پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

نقش عوامل تغذیه ای و عفونی در تضعیف ایمنی بدن طیور


عوامل تغذیه ای و عفونی بسیاری سبب ایجاد تضعیف ایمنی در بدن طیور می گردند. که در این میان می توان به کمبود ویتامین C , E , A و سلنیوم و متونین و بیماری هایی همچون گامبورو ، مارک ، کم خونی عفونی طیور اشاره نمود. این عوامل بطور کلی بیماری های سیستم تنفسی ، تورم کیسه های هوایی ، کلرباسیلوز و عفونت های سپتیسمیك را بوجود می آورند.شکست واکسیناسیون ، عملکرد ضعیف ، افزایش تلفات از دیگر پیامد های عوامل فوق می باشند. در موارد شدید تضعیف ایمنی بندرت درماتیت گانگرنی ، هپاتیت عفونی و آنمی آپلاستیك رخ می دهد.با توجه به موارد ناشی از تضعیف ایمنی ، کنترل بیماری های عفونی و تغذیه ای به منظور حفظ عملکرد طبیعی گله ضروری بنظر می رسد.
منبع : مؤسسه مرغداری ایران