دوشنبه, ۳۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 May, 2024
مجله ویستا
توصیه های پزشکان در ماه رمضان
برای آنکه روزه داری بتواند در رشد سلامتتان مؤثر باشد . چند نکته تغذیه ای را بیشتر مورد توجه قرار دهید :
در روزهای اول بهتر است از غذاهای سنگین که حاوی گوشت و لبنیات هستند کمتر استفاده نمایید و بیشتر از غلات و خشکبار استفاده کنید . در ضمن اگر قصد دارید از فردا روزه بگیرید بهتر است در وعده شام از غذاهای سهل الهضمی نظیر انواع سالاد و سوپ های سبک به همراه انواع میوه ها استفاده نمایید و توصیه می شود که وعده های غذایی از سبک به سنگین میل گردد .
پیاده روی در سطح صاف و آرام می تواند احساس خستگی که در طول روزه داری به افراد دست می دهد را برطرف نماید . دکتر مظهری در این رابطه می گوید : « عدم تحرک در این دوران از عوامل بروز اضافه وزن است و در خانمها موجبات پوکی استخوان فراهم می گردد ، به این دلیل داشتن تحرک متوسط مانند پیاده روی بعد از افطار و شام می تواند بسیار مفید باشد . »
پس از باز کردن روزه نیز بهتر است از غذاهای کامل و تازه استفاده شود و باید از پرخوری جداً دوری نمود .
بهتر است در ساعاتی که اجازه غذاخوردن وجود دارد به جای آب از نوشیدنی نظیر انواع چای های گیاهی استفاده نمایید . چای بابونه ، چای نعناع به منظور آرامش اعصاب و جلوگیری از سوء هاضمه ، تهوع و نفخ توصیه می شود . مصرف میوه هایی نظیر هندوانه ، سیب و لیمو در این دوران بسیار مفید است ، به علاوه ، مصرف سبزیجاتی نظیر هویج و کلم نیز در وعده های غذایی بسیار توصیه می شود .
در هنگام بازکردن روزه بهتر است از خرما و یا آب ولرم استفاده نمایید . از آنجا که روزه در ساعات پایانی موجب افت قندخون می شود ، بازکردن روزه با یک منبع قندی در کنار پروتئین نظیر شیر یا خرما و شیر با عسل بسیار توصیه می شود . از آنجایی که مصرف منابع غذایی پروتئینی مانع بروز افت قند در طول روز می گردند . مصرف شیر ، تخم مرغ ، انواع گوشت سفید ( مرغ و ماهی ) در کنار سبزیجات و میوه های تازه بسیار مؤثر است . مصرف آب لیمو موجب کاهش خشکی دهان و طعم بد آن در طول روزه داری می شود . در ضمن به دلیل مدر بودن مواد غذائی کافئین دار توصیه می گردد در سحر از آنها به هیچ عنوان استفاده نشود . هرگز وعده سحری را حذف ننمایید زیرا یک وعده ای کردن غذاخوردن عوارضی نظیر افت قند خون ، فشار خون ، تهوع و اختلالات گوارشی را به همراه دارد . به این دلیل توصیه می شود که حتماً سحری و افطار و با کمی فاصله شام میل شود و مصرف میوه ها و مغز ها در فاصله افطار تا سحر به مصرف برسد .
توصیه می شود از سبزیجات تازه و یا بخارپز شده بیشتر در وعده سحری استفاده شود تا احساس عطش در طول روزه بروز ننماید . به علاوه ، باید از خوردن آب سرد نیز دوری کرد زیرا عطش را نه تنها کم نکرده بلکه افزایش می دهد .
منبع : واحد مرکزی خبر
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
سید ابراهیم رئیسی سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور ابراهیم رئیسی رئیسی سقوط بالگرد رئیسی ایران بالگرد سقوط بالگرد شهادت شهادت ابراهیم رئیسی دولت سیزدهم
هلال احمر سردار رادان تهران هواشناسی پلیس جمعیت هلال احمر سیل سیل مشهد بارش باران مشهد آموزش و پرورش سلامت
یارانه بورس قیمت خودرو خودرو قیمت دلار دلار بازار خودرو حقوق بازنشستگان ایران خودرو قیمت طلا مالیات ارز
سینما هنرمندان تلویزیون سینمای ایران شعر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آیت الله سید ابراهیم رئیسی لیلا حاتمی نمایشگاه کتاب زری خوشکام علی حاتمی کتاب
قرآن دانشگاه تهران دانش بنیان
روسیه چین سوریه رژیم صهیونیستی غزه اسرائیل فلسطین جنگ غزه آمریکا حماس اوکراین لبنان
فوتبال استقلال پرسپولیس لیگ برتر انگلیس لیگ برتر منچسترسیتی لیگ برتر ایران فدراسیون فوتبال بازی تراکتور باشگاه پرسپولیس بارسلونا
هوش مصنوعی سامسونگ موبایل ناسا اپل فناوری آیفون اینترنت نمایشگاه ایران هلث ایرانسل
سرطان آلزایمر استرس افسردگی کاهش وزن دیابت اضطراب واریس