جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

سؤال ار رئیس جمهور فقط فرصت سوزی است


سؤال ار رئیس جمهور فقط فرصت سوزی است
یکی از رخدادهای مهم هفته گذشته مجلس شورای اسلامی آغاز فعالیت جمعی از نمایندگان در سؤال از ریاست محترم جمهوری پیرامون اظهارات آقای مشایی بود که برابر اصل ۸۸ قانون اساسی در صورت امضاء یک چهارم نمایندگان مجلس و تاکید بر انجام آن، ظرف یک ماه انجام خواهد پذیرفت. از آنجایی که سؤال از رئیس جمهور اولین بار است که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در مجلس طرح می شود، تأمل و تحلیل آن مهم بوده و دقت افزون تری را طلب می نماید.
الف) اساس این سؤال مبتنی بر مواضع نادرست آقای مشایی درخصوص نفی رسالت مندی دین در حوزه جهانی، نگاه آشتی جویانه به غاصبان فلسطین اشغالی و بیان دوستی با این غاصبان و نقطه نظراتی راجع به برخی قومیت ها در کشور است. فارغ از این مباحث که در هفته های گذشته اعتراضات زیادی را به همراه داشته با مرور به برخی ادعاهای نامبرده از جمله «اعلام پایان دوره اسلام خواهی در جهان، آنچنان که دوره اسب سواری نیز خاتمه یافته است!! و یا این که در راستای هدایت و کسب حقیقت قرار نیست پیروان سایر ادیان الهی و یا حتی معتقدان به باورها و خرافه های دست ساز بشری مسلمان شده و هدایت یابند و برخورداری بشریت از پایه بالای درک و فهم او را مستغنی از عبور از مسیر اسلام برای کسب حقیقت می نماید!!» در کنار رفتارهای غیرمتعارف وی و... این نکته را آشکار می سازد که معاون محترم میراث فرهنگی و گردشگری کشور ناآشنا به مبانی دینی و نامأنوس با آرمان های انقلاب اسلامی برگرفته از همین مبانی است. ایشان خواسته یا ناخواسته نکات سیاهی را در کارنامه اصولگرایان به ثبت رسانده که مستمسکی برای مخالفان داخلی و خارجی بوده و ابهاماتی را نیز برای همه دوستداران انقلاب فراهم کرده است. از این رو نامبرده شایستگی حضور در این منصب را به هیچ وجه نداشته و باید در پیشگاه ملت عذرخواهی نموده و اریکه صیانت از میراث فرهنگی و آشنا نمودن مشتاقان دیگر جوامع با فرهنگ این مرز و بوم را به فرد دیگری بسپارند.
ب) با اعتراضات مراجع عظام، اعضاء خبرگان رهبری، نمایندگان مجلس، صاحب نظران، اصحاب رسانه ها و دانشجویان به مواضع غلط آقای مشایی بجا بود رئیس جمهور محترم با عزل وی کف خواسته منتقدان را پاسخی درخور و شایسته می داد که متاسفانه این مهم تاکنون انجام نپذیرفته است. حساسیت برخورد قاطع با وی وقتی ضرورت می یابد که نامبرده در کمیسیون امنیت مجلس اظهارات ناصواب خود را مطابق با جهت گیری های دولت و هم راستای با نظرات آقای رئیس جمهور دانسته و بیان می کند که حتی یک درجه نیز با خواسته های آنها اختلاف ندارد!! به نظر لازم است که جناب آقای دکتر احمدی نژاد برای جلوگیری از انتساب این سیاهی ها به دولت خدمتگزار با اقدامی عملی ضمن احترام به رای و نظر به حق بزرگان دین و نخبگان کشور دامان دولت نهم را از این اتهام پاک نمایند، علاوه بر اینکه اصل دوری از موضع تهمت در مبانی دینی و تأکیدات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) را در این خصوص پاس داشته و بیش از این راه را برای خدشه به اصولگرایان بویژه خدمتگزاران دولت نهم هموار ننمایند.
ج) در صورت پافشاری یک چهارم نمایندگان مجلس شورای اسلامی بر انجام سؤال از ریاست محترم جمهوری این سؤال در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت و اتفاقی بدیع و نو بعد از پیروزی انقلاب به ثبت خواهد رسید که توجه به ابعاد مختلف آن حائز اهمیت می باشد.
۱) حساسیت جریان اصولگرا نسبت به ارزشها و بی تعارف بودن آنها نشان از اهمیت مبانی و اصول اسلام در نظر آنان دارد، لذا این ویژگی مثبت شرایطی را فراهم آورده که علاقه مندان انقلاب در صورت دیدن ناراستی ها تحمل آن را نداشته و اعترضات و راههای مقابله با کجی ها را پیشه خود خواهند ساخت.
۲) بی شک برای شکل گیری جامعه اسلامی، استمرار گفتمان اصولگرایی یک ضرورت مسلم بوده و تحقق آن جز در پرتو اتحاد و وحدت همگان و تجلی کارآمدی در گره گشایی از مشکلات مردم و پیشرفت مادی و معنوی کشور و تحقق همه جانبه عدالت میسر نخواهد شد. بزرگترین امتیاز اصولگرایان در کنار توجه به مبانی اسلام و انقلاب اسلامی، تلاش بی وقفه در خدمتگزاری است. تردید ندارم که نیت سؤال کنندگان خیرخواهی و رفع معضل موجود است لیکن به گمانم در پس این سؤال جریانات سیاسی هم امکان حضور داشته و نکاتی را پی جویی می نمایند که با خواست سؤال کنندگان فاصله بسیار دارد بویژه که در سال پایانی دولت نهم و در آستانه انتخابات ریاست جمهوری بسر می بریم و پرداختن به غیر از امور ملموس جامعه و ایجاد فضای جنجال آفرین، فرصتهای پیش رو را سوزانده و دیگران را در رسیدن به اهداف سیاسی خود موفق خواهد نمود.
۳) امروز مشکلات واقعی و ملموسی در جامعه وجود داشته که فارغ از علل آن، سختی فراوانی را به مردم عزیز ما تحمیل می نماید. آنچه که از این فشارها کاسته و التیام بخش زخمهای موجود آن است همدلی و همراهی مسئولان کشور بخصوص دولت و مجلس در رفع این مشکلات است و بی گمان کلید این امر حیاتی اعتماد طرفین و دوری از هر امری است که تزلزلی در راستای همکاری متقابل فراهم آورد. عدم عنایت در استفاده اولویت دار از ابزارهای قانونی منجر به شرایطی می شود که با ایجاد موانع، از زمینه همکاری دولت و مجلس کاسته و با بالا گرفتن هیاهوهای طرفینی و فضای غبارآلود و عبور از متن به حاشیه، معضلات جدی امروز جامعه به فراموشی سپرده خواهد شد.
۴) در کنار بهره گیری بسیار خوب و پسندیده از همه ظرفیت های قانونی در گره گشایی امور، اولویت بندی و برنامه ریزی برای رسیدن به اهداف و دقت در میزان هزینه و درآمد اقدامات، یک اصل اساسی است که باید به آن اهتمام داشت. به اعتقاد اینجانب راه های بسیاری ازجمله تشکیل تیم پیگیری کننده تحقق خواسته های به حق نمایندگان و ارتباط بی واسطه با رئیس جمهور و یا فعال شدن حلقه هماهنگ کننده دولت و مجلس و... راه های پیش روی ما است که مقدم بر طرح سؤال بوده و با استفاده از آنها می توان مشکل فوق را حل نمود و احیاناً در صورت بی حاصل بودن آنها دست به سؤال از رئیس جمهور زد. به راستی از ابتدای انقلاب تاکنون آیا مسئله ای مهمتر از اظهارات آقای مشایی نبوده که مجالس گذشته به واسطه آن از رئیس جمهور وقت خویش سؤال نکرده اند یا اینکه مجالس و دولت های پیشین ساز و کارهایی را طراحی کرده که در پرتو آن مشکلات را قبل ازطرح در جامعه و یا حتی بعد از مطرح شدن در افکار عمومی مرتفع می نمودند. این انتظاری است بجا از هیئت رئیسه مجلس هشتم و مسئولان دولت نهم که در راستای همکاری مطلوب به آن اندیشیده و مقدمات اجرایی شدن آن را فراهم آورند.
۵) تهدیدات نظام سلطه جهانی برای انقلاب اسلامی هرچند یکبار شدت می یابد. شرایط موجود بویژه با تأکیدات و پیگیری های انجام پذیرفته در احقاق حقوق ملت و حرکت در جهت نفی زیاده خواهی های سردمداران آمریکا در عرصه سیاست خارجی موقفی را فراهم کرده است که عبور ازآن جز در سایه صبر ومقاومت، توجه به وحدت ملی و تدبیر جمعی و همکاری متقابل اجزای حکومت میسر نخواهد بود. از این منظر نیز طرح سؤال و بیان خواسته های بخشی مانعی بزرگ در عبور از این گذرگاه محسوب خواهد گشت.
خلاصه کلام آنکه گرچه سؤال عزیزان نماینده ازسر دغدغه و توجه به ارزش هاست اما اقدامی زودهنگام بوده و آسیب های فراوانی را در همکاری دولت و مجلس ایجاد نموده و در شرایط امروز مانعی جدی برای تحقق آرامش و اعتماد متقابل به عنوان پیش نیاز همکاری در گره گشایی از مشکلات مردم خواهد شد ضمن اینکه توجه رئیس محترم جمهور به خواسته همه دلسوزان نظام اسلامی ضرورتی انکارناپذیر بوده که امید است با اقدام به هنگام، اسباب تطهیر دولت خدوم و خشنودی دوستداران انقلاب فراهم گردد.
دکتر علیرضا زاکانی
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی
منبع : روزنامه کیهان