سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

مهر تائید رهبری بر کارنامه هاشمی


مهر تائید رهبری بر کارنامه هاشمی
در طول روزهای گذشته حملات تخریبی علیه آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس جدید مجلس خبرگان رهبری، از شدت زیادی برخوردار بوده است. برخی روزنامه های افراطی نزدیک به جناح مدعی اصولگرایی از جمله روزنامه کیهان آغاز گر حملات تند تخریبی علیه شخصیت هاشمی در روزهای اخیر بوده اند و سایت های مدعی هواداری از دولت از جمله یکی از این سایت ها نیز معرکه گیر ماجرای تخریبهای غیر اخلاقی علیه این شخصیت برجسته نظام جمهوری اسلامی بوده است.
هر چند کیهان سعی کرد پس از انتخاب هاشمی رفسنجانی در یک چرخش موضع ۱۸۰ درجه ای خود را در صف موافقان رئیس مجلس خبرگان رهبری قرار دهد اما هنوز برخی سایت های سیاسی مخالف هاشمی و مدعی هواداری از دولت به تحلیل های غیراخلاقی خود ادامه می دهند. به نظر می رسد هدف این گروه ها این است که میان هاشمی و نظام و رهبری فاصله ایجاد کنند که البته با تدبیری که از هاشمی سراغ داریم بعید به نظر می رسد. این گروه ها قصد دارند تا با اختلاف نمایی میان دیدگاه های رهبری و هاشمی رفسنجانی سعی کنند جایگاه هاشمی را در خبرگان رهبری مخدوش کنند و از " فعال تر شدن" این مجلس پرقدرت جلوگیری نمایند. از آنجایی که به عقیده نگارنده تقویت هاشمی، تقویت جایگاه اعتدال و حسن اجرای قانون اساسی در کشور است به نظر می رسد باید این توطئه را خنثی کرد.
اما مخالفان هاشمی به خوبی می دانند که امروز مشغول انجام چه پروژه ای هستند آنها با نام بردن از یک ماجرای تاریخی در جمهوری اسلامی، می خواهند هاشمی رفسنجانی را از قدرت به طور کامل حذف کنند. حذف هاشمی به معنی تضعیف جایگاه میانه روها در حاکمیت است.
اما اصلاح طلبان به عنوان جدی ترین هواداران رئیس جدید مجلس خبرگان رهبری نباید وارد این دام شوند و باید درک کنند که هاشمی در فضایی می تواند از اعتدال و میانه روی حکومتگران دفاع کند و فضا را به این سمت هدایت کند که جایگاه او تثبیت شده باشد و در خطر نباشد. یک هاشمی که دائم می خواهند بین او و رهبری نظام اختلاف بیندازند توان کار کردن ندارد.
چرا که اساس کار هاشمی در رایزنی است و چنین سیاه نمایی هایی مانع از فعالیت های هاشمی می شود. ما باید درک کنیم که هاشمی و رهبری نظام دو دوست قدیمی و یار دیرینه هستند که اتحاد و نزدیکی بین آنان می تواند اعتدال و میانه روی را به عرصه سیاسی ایران تزریق کند.
مطالب زیر، تنها گوشه ای از تاییدات مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنه ای مدظله العالی از کارنامه آیت الله هاشمی رفسنجانی در هشت سال دولت (سازندگی) است که از سایت معظم له ir.Khamenei.WWW: برگزیده و بدون هیچ توضیحی می آوریم.
▪ پیشتر نیز روزنامه مردم سالاری چنین مطالبی را درباره حمایت های رهبری از خاتمی منتشر کرده بود :
۱) "ما منورتر و روشن تر و سابقه دارتر و شناخته شده تر و درد آشناتر و رمز آشناتر از ایشان با مسایل انقلاب، کس دیگری را سراغ نداشتیم. نمی شود گفت شما بهتر از من ایشان را می شناسید، چون سوابق انس و ارادت و آشنایی من با آقای هاشمی، خیلی طولانی است، اما شما درمدت کارتان با ایشان در مجلس شورای اسلامی، ازنزدیک همه این موارد را خوب احساس کرده اید. ملت ما بحمدالله ایشان را می شناسند و این، آینده خوبی را نوید می دهد." ( ۲۴ خرداد ۱۳۶۸)
۲) "خدا را شکر که اراده و رای ملت عزیز، بار سنگین امانت و مسوولیت الهی را بر دوش توانای مردی بزرگ از فرزندان اسلام و حواریین امام عظیم الشان (قدس سره)، عالمی مجاهد و فقیهی اسلام شناس و سیاستمداری هوشمند و مدیری دردآشنا و دلسوز قرار داد. شخصیتی که پرونده تلاشش در راه خدا و مجاهداتش برای حاکمیت دین و اعتلای کلمه اسلام، حتی پیش از نخستین روزهای شروع نهضت آغاز شده و سرگذشت رنج ها و سختی ها و فعالیت های کم نظیر را در خود گنجانیده است. چهره موجهی که به برکت حرکت در صراط مستقیم انقلاب، همواره امین امام (قدس سره) و محبوب امت بوده و ان شا»الله از این پس نیز خواهد بود." (۲۱ مرداد ۱۳۶۸)
۳) "به مساله حمایت و پشتیبانی از دولت اشاره کردم، اصلا به سرانجام رسیدن انقلاب، به این متوقف است. در مورد همه دولت ها، این نکته صادق است و در مورد این دولت که در راسش، شخصیتی مثل آقای هاشمی رفسنجانی قرار گرفته است نیز صادق است. انصافا وضع ایشان، اظهر من الشمس است و فایده ایشان برای انقلاب و اسلام، برای همه واضح و روشن می باشد. حمایت از این دولت، مضاعفا واجب و لازم است. مبادا خدای نکرده ائمه جمعه تحت تاثیر حرف این و آنی قرار بگیرند که گاهی چرندی، اتهام بی ربطی و یا مطلب واهی و بی اساسی را مطرح می کنند. حالا اگر یک نفر در یک جلسه خصوصی حرفی را می زند، بحث دیگری است، اما امام جمعه نباید این حرف ها را قبول بکند، تا در حرف ها و اعمال و منش او واضح بشود. اینطور چیزها را رعایت بکنید."(۷ خرداد ۱۳۶۹)
۴) " من به جرات عرض می کنم که از اول انقلاب تا حالا، ما هیچ رئیس دولتی، مثل رئیس دولت امروز نداشتیم. البته روسا و اعضای دولت های گذشته، عناصر برجسته و مخلص و ممتاز و خوب و بالا بودند; اما حالا از گذشته هم خوبتر و ممتازتر و بالاتر است." (۱۵ ۳/ / ۶۹)
۵) "امروز بحمدالله در راس دستگاه های اجرایی کشور، کسی است که امام در تمام طول دوران انقلاب و قبل از آن و بیشتر از همه بعد از انقلاب تا لحظه وفاتشان، نهایت اعتماد و اطمینان را به او داشتند; رئیس جمهور ما. ایشان کسی است که اینقدر مورد اعتماد امام بود، اینقدر به امام نزدیک بود، حرف های امام را بیشتر از آنها شنیده، درد دل های امام را بیشتر از دیگران شنیده و خبر دارد. حالا عده ای همینطور حرف می زنند و اصلا نمی دانند که حرف دل امام چه بود!"
۶) " امروز رییس جمهور ما، از نظر من که سالیان متمادی است ایشان را می شناسم، یک مجتهد قطعی است. این هم از برکات خدا بر ماست. ما رییس جمهوری داریم که از لحاظ درس های حوزه ای، یک مجتهد و از لحاظ تفکرات اسلامی، یک متفکر سطح بالا با سوابق فراوان است." (۱۵ / ۳ / ۶۹)
۷) هیچ وقت مثل امروز، مسوولان کشور، رئیس جمهور و دولت، شخصیت های برجسته و ممتازی نبودند. امروز بحمدالله رئیس جمهوری در راس قوه اجرایی ماست که مایه امید و مورد علاقه و اعتماد امام در همه امور سیاسی و نظامی در کشور بود. این را ما شاهد بودیم. این، یک امتیاز بزرگ است که امروز بحمدالله ملت ما دارد. (۲۹ ۵/ ۶۹/)
۸) «... شخص رئیس جمهور و خصوصیات ایشان که مردی مومن، عالم، مجاهد فی سبیل الله، مسلط بر امور کشور، مجرب و کارآزموده است، به جای خود محفوظ می باشد. بحمدالله شخص رییس دولت و آحاد وزرای ما هم از این امتیازات بزرگ برخوردار هستند." (۲۹ خرداد ۱۳۷۵)
۹) "واقعا در دوران جنگ، هنر بزرگ انقلاب این بود که بتواند کشور را همین طور حرکت دهد و راه ببرد. در دوران جنگ، هیچ فرصتی که قابل ذکر باشد، در مقیاس توقعات و نیازهای این کشور، برای ساخت زیربناها و تامین زیرساختاهای یک توسعه حقیقی و یک رشد واقعی اقتصادی و مادی، به وجود نیامد. در طول این مدت چند سالی که ما بعد از جنگ می گذرانیم، خوشبختانه دولت موفق شده است در این زمینه، کارهای بزرگی را انجام دهد که حقیقتا می توان این را امروز گفت که یک زیر ساخت مستحکم اقتصادی، در کشور به وجود آمده است." (۷۵/۶/۸)
۱۰) "... البته خوب; برای شخص من، هیچ کس آقای هاشمی رفسنجانی نخواهد شد; اما امیدواریم برای ملت بشود..." (/۲ ۳ ۷۶/)
۱۱) " من فراموش نمی کنم، روزهای بعد از جنگ در آن جلسه ای که به دستور امام تشکیل شد، چند نفری برای طرح خطوط اصلی بازسازی کشور نشستیم; به نظر خودمان آرزوهای بزرگی را در آن نوشته ها آوردیم، بحث کردیم و تصور نمودیم، که ان شا»الله در طول چندین سال انجام گیرد. آنچه در این هشت سال ریاست جمهوری شما اتفاق افتاده، از آنچه که آن روز ما آرزو داشتیم، بیشتر است و حقیقتا کشور بازسازی شد." (مرداد ۱۳۷۶)
۱۲) "خدا را شکر می کنیم. جناب آقای هاشمی، به عنوان یک روحانی انقلابی، کارآمد، متدین و متعبد، برای مردم ما مطرح هستند و این خصوصیاتی است که در ایشان هست." ( ۹ مرداد ۱۳۷۶)
۱۳) " من در تمام طول مدت هشت سال، در جریان کارهای شماها قرار داشتم، هم به وسیله گزارش های مستقیم، هم از طرقی که برای اطلاع گیری، در دسترس من بوده است. علاوه بر اینکه به طور مستمر- اقلا هفته ای یک بار- جناب آقای هاشمی با من ملاقات می کردند. در این ملاقات ها و جلسات، گزارش کارها، طرح مسایل، طرح مشکلات، نظرخواهی و مشاوره در امور گوناگون نیز بوده است. این جلسات، جلسات پربرکتی بود." (مرداد ماه ۱۳۷۶)
۱۴) " نقش موثر و تعیین کننده نامزدهای ریاست جمهوری در خلق این حماسه بزرگ ملی، انکار ناپذیر و سپاس از آنان بر همگان لازم است. اینجانب تشکر وافر خود را به همه آقایان به ویژه جناب حجت الاسلام والمسلمین آقای هاشمی رفسنجانی که خود از ذخایر انقلاب و از چهره های برجسته نظام جمهوری اسلامی ایرانند، تقدیم می دارم و امیدوارم این برادر عزیزم و همسنگر دیرین مانند همیشه در عرصه های مهم نظام اسلامی نقش آفرین باشند." (روزنامه جام جم: ۵ تیر ۸۴، ص ۲)
۱۵) "در خلال این انتخابات، برخی کارهایی انجام گرفت که بنده به عواملی که این کارها را انجام دادند، بدبینم; این تخریب هایی که صورت گرفت، بعضی از تخریب ها البته از روی بی توجهی بود; بعضی از آقایان و نامزدها یا طرفداران آنها با محاسباتی، حرف هایی نسبت به نظام زدند که واقع بینانه نبود; خیلی از مثبتات نظام، از کارهای بزرگ نظام نادیده گرفته شد و سیاه نمایی شد و پیشرفت های عظیمی که به وسیله دولت ها در این سال ها به وجود آمده، ندیده گرفته شد; اینها از روی غفلت بود، لکن بعضی از این تخریب ها از روی غفلت نبود، تعدادی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری مورد تخریب قرار گرفتند، تخریب های غیرمنصفانه و ناجوانمردانه; حتی شخصیت موجه مثل آقای هاشمی رفسنجانی که شخصیت محترم و باسابقه ای است، از دم این تخریب ها در امان نماند، این حادثه بدی بود. رحمت الهی را نباید با اینگونه کارها آلوده کرد; با اینکه ما تاکید کرده بودیم، امروز چون گذشته است، من نصیحت می کنم; اما مسوولان قضایی و غیرقضایی، غیر از نصیحت، وظایف دیگر هم دارند; آنها عوامل این تخریب ها را تعقیب کنند و آنها را پیدا کنند. یک عده به طور مسلم از روی جهالت و غفلت این کار را کردند، که البته فعل حرامی انجام گرفت..." (۷ تیر ۸۴)
منبع : روزنامه مردم سالاری


همچنین مشاهده کنید