؟ سازمان غیرقانونی ادوار تحکیم به عنوان مجری اصلی چنین پروژه ای چه در سر می پروراند؟
احمد زیدآبادی که در چند مقاله خود، از خاتمی برای پای نگذاشتن در انتخابات دعوت به عمل آورده است به چه دلیل با اصرار از آمدن نوری و طرح نام وی به عنوان تنها کلید راهگشای قفل بسته موجود یاد می کنند؟
پاسخ به این سوال مهم، سرانجام و پس از گذشت چند هفته از آغاز این پروژه، در نشست اخیر دفتر تحکیم بر زبان دبیر کل سازمان ادوار تحکیم جاری شده است: «آنچه ما در مورد نوری گفتیم یک طرح است و نه یک استراتژی که من بخواهم تمام اجزایش را برای شما مطرح کنم، بحث انتخابات هم که مطرح می شود خواه ناخواه باید چهره ای وجود داشته باشد، شما عالی ترین استراتژی را با یک آدم ضعیف نمی توانید پیش ببرید».
زیدآبادی در ادامه سخنانش، پشت پرده واقعی طرح نام «عبداله نوری» از سوی گروه های اپوزیسیون را برملا می کند: «شما یک کاندیدایی معرفی می کنید، اگر تایید شد که چه بهتر، اما اگر نشد منظور اصلی ما ایجاد یک نیروی قوی در سطح جامعه است که بتواند روی تحولات بعدی اثرگذار باشد».
حال جای آن است که اهل دقت در پی یافتن پاسخی بر این پرسش ها باشند که مخالفان نظام از کدام «تحولات» در آینده سخن به میان آورده و بر این اساس چه ابزاری را اختیار کرده اند؟
منبع : شبکه خبر دانشجو