یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا


پرواز نخستین هواپیمای تاریخ جهان و درگذشت سیمون بولیوار، قهرمان استقلال آمریکای جنوبی


پرواز نخستین هواپیمای تاریخ جهان و درگذشت سیمون بولیوار، قهرمان استقلال آمریکای جنوبی
● پرواز نخستین هواپیمای تاریخ جهان
۱۰۷ سال پیش در روز ۱۷ دسامبر سال ۱۹۰۳ میلادی دو آمریکایی به نام برادران رایت موفق شدند با هواپیمایی که اختراع کرده بودند ، پرواز کنند.
اورویل و ویلبور رایت هر یک به نوبت توانستند در جریان ۴ پرواز ده ها متر را برفراز ساحل کیل دویل در ایالت کارولینای شمالی بپیمایند.
این نخستین بار در تاریخ بود که دستگاهی که وزن آن به مراتب سنگینتر از هوا بود به پرواز درآمد.
هواپیمای آنها به نام رایت فلایر ۲۷۴ کیلو وزن داشت و دارای ۲ بال موازی به طول ۱۲ متر ، یک موتور احتراقی به قدرت ۱۲ اسب و ۲ پروانه بود.
ابتدا اورویل با هواپیما پرواز کرد ، سپس ویلبور موفق شد پروازی به مدت ۵۹ ثانیه را انجام داده و مسافت ۲۶۰ متر را برفراز تپه های ماسه ای ساحل کیل دویل بپیماید.سرعت هواپیما در این پرواز به ۴۸ کیلومتر در ساعت رسید.
گرچه این یک آزمایش ساده جلوه می کند ، اما یک مرحله حیاتی در تاریخ هوانوردی محسوب می شود.
هواپیماهایی که در دهه بعد ساخته شدند تفاوت چندانی با الگوی هواپیمای برادران رایت نداشتند.
تحول صنعت هوایی بعد از جنگ جهانی اول آغاز شد و با اختراع موتور جت در اواخر جنگ جهانی دوم روند تحول صنعت هوانوردی سرعت گرفت.
به این ترتیب در روز ۱۷ دسامبر سال ۱۹۰۳ میلادی دو برادر آمریکایی به نام های اورویل و ویلبور رایت موفق شدند با هواپیمایی که اختراع کرده بودند ، پرواز کنند.
این پرواز سرآغاز دوره ای بود که بشر در جریان آن توانست چند برابر سرعت صوت پرواز کرده و حتی فضا را تسخیر کند.
● درگذشت سیمون بولیوار، قهرمان استقلال آمریکای جنوبی
۱۷۷ سال پیش در روز ۱۷ دسامبر سال ۱۸۳۰ میلادی سیمون بولیوار ،قهرمان استقلال آمریکای جنوبی در نزدیکی شهر سانتامارتا در کلمبیا به دلیل ابتلا به بیماری سل درگذشت.
سیمون بولیوار در روز ۲۴ ژانویه سال ۱۷۸۳ میلادی در شهر کاراکاس ونزوئلا و در یک خانواده اشرافی متولد شده بود. او در سن ۹ سالگی پدرش را از دست داد.
سیمون ابتدا در ونزوئلا و سپس در اروپا تحصیل کرد و پرورش یافت.
او در اروپا توانست دانش های ادبی و علمی خود را عمیق تر کرده و با آرمان های دموکراتیک الهام گرفته از انقلاب فرانسه آشنا شود.
این آرمان ها زندگی او را تحت تاثیر قرار داده و او را به مبارزه برای استقلال قاره آمریکای جنوبی متقاعد کرد.
سیمون بولیوار در سفر ایتالیا هنگام صعود از کوه مقدس این جملات را بر زبان آورد: «در مقابل شما سوگند می خورم ، به خداوند پدرانم سوگند می خورم ، به پدرانم سوگند می خورم ، به شرافتم سوگند می خورم و به میهنم سوگند می خورم که هرگز تا قبل از گسستن زنجیرهایی که قدرت حاکمه اسپانیا به ما تحمیل کرده به بازوی خود استراحت و به روح خود آرامش نخواهم داد».
از آوریل سال ۱۸۱۰ میلادی ، کلنل بولیوار به یکی از رهبران عمده جنبش آزادی بخش ونزوئلا تبدیل شد.
در روز ۶ اوت سال ۱۸۱۳ میلادی ، سیمون بولیوار از سوی شورای شهر کاراکاس عنوان «لیبرتادور» (آزادکننده) را یافت.
با این حال ، در ژوئن سال ۱۸۲۱ میلادی بود که سیمون بولیوار پس از پیروزی در کارابوبو توانست اسپانیایی ها را از خاک ونزوئلا بیرون براند.
از آن پس ، سیمون بولیوار تلاش خود را معطوف آزاد کردن سایر مستعمرات اسپانیا در قاره آمریکای جنوبی کرد.جنگ در پس جنگ.
بولیوار موفق شد استقلال کلمبیا ، اکوادور ، پرو و بولیوی را به دست بیاورد.
بولیوار قدرتمند از پیروزی هایش جمهوری کلمبیا بزرگ را با ادغام تمام این کشورها تاسیس کرد و خود رئیس جمهور این جمهوری پهناور شد.
بولیوار در جریان کنگره پاناما در سال ۱۸۲۶ میلادی تلاش کرد یک کنفدراسیون از جمهوری های اسپانیایی آمریکا را تشکیل دهد.
او آرزوی تاسیس «ایالات متحده آمریکای جنوبی» را داشت اما در تلاش خود شکست خورد.
سیمون بولیوار که توسط رقبایش از قدرت ساقط می شود در سن پدرو آلخاندرینو یک مزرعه در نزدیکی شهر سانتامارتا در انزوا در می گذرد.
به این ترتیب ، در روز ۱۷ دسامبر سال ۱۸۳۰ میلادی سیمون بولیوار ، قهرمان استقلال آمریکای جنوبی در نزدیکی شهر سانتامارتا در کلمبیا به علت ابتلا به بیماری سل درگذشت.
علی رغم فتوحات و کسب استقلال کشورهای آمریکای جنوبی از استعمار اسپانیا ، سیمون بولیوار در انزوا در می گذرد و یک کشیش فقیر سرخ پوست مراسم مذهبی را بر بالین بولیوار محتضر برگزار می کند.
بهرام افتخاری
منبع : روزنامه جام‌جم


همچنین مشاهده کنید