یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا


امروز شنبه ۲ شهریور ماه سال ۱۳۸۷ هجری شمسی؛ در تاریخ


امروز شنبه ۲ شهریور ماه سال ۱۳۸۷ هجری شمسی؛ در تاریخ
امروز شنبه ۲ شهریور ماه سال ۱۳۸۷ هجری شمسی؛ برابر با ۲۱ شعبان سال ۱۴۲۹ هجری قمری و ۲۳ اوت سال ۲۰۰۸ میلادی
● ۸۹ سال پیش درچنین روزی - دوم شهریورماه سال۱۲۹۸هجری شمسی:
استاد حاج احمد رائض هنرمند گرانقدر میناکاری، مینیاتور و تذهیب درشهرهنرپروراصفهان به دنیا آمد. احمد رائض عاشق هنربود و در۱۲سالگی به شوق آموختن نقاشی به شاگردی استادانی چون حاج منصورُ المُلک درآمد. بدین ترتیب ایشان رموزنقاشی و تذهیب کاری را فراگرفت. استاد احمد رائض موضوع کارهای مینیاتور خود را از خمسه نظامی انتخاب می کرد که جزو دشوارترین موضوعات نقاشی بشمار می رود. ایشان پس ازپیروزی انقلاب اسلامی مدتها سرپرست کارگاه مینیاتور و مینای وزارت فرهنگ و آموزش عالی بود. استاد رائض درسال۱۹۵۹میلادی درنمایشگاه بین المللی بروکسل جایزه دوم نمابشگاه را دریافت کرد.
● ۹۲۳ سال پیش درچنین روزی - ۲۱شعبان سال ۵۰۶هجری قمری:
«ابوسعید عبدالکریم بن محمّد سَمعانی» ملقّب به تاجُ الاِسلام محدث و مورخ معروف قرن ۶هجری قمری درمَروْ متولد شد. سمعانی برای کسب علم بیشترایام خود را درسفرگذراند و به ایران، عراق، شام، حجاز و ماوراء النهر مسافرت کرد و از عالمان هرشهر و دیار بهره علمی برد. معروفترین اثرسمعانی کتاب اَلاَنْساب است که به اَنسابِ سَمعانی نیزشهرت دارد. تاریخ مرو دیگر اثرسمعانی است که از منابع مهم تحقیق درباره منطقه مرو بشمار می‏‎رود.
● ۶۶۱ سال پیش درچنین روزی - ۲۱شعبان سال ۷۶۸هجری قمری:
« اِبْن بُصَیْص زُبَیْدی» نحودان و لغت شناس مشهور یَمَنی درقرن ۸هجری قمری، دیده ازجهان فروبست. این عالم مسلمان مُکَنّی به« اَبوالعَبّاس» و ملقّب به« شهاب الدّین» بود. زبیدی علاوه برنحو و لغت درعروض نیز استادی توانا محسوب می‏شد. بطوریکه ازسراسرعربستان و عراق برای دانش اندوزی درعلم نحو به محضراو می‏‎شتافتند. ازجمله ‏آثارزبیدی «عروض وقَوافی» را می‏توان نام برد.
● ۸۴ سال پیش درچنین روزی - ۲۱شعبان سال ۱۳۴۵هجری قمری:
حاج میرزا حسین قریب ملقّب به شَمسُ العُلَماء و متخلص به ربّانی عالم و شاعر گرانقدر معاصربدرود حیات گفت. قریب پس از تحصیل علوم عالی مذهبی و ادبی، مدت ۱۰سال در هندوستان به تعلیم و تعلّم روزگارگذارند و سالها مدرّس دارالفنون تهران و دانشکده حقوق دانشگاه تهران بود.« اشعارحکیمانه، رساله منظوم درباره اصول، نورُ الحَدیقه، تاریخ خطاطان وتاریخ نقاشان معروف ایران» ازتألیفات شمس العلماء ربّانی بشمارمی‏‎روند.
● ۶۶ سال پیش درچنین روزی - ۲۳اوت سال۱۹۴۲میلادی:
خونین ترین درگیریها میان دو ارتش شوروی و آلمان نازی به وقوع پیوست. این برخوردهای خونین درجنگهای استالنیگراد میان این دو ارتش روی داد و تنها در همین روز۴۰۰۰۰سربازروسی و آلمانی کشته شدند. علت وقوع این جنگ آن بود که هیتلر بطور صریح دستورداده بود که با هروضعیتی شهر استالنیگرد باید فتح شود. ازاین روسپاه نازی حملات خود را آغاز کرد و باوجود تلفات بسیارازهردوطرف جنگ بدون نتیجه پایان یافت.
منبع : سایت خبری ایران


همچنین مشاهده کنید