شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا


امروز پنجشنبه ۱۰ بهمن ماه سال ۱۳۸۷ هجری شمسی؛ در تاریخ


امروز پنجشنبه ۱۰ بهمن ماه سال ۱۳۸۷ هجری شمسی؛ در تاریخ
امروز پنجشنبه ۱۰ بهمن ماه سال ۱۳۸۷ هجری شمسی؛ برابر با ۲ صفر سال ۱۴۳۰ هجری قمری و ۲۹ ژانویه سال ۲۰۰۹ میلادی
● ۳۰ سال پیش درچنین روزی - ۱۰بهمن ماه سال۱۳۵۷هجری شمسی:
تحصن روحانیان درمسجد دانشگاه تهران به اوج خود رسید و بیش از۲۰۰۰تن ازآنان دراین مکان متحصن شدند. کمیته استقبال ازحضرت امام خمینی اعلام کرد: “ نظربه اینکه دولت ایران با فرود یک فروند هواپیمای ارفرانس موافقت کرده است. حضرت امام ساعت۹صبح روزپنجشنبه ۱۲بهمن وارد تهرا خواهند شد.” این کمیته ازمردم خواست که درمسیرحرکت حضرت امام ازمیدان آزادی تا میدان انقلاب برای استقبال ازایشان اجتماع کنند. همچنین صبح این روزفرودگاه مهرآباد و دیگرفرودگاههای کشور بازشد و اعلام گردید که ازسپیده دم تا غروب آفتاب فرودگاهها بازند ولی درساعات شب تعطیل می‎شوند.
● ۸۳ سال پیش درچنین روزی - ۱۰بهمن ماه سال۱۳۰۴هجری شمسی:
کتابخانه مجلس بطوررسمی گشایش یافت و زیرنظریوسف اعتصامُ المُلک آغازبه کارکرد. کتابخانه مجلس با حدود۱۶۵۰۰جلد کتاب خطی و بیش از۱۵۰۰۰جلد کتاب چاپی و مجموعه نسبتاً کاملی ازنشریات اَدواری ازکتابخانه‎های مهم و معتبرایران بشمارمی‎رود. ازگرانبهاترین گنجینه‎های کتابخانه مجلس مجموعه‎های اسناد است و ازجمله مهمترین این اسناد، نامه‎ها، فرمانهای مربوط به مشروطیت ایران است. ازدیگربخشهای درخورتوجه کتابخانه مجلس مجموعه نقاشی‎ها و عکسهای تاریخی است که آثارکمال الملک درآن میان جایگاه ویژه‎ای دارد.
● ۱۳۰۹ سال پیش درچنین روزی - دوم صفرسال۱۲۱هجری قمری:
« زید بن علی ابن الحسین(ع)» به شهادت رسید. وی فرزند امام زین العابدین (ع) نخستین نهضت اصیل شیعی را برپاکرد که درپی این دو نهضت امام حسین (ع) نخستین نهضت اصیل شیعی را برپاکرد که درپی این دو نهضت دیگرجنبشها و نهضتهای اسلامی نیزشکل گرفتند. زید بن علی درسال۱۲۰هجری قمری بر«هُشام بن عَبدُ المَلِک» خروج کرد و هُشام نیز«یوسُفِ بن عُمَر ثَقَفی» را به جنگ زید فرستاد. زید پس ازنبردی دلیرانه سرانجام درشهرکوفه به شهادت رسید. او هنگام شهادت ۴۲ساله بود و برخی ازمورخان شهادت وی را روزاول ماه صفرسال۱۲۲هجری قمری نیزذکرکرده اند.
● ۹۲۰ سال پیش درچنین روزی - دوم صفرسال۵۱۰هجری قمری:
«محمد سَمعانی» ازفضلا و محدثان قرن۵ هجری قمری بدرود حیات گفت. کنیه وی ابوبکربود و درضبط و ثبت احادیث و روایات معتبرسرآمد هم عصران خود بشمارمی رفت. سمعانی درسال۴۹۷هجری قمری به بغداد رفت و درمدرسه نظامیه به تدریس و وعظ و خِطابه پرداخت. او ازبسیاری ازمشایخ حدیث شنید و برای جمع آوری حدیث به اصفهان و نیشابورسفرکرد. سمعانی عاقبت به مرورفت و تاآخرعمردراین شهراقامت گزید.
● ۱۲۹ سال پیش درچنین روزی - دوم ماه صفرسال۱۳۰۱هجری قمری:
آقا نجفی اصفهانی فقیه و عالم بزرگ علم اصول بدرود حیات گفت و او را درآرامگاه جدّش شیخ جعفرکاشفُ الغطاء به خاک سپردند. آقانجفی ازاهالی اصفهان بود اما به سبب مهاجرت پدرش به عراق دراین سرزمین رشد و نمویافت و به تحصیل پرداخت. ایشان ازتحصیل به اصفهان بازگشت و درحوزه درسی خود دانشمندان گرانقدری پرورش داد. آقانجفی اصفهانی نفوذ دینی و اجتماعی بسیارداشت؛ و چون برای امربه معروف و نهی ازمنکراهمیت فراوان قائل می شد و صاحب فتوا و قضاوت هم بود درگیرامورمردم شد و به قضاوت نشست. ازآثارآقا نجفی اصفهانی« لُبّ الفِقه و لُبّ الاُصُول» را می توان نام برد.
● ۲۹۶ سال پیش درچنین روزی - ۲۹ژانویه سال۱۷۱۳میلادی:
کِلود کلرو ریاضیدان و مهندس فرانسوی درقرن ۱۸میلادی درپاریس متولد شد. پدرکلود تمایل داشت که فرزندش درنیروی دریایی به کاربپردازد اما خود کلود به ریاضیات علاقه بسیارداشت. کلرو درسال۱۷۳۶میلادی مأمورشد که درقطب طو ل یک قوس نصف النهاررا اندازه گیری کند. کلود کلرو ازنوابغ علم ریاضی بود و در۱۸سالگی به عضویت آکادمی علوم فرانسه پذیرفته شد. وی به هنگام مرگ ۵۲سال داشت
منبع : سایت خبری ایران


همچنین مشاهده کنید