دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 29 April, 2024
مجله ویستا

ارتباط غذاهای پروتئین دار و کاهش وزن


ارتباط غذاهای پروتئین دار و کاهش وزن
دانشمندان می گویند؛ با بررسی هورمون های شکم مشخص شده است غذاهایی که مقادیر بسیاری پروتئین دارند موجب کمبود وزن می شوند. به گفته دانشمندان هنگامی که شخص غذاهای پروتئین داری می خورد با ترشح ماده ای به نام pyy در بدن سیگنال هایی به مغز فرستاده می شود که حاکی از سیری فرد است.
آنها می گویند، یافته هایشان در آینده ممکن است به درمان چاقی های مفرط نیز کمک کند، متخصصان تغذیه می گویند پیش از اینکه از مردم بخواهیم در عادت های غذایی طولانی مدت خود تغییراتی بدهند باید تلاش ها و کارهای بسیار زیادی انجام دهیم. آنها می گویند هنوز دلایل این موضوع که چرا غذاهایی با پروتئین زیاد در کمبود وزن افراد موثر است، مشخص نیست. گرچه حضور ماده pyy در بدن ۲۰ سال پیش کشف شد، اما دانشمندان هنوز در ارتباط با عملکرد این ماده بحث می کنند، بعضی از آنها معتقدند که شاید میزان کم این ماده در بدن موجب چاقی مفرط می شود.
به گفته دانشمندان غذاهایی با پروتئین بسیار به میزان زیادی در بدن pyy ترشح می کنند و مانع از ایجاد حس گرسنگی هم در افراد چاق و هم افرادی با وزن طبیعی می شوند. به طور کلی میزان این ماده در بدن افراد چاق بسیار پایین تر از افرادی است که وزن طبیعی دارند. محققان تصمیم گرفتند تا موش هایی را که از نظر ژنتیکی قادر به تولید pyy در بدن نیستند مورد مطالعه قرار دهند تا به تاثیرات طولانی مدت غذاها با پروتئین زیاد پی ببرند.
این موش ها بیش از حد طبیعی غذا می خورند و چاق می شوند.هنگامی که دانشمندان به این موش ها ماده pyy را تزریق می کردند تا کمبود این ماده در بدنشان جبران شود، دریافتند که به حد طبیعی غذا می خورند، اما هنگامی که این روش درمان را در موش ها قطع کردند، دوباره چاق شدند. دکتر باتر هام می گوید، ما اثبات کرده ایم که اگر ماده pyy در بدن وجود نداشته باشد افراد چاق می شوند و اگر این ماده در بدن باشد انسان ها دوباره وزن کم خواهند کرد. وی اضافه کرد قدم بعدی در تحقیقات این است که مطالعات بیشتری روی انسان ها انجام دهیم، تا بتوانیم رژیم غذایی طولانی را برای افراد تجویز کنیم.
دکتر باترهام گفت؛ باید تغییرات بسیار کمی در رژیم غذایی افراد داد مثلا پروتئین غذاها را ۲ تا ۳ درصد افزایش داده و کربوهیدارت های موجود در غذا را کم کنیم. وی می گوید؛ افراد باید نشاسته کمتر بخورند و گوشت بیشتری را با غذای اصلی خود مصرف کنند. یکی از متخصصان تغذیه می گوید، پیش از اینکه اینگونه رژیم های غذایی را به افراد تجویز کنیم باید از کارآیی طولانی مدت آنها اطمینان حاصل کنیم.

منبع؛www.BBC.com
منبع : روزنامه کارگزاران


همچنین مشاهده کنید